Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welk autostoeltje?

 • Auteur
  Berichten
 • #10291881

  Hallo!

  Ik heb deze vraag vaker zien langskomen, maar kon het specifieke antwoord op mijn vraag niet vinden. Wij gebruiken tot nu toe de maxicosi als autostoeltje voor onze dochter. Prima, voor die anderhalve keer per maand dat we de auto pakken. We willen een weekend weg en van de zomer met de auto op vakantie. Onze dochter wordt deze zomer één en ik wil dus een autostoeltje aanschaffen voor haar ook omdat ze wat groot begint te worden al voor de maxicosi.

  Ik kan heeeel veel informatie vinden over autostoeltjes online, maar juist zoveel dat ik het overzicht een beetje kwijt ben. En ook niet onbelangrijk: wij hebben niet een super fancy nieuwe auto (en zijn ook niet van plan die op korte termijn aan te schaffen, want we rijden beiden zelden). We hebben een volvo uit 2007, geen isofix beugels voor zover ik heb kunnen ontdekken. Heeft iemand tips voor een goed autostoeltje dat ook in een “oude” auto kan? Kan veel van die tests vinden maar daar komen alleen maar isofix dingen uit voor nieuwe auto’s.


  Niempje
  Bijdrager
  #10291892 Quote

  Hoi,

  Ik zou als ik jullie was naar de winkel gaan en dan kiezen voor Babypark. Ze hebben daar een heel scala aan autostoeltjes en kunnen de juiste informatie geven.

  Denk dat je hier alleen antwoorden krijgt van wat mensen zelf hebben en dat is dus qua budget ook heel verschillend.

  Gemiddeld wordt veel de Maxicosi Axissfix gekocht en deze kan ook zonder Isofix.
  Verder niet onbelangrijk wat je budget is en hoe je de ligstand etc wil.

  Succes!


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10292030 Quote

  De britax romer king II en de maxi cosi tobi komen volgens de anwb het beste uit de test bij autostoeltjes zonder isofix. Ik heb me net ook uitgebreid weer georiënteerd haha. Wij gaan woensdag er een halen. 

  Wij hebben voor onze zoon de eerste vorig jaar aangeschaft. Prima ding, brede dempers bij de schouders. Soms wel een geklungel om em vast te zetten, maar volgens mij hebben de meeste stoeltjes dat zelfde systeem. Wij zijn er heel tevreden over.

  De maxi cosi tobi is overigens veel te krijgen tweedehands op marktplaats vanaf 20 euro, dus mocht je voor een tweedehands stoeltje gaan dan is die ruim verkrijgbaar. De maxi cosi tobi is wat smaller en zit wat hoger. Verder kunnen ze beiden in een soort slaapstand. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct