Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

wel of toch niet doen!

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker113398
  Bijdrager
  #10252649

  hallo mama’s.

  wij hebben een samen gesteld gezin.

  dochter 10 van man en zijn ex.

  2 kinderen van ons samen meisje ruim 6.5 en zoontje 15 maanden.

  nu vecht ik al een hele tijd met de gedachten wel een 4e kindje of toch niet.

  wij hebben via de rechter bepaald dat zowel ex als wij alles zelf kopen voor het meisje zoals schoenen kleren jassen speelgoed toilet spullen noem maar op (ex krijgt kinderbijslag wij niks)

  wij hebben nooit tijden de zwangerschap van ons zoontje gezegt dit is de laatste dus ik heb eigenlijk nooit gedacht oke dit is de laaste keer zwanger of bevalling misschien heel stom!.

  mijn hart schreeuwdn jaaaaaaa mijn hoofd twijfelt mijn man maakt het niks uit wat we doen.

  ben uitraad heeeel dankbaar dat het 2x zp mocht zijn zoontje is niet helenaal gezond en dat blijft zo.

  iemand tips ofzo??

  groetjes twijfelde moeder.


  StephW
  Bijdrager
  #10252659 Quote

  Misschien een lijstje maken met voors en tegens? Zowel praktisch (is er ruimte in huis/geld?) en emotioneel (vind je het een gemis als er niet nog een kindje zou komen?). Dan kan je alles van ‘bovenaf’ bekijken, miss helpt dat.


  gebruiker113398
  Bijdrager
  #10252665 Quote

  ik ruin ook nog een eigen gastouderopvang in mijn huis dat grotendeels het huis in beslag neemt er zijn geen kamer meer over dus 2 kids zoude dan samen op 1 kamer moeten waar we dan een tussen wand in kunnen maken zodat je 2 ruimtes heb.

  ik ben dol op kinderen het lieft krijg ik er nog veeel meer maar dat gaat niet gebeuren helaas. geld tja je weet nooit hoe het gaat lopen nu zijn ze betaalbaar maar als ze gaan studeren tja ook dat weet je niet wat ze gaan doen lastig! 


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10252743 Quote

  Er niets mis mee als kinderen geen eigen slaapkamer hebben. Zeker als ze klein zijn kan dat prima. Ik kreeg toen ik 8 was een zusje dat na een jaar bij mij op de kamer kwam slapen. Dat bleef zo totdat ik het huis uitging om te studeren. Huiswerk maakte ik bij mijn ouders op de slaapkamer zodat mijn zusje op tijd kon gaan slapen.

  Voor een studie kun je sparen. Je weet inderdaad niet wat ze later willen doen, maar het is fijn als je een potje hebt. Als je het op je eigen naam zet, dan kun je het voor al je kinderen gebruiken en wat er over blijft kun je zelf houden of aan je kinderen geven. Ik hoop zelf dat het leenstelsel weer wordt afgeschaft, dat helpt ook!

  Ik vind dat het bij kinderen krijgen niet alleen om geld, maar ook erom gaat of je het geestelijk aankunt. Je moet aandacht hebben voor kinderen, je partner en jezelf. Ook als alles ouder wordt (puberteit!). En als je denkt dat dat lukt met een vierde kind, waarom niet?

  Succes, het blijft een lastige beslissing!


  gebruiker113398
  Bijdrager
  #10252761 Quote

  ik zou de kleine dan ook bij ons op de kamer leggen tot dat hij/zij door slaapt  en geen voeding meer hoeft snachts en dan samen op 1 kamer leggen. 

  ja ik hoop ook dat de studiefinanciering weer wordt zoals bij ons want hoe het nu is slaat het nergens op! 

  ook weet ik niet hoe duur de middelbaren school is.

   

  geestelijk kan ik het aan. ik doe alles voor en met de kids dus aandacht genoeg mama doet 1x in de maand haar nagels en verder draait alles om de kids.

  heb jij het nooit vervelend gevonden dat je zusje bij jou sliep? wij willen dan wel een tussenwandje plaatsen dan hebben ze toch een beetje hun eigen kamer.

  we willen dan ook pas een 4e kindje over 2 jaaf ofzo nu nog even.

   

  vind zoooooo lastig

   


  gebruiker113398
  Bijdrager
  #10252816 Quote

  lapjesendraadjes hoeveel kinderen heb jij als ik vragen mag.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  gebruiker113398
  Bijdrager
  #10253023 Quote

  wat ik vergeet te zeggen is dat ik nooit het zelfde salaris heb omdat ik zzper  ben! een kant zegt het is goedzo maar een ander deel schreeeuwd om nog 1 wondertje 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct