Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welk brood, en waar koop je dat, voor baby 6-8 mnd

 • Auteur
  Berichten

 • Annevl-v
  Bijdrager
  #10487600

  Hi allen, 

  Onze dochter is nu 7 maanden, en tot mijn schrik la sik vandaag dat het goed is om vanaf 6 maanden te beginnen met het aanbieden van brood. Niet gedaan dus b wat je niet weet kun je ook niet toepassen. Nu dus maar mee beginnen.

  Ik lees: starten met lichtbruin/tarwebrood, zonder korst, met margarine, in kleine blokjes gesneden.  Nu ben ik me van de moeilijke etikettering op brood bewust.

  Waar kopen kochten jullie de eerste bammetjes voor jullie kleintjes?

  Groetjes, een nuchtere nieuwe mama


  AAY
  Bijdrager
  #10487605 Quote

  Ik gaf gewoon bruin tijgerbrood, of af en toe van de bakkerij. Je kan als beleg ook producten van de kleine keuken gebruiken.


  Lewis
  Bijdrager
  #10487614 Quote

  Ik heb gewoon fijn volkorenbrood uit de supermarkt gegeven. Die waar geen grote pitjes of zaadjes in zitten en goed fijn vermalen granen hebben. Nooit problemen mee gehad. Wel af en toe een beetje vezelige poep, ze had er zelf geen last van, maar met schoonmaken beetje lastig. 

  Hier at ze in eerste instantie alleen wat plantaardige margarine op brood. Maar een maandje later begon ik al met de mango/pompoen spread van De Kleine Keuken, of een beetje hummus, geprakte banaan of avocado, of amandelpasta/pindakaas. Later na 1 jaar ook vegan pate. Plakjes kaas of worst heeft hier geen zin, dan snoept ze dat gewoon van het brood af haha!


  Pietepad
  Bijdrager
  #10487617 Quote

  Ik zou brood van de bakker nemen, wij nemen sowieso al nooit brood uit de supermarkt.
  En ik heb ons kind echt nooit margarine gegeven! Als iets rommel is met veel toegevoegde zooi is het wel margarine. Ons zoontje kreeg in het begin gewoon droog brood en later wat pindakaas, of een gekookt eitje erbij. Vanaf een jaar of 1 kreeg hij ook roomboter op zijn brood, gewoon goede van Campina waar geen onnodige rommel aan toegevoegd is.
  Ik ben wel echt een miep als het gaat om eten, wij eten nooit kant- en klaar, uit pakjes of zakjes en ik let heel erg op de toevoegingen. Mocht je je daar in interesseren kun je het boekje: wat zit er in uw eten? Eens kopen, daar staan alle E-nummers in en dan kun je precies zien welke schadelijk zijn en welke niet.
  Wij eten altijd vers en volle producten, waar zo min mogelijk mee gerommeld is, wij zijn kerngezond en ons zoontje van 2 is letterlijk maar 1 keer kort verkouden geweest in zijn leven.


  Galileo
  Bijdrager
  #10487634 Quote

  Over schadelijkheid van E-nummers kan lang gediscussieerd worden, in principe zijn E-nummers hulpstoffen die getest zijn en in Europa (zie de E) zijn goed gekeurd voor consumptie.

  Los daarvan; wij geven en gaven onze dochter gewoon wat we zelf eten. Toen we net begonnen wel zonder (grote) pitten. Inderdaad bijv tijger brood. Soms van appie, soms bakker, soms zelfgebakken. Voedingscentrum adviseert margarine over roomboter, omdat het minder verzadigd vet en meer vitamine D bevat. Onze dochter at heel lang amper brood (3 stukjes en een korstje was beetje maximaal) en omdat ik geen boter eet maar wel haar restjes, smeerde ik zeker in het begin niet altijd. Pindakaas deden we wel geregeld, in elk geval op een paar stukjes, zodat ze zou het wennen aan pinda’s.

  Bij brood met pitten en zaden gebeurde er vaak weinig raars, net als met volkoren brood, alleen werden de luiers grotere zooi…


  Ltls
  Bijdrager
  #10487740 Quote

  Ik haal het brood bij de bakker.


  Rnee
  Bijdrager
  #10487757 Quote

  Onze kleine heeft vanaf dat het mocht meegegeten van ons eigen brood: fijn volkoren van de bakker.
  Nooit problemen mee gehad. Ook later volkoren beschuit en soepstengels geïntroduceerd.
  Hij is er zelfs zo aan gewend dat hij witte bolletjes/puntjes niet wilt en lust.. :p


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10487848 Quote

  Wij geven gewoon brood van de supermarkt, in het begin fijn volkoren dus lichtbruin brood. Let op het aantal vezels, beter is om dat rustig op te voeren zodat de darmpjes van je kindje daar aan kunnen wennen: 
  begin met rond de 4 gram vezels per 100 gram brood, na een tijdje kun je dat opvoeren en dan dus ook tarwe en volkorenbrood introduceren. 

  Wij zijn met 6 maanden begonnen en eerst alleen kleine stukjes zonder korst, even dopen in (moeder)melk en dan in het wangzakje doen. Ging al heel snel goed, dus na een week of 2 met boter gaan smeren en zelf laten kauwen. Ook dit ging al heel snel goed en toen zijn we ook de korstjes gaan geven en ander beleg erop gaan smeren. Inderdaad die spreads van de kleine keuken, maar dat is ook heel makkelijk zelf te maken! Wij smeren overigens plantaardige boter, dat heb je van allerlei merken.  


  EMM
  Bijdrager
  #10488051 Quote

  Hier fijne tarwe van de bakker, vind dat brood van de supermarkt toch echt een stuk droger dus dan ga ik liever naar de bakker. Wij zijn juist wel bewust margarine gaan geven omdat ik via het CB las dat jonge kinderen al snel te weinig goede vetten binnen krijgen. Daarvoor heb je olijfolie/ margarine/ avocado/ enz nodig. Dus geen dierlijke vetten die zijn vaak grotendeels verzadigd. 

  Verder qua beleg eerst alleen boter of een beetje soppen in melk. Later zoals hierboven staat mangospread van de kleine keuken. Die geven we nog altijd dagelijk maar afgewisseld met natriumarme pindakaas (100% is nog beter maar echt kleffe hap naar mijn idee 🙊) stroop, verse appelcompote, avocado met ei of banaan enz.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct