Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welk babymatras?

 • Auteur
  Berichten
 • #10468611

  Oké ik weet het gewoon echt niet meer. Ik ben iemand die alles goed naleest voor ik iets koop en dat komt er eigenlijk altijd op neer dat het internet mij in 1 richting wijst.
  Echter met babymatrassen spreekt alles elkaar tegen en ik word er inmiddels best wel gek van. Zomaar iets kopen is geen optie voor mij.

  Consumentenbond: Geeft de “IKEA Himlavalv 3D” als beste geteste matras aan. Ik vol verwachting naar de IKEA. Alleen… dat matras is zooo keihard. De inhoud is echt plastic. En bovendien lees ik her en der ook reviews over rode plekken op het hoofdje, oncomfortabel voor de baby, baby blijft woelen en was over bij ander matrasje. Toen ik dit matrasje voelde dacht ik neee.. dat kan toch niet lekker liggen. Heeft iemand dit matras? En zo ja wat zijn je ervaringen er mee?

  Andere websites: Aerosleep, de meningen over de veiligheid hiervan zijn noga verdeeld. Het schijnt handig te zijn voor spugertjes omdat de topper goed en snel gewassen kan worden. Dat zou voor mij een plus zijn maar dan hebben we het alleen over de topper. Het matrasje lees ik eigenlijk niet veel toegevoegde waarde over. Bovendien scoort hij op dit moment bij de Consumentenbond niet bijzonder goed. Een 7,1 onder een hele lijst IKEA matrassen. Het matrasje zie ik dus niet direct als een optie maar de topper eventueel wel (mits geen kruik in bed). Overigens scoort de airco safe topper veel beter op veiligheid en luchtdoorlating en zou ik in dit geval eerder voor deze topper kiezen.

  Andere websites:Ik zie de Princess SG 25 anti allergisch ook in veel lijstjes op 1. Veel positieve reviews op bol. Alleen jammer genoeg niet getest door de Consumentenbond. Heeft iemand ervaring met dit matras?

  Conclusie: de Princess ziet er interessant uit maar is geen duidelijkheid over hoe die uit de test zou komen. De meeste IKEA matrasjes scoren goed maar overal is wel iets wat minder is. Zo is de himlavalv keihard, de krummelur scoort slecht op luchtdoorlating en bij de jattetrot schijn je na 1 week al kuilen te hebben.

  Wie o wie vergelijkt ook grondig en is wijzer geworden?


  Daniëlle Q-M
  Bijdrager
  #10468618 Quote

  Lastig he! Zoveel mensen, zoveel meningen!

  Voor onze beide meiden heb ik een ABZ matrasje gekocht en ben daar zeer tevreden mee. Ze voelen lekker aan, geen kuiltjes (oudste is nu 2 jaar). Ik doe de matrasjes elke zoveel tijd een keer draaien wel.

  Aerosleep werd hier door kraamzorg afgeraden.

  Spuugvlekken hier altijd prima op kunnen vangen met een hydrofieldoek onder het hoofdje. Succes met een keuze maken!

  Groetjes Danielle


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10468622 Quote

  Hier tevreden over de krummelur! Soepel matrasje ook nu hij al 2,5jr is. Af en toe draaien en heb er een molton op onder het hoeslaken tegen vlekken. Moet wel zeggen dat ik vooral naar Consumentenbond icm prijs heb gekeken en deze wel goed vond voelen. Heb niet zo’n uitgebreid onderzoek gedaan als jij. Aerosleep leek me vooral goeie marketing, omdat er geen bewijs is dat het werkt. Maar heb die dus verder niet bekeken.

  #10468629 Quote

  Het blijkt allemaal niets uit te maken. Het belangrijkste is dat het een matras waar ze niet in weg zakken, bed strak opmaken, geen toeters en bellen in het bed, voldoende ventilatie. Kortom. Boerenstand. De rest is vaak verkoop praat. Fabrikanten gaan op het veiligheids gevoel van ouders zitten. Wij trappen daar in omdat we uiteraard niet willen dat er iets met de kinderen gebeurd.  Ik heb aero sleepmatrsssen aangeschaft destijds. Kost klauwen vol met geld. En het blijkt de grootste onzin te zijn. Ik ben er dus ook ingetrapt.  Alle matrassen, ook goedkope, worden  getest op veiligheid. Het zou wat zijn anders hè als ouders met weinig geld geen veilige matrassen kunnen lopen. Wat zou er dan met hun baby’s gebeuren. Dus laat gaan, koop een matras waar jij een goed gevoel bij hebt en zorg dat de aspecten daaromheen voldoende veiligheid beiden (bed strak opmaken, ventilatie in de kamer, geen knuffels of dergelijke in bed, geen stootrand).


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10468631 Quote

  Wij hebben de krummelur van Ikea, die kwam toen het beste uit de test. Tevreden over! 

  #10468635 Quote

  Ik neig ook erg naar de krummelur ongeacht dat ik bij de start van de zoektocht een duurder matrasje in m’n hoofd had. Degene die op nummer 1 staat als best getest dat is die himlavalv en die kon ik gewoon echt niet kopen na hem gevoeld te hebben in de winkel. De tweede is van wol en ik ben vegan. Nummer 3 is de krummelur. Het beste hoeft natuurlijk ook niet altijd het duurste te zijn. Ik denk dat het deze word en vanaf dat ze gaat bewegen dat ik de airgosafe topper er op leg. Die scoort als enige heel erg goed als topper in combinatie met de hoeslakens. Ik had geen Consumentenbond abbonement tot gisteren maar ik werd zo gek van al die losse websites betreft matrasjes dat ik dacht oké nu wil ik toch iets onafhankelijks en een degelijke test.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10468637 Quote

  Gebruiker10262088 schreef:

  Het blijkt allemaal niets uit te maken. Het belangrijkste is dat het een matras waar ze niet in weg zakken, bed strak opmaken, geen toeters en bellen in het bed, voldoende ventilatie. Kortom. Boerenstand. De rest is vaak verkoop praat. Fabrikanten gaan op het veiligheids gevoel van ouders zitten. Wij trappen daar in omdat we uiteraard niet willen dat er iets met de kinderen gebeurd. Ik heb aero sleepmatrsssen aangeschaft destijds. Kost klauwen vol met geld. En het blijkt de grootste onzin te zijn. Ik ben er dus ook ingetrapt. Alle matrassen, ook goedkope, worden getest op veiligheid. Het zou wat zijn anders hè als ouders met weinig geld geen veilige matrassen kunnen lopen. Wat zou er dan met hun baby’s gebeuren. Dus laat gaan, koop een matras waar jij een goed gevoel bij hebt en zorg dat de aspecten daaromheen voldoende veiligheid beiden (bed strak opmaken, ventilatie in de kamer, geen knuffels of dergelijke in bed, geen stootrand).

  Consumentenbond doet testen met de matrassen waarbij ze ook uitleggen hoe de test word gedaan en waarom een bepaalde score is gekozen, dat staat los van verkooppraatjes of een mening 🙂 zo scoren op dit moment een stuk of 7 matrasjes een 10 op veiligheid, de norm wanneer je iets mag verkopen ligt veel lager. Het heeft niks te maken met de verkoopprijs, het matrasje op nummer 3 kost 19 euro. En het gaat mij niet alleen om veiligheid maar om veel meer punten waarop ik een overwogen keuze wil maken (bijvoorbeeld de test dat ze een hoes wassen en of die dan krimpt in de was). Als jij dat niet belangrijk vind dan is dat je goed recht natuurlijk, maar ik zoek dit soort dingen graag uit voor ik iets koop.

  Uiteraard betekent een goed matras niet dat je alle andere veiligheidsvoorschriften niet hoeft na te leven. Maar daar gaat deze vraag niet over 🙂

  #10468638 Quote

  Hier tevreden over de krummelur! Soepel matrasje ook nu hij al 2,5jr is. Af en toe draaien en heb er een molton op onder het hoeslaken tegen vlekken. Moet wel zeggen dat ik vooral naar Consumentenbond icm prijs heb gekeken en deze wel goed vond voelen. Heb niet zo’n uitgebreid onderzoek gedaan als jij. Aerosleep leek me vooral goeie marketing, omdat er geen bewijs is dat het werkt. Maar heb die dus verder niet bekeken.

  Fijn om te weten! Het heeft ook een middel harde en een harde kant las ik op de site. Welke bovenzijde gebruik jij? Ik heb alleen de middel harde kant gevoeld in de winkel. Ik wist toen nog niet dat het 2 verschillende kanten waren.


  MuffinBarry
  Bijdrager
  #10468642 Quote

  Wij hebben ons laten overhalen de Pretura Excellent Breeze te kopen, volgens Babypark het beste en veiligste matras, tegen afvlakking van het hoofdje, veilig, met een rand zodat voetjes niet tussen de spelen kunnen etc. Wij hebben een neefje met een heel afgevlakt achterhoofdje, dat speelde mee in onze keuze.

  Alleen… dat ding was net zo duur als de rest van de kamer bij elkaar…
  De baby is nog niet geboren, dus kan je niet vertellen hoe het bevalt. Maar ik krijg steeds een beetje buikpijn als ik aan het dure matras denk… En voel me dan een beetje dommig dat ik in de verkooppraatjes ben getrapt 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct