Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wel Of Niet Meer Gek Van Het Nadenken

 • Auteur
  Berichten

 • girl-mom
  Bijdrager
  #10324123

   ik heb altijd wel een tweede gewild maar mijn man zag het nooit zitten. Nu heeft hij gezegd het toch wel te willen. Maar onze dochter is inmiddels 8 jaar. Ik weet het echt niet meer en zit al weken in dubio.  Aangezien we nooit weten welke kant het met het bedrijf of gaat. Ik weet niet waar we goed aan doen. Voor onze dochter wellicht wel leuk als ze later een broertje of zusje heeft.  Zijn er meer die er zulke moeite hebben  met de keuze ? Zou graag in de toekomst willen kijken doen we het goed of niet… 

  #10324126 Quote

  Wat zegt je gevoel als je niet naar alle omstandigheden kijkt? Een wat groter leeftijdsverschil kan ook voordelen hebben. 


  girl-mom
  Bijdrager
  #10324127 Quote

  Als ik zeker wist dat het financieel  goed blijft gaan dan zeker. Dan is het voor mij zeker welkom.  Ruimte  en liefde is er genoeg. 


  Rcl
  Bijdrager
  #10324133 Quote

  Het gaat niet om geld maar om liefde  en je hoef5 niet overal duurste van te hebben toch wij hebben  ook niet breedte en die van ons komt nergens te kort aan gewoon goeie voeding en luiers nieuwe kleertjes van Hema of zeeman. 

  En heel veel liefde en volgend jaar gaan we voor een 2 de en we gaan elk jaar op vakantie behalve dit jaar dan 

  #10324134 Quote

  Hebben jullie een buffer voor als het financieel wat minder gaat?


  Dootje
  Bijdrager
  #10324137 Quote

  Ik ben afgelopen zomer moeder geworden. Ik was toen net 21 jaar. Financieel heb je dan echt zo goed als niets. Ik heb geleerd dat een kind vooral veel liefde en aandacht nodig heeft. Nu gaat het super goed met mijn bedrijf en ook met het bedrijf van mijn vriend. Maar we zijn dan toch al 1 jaar verder. 

  Volgend jaar willen we gaan proberen voor een tweede kindje te gaan. Liefde en ruimte hebben we. Het geld wordt alleen maar meer dan het was vorige zomer. 

  Wel zijn we veel geholpen door onze familie

  Waar ben je bang voor? Is geld het aller belangrijkste? 

  Succes. Ik begrijp dat het lastig is. 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Dootje
  Bijdrager
  #10324138 Quote

  Liefde

  #10324145 Quote

  Als je zo twijfelt, dan denk ik dat je er niet klaar voor bent eerlijk gezegd 

  #10324148 Quote

  Mijn man en ik werken allebei in de kinderopvang. Mijn man combineert dit met onderwijsassistent zijn op de school waar hij ook BSO draait. Ik draai alleen BSO.

  Financieel niet de beste omstandigheden. Ondanks dat hebben we nu 1 zoontje van 3 en ben ik 15 weken zwanger van nummer 2. Om ons heen zien we mensen huizen kopen, nieuwe (luxe) auto’s kopen terwijl wij nog steeds in een sociale huurwoning zitten.

  Toch kiezen wij er voor om een tweede kindje te nemen ipv een huis kopen. Omdat liefde en aandacht belangrijker is dan geld.

  Je hebt het over jullie bedrijf. Stel je voor je kan 5 jaar de toekomst in kijken en ziet alles gaat goed, en je neemt een kindje er bij, welke garantie heb je na die 5 jaar? Het leven is onvoorspelbaar, maar als je niet liever dan een kindje wil, dan laat je je daardoor toch niet tegenhouden?

   

  Succes met de keus!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct