Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welk Potje Zit Fijn

 • Auteur
  Berichten
 • #10534192

  Zoals de titel al verraadt vraag ik me af over welk potje jullie tevreden zijn. Ik heb een hele basic gekregen, maar dan zit ze bijna op de grond. Ziet er al niet fijn uit als ze nu met kleding aan erop zit.
  Dus welke raden jullie aan en af?

  #10534194 Quote

  Ikea potje, zit hoog en heeft een losse inzet. Makkelijk om de inhoud in de wc te gooien. Onze dochter kon er goed op zitten vanaf een maand of 9 dacht ik.
  Ze zit er nu met 2,5 nog steeds goed op!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10534197 Quote

  Ik heb er ooit een van Luma gekocht, maar wat een onding. Opening te klein, de vingertjes zaten tussen de 2 delen en veel te laag en te klein. Echt gelijk in de kliko gegooid, hoe ‘mooi’ hij ook was.
  Toen een potje bij Kruidvat gekocht met Nijntje. Is wat groter, hoger, steviger, met mini rugleuning.
  https://www.google.com/search?q=potje+kruidvat&client=ms-android-samsung-rev2&prmd=simvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjRgZis_pP2AhVC_bsIHU9WCE8Q_AUoAnoECAIQAg&biw=360&bih=635&dpr=2#imgrc=zWdvb6Ht34HdZM

  Hier heel tevreden over. Mijn oudste dichter heeft zo’n 2 a 3 maanden op de pot gezeten, toen over naar wc. Mijn jongste dochter is nu 2.5 jaar, net begonnen met zindelijkheidstrainig, maar ze wilt niet op de pot. Ze wilt gelijk op de wc, net als haar zus.

  Dus ik zou er ook echt niet teveel geld aan besteden. Potjes met muziek, mini-wc’tjes etc zijn echt onzin. Je gebruikt ze heeeel kort, met 2.5 jaar kunnen kindjes ook al prima op de wc met wc verkleiner. Het is sowieso goed om dat snel aan te leren, dat is veel natuurlijker dan de pot.

  #10534206 Quote

  IKEA en Kruidvat zijn allebei fijn. Lijken op elkaar, alleen die van Ikea is wat makkelijker leeggooien. Inderdaad niet teveel geld aan uitgeven. Dochter zat hier na 2 maanden ook al op de wc.

  #10534228 Quote

  Bedankt voor de ervaringen!
  Die van Kruidvat en Ikea lijken ook wel laag toch? Dat het laagste deel ook bijna tot de grond komt, dus weet niet of het dan veel scheelt met die van ons…


  Famkeh
  Bijdrager
  #10534231 Quote

  Anders direct de Ikea wc-verkleiner proberen. Onze jongste wil helemaal niet op het potje, alleen maar op de normale wc.

  Onze oudste had het Ikea potje, helemaal prima. Wat hier boven al gezegd is, niet te veel geld aan uitgeven inderdaad, het is maar voor zo’n korte periode..

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar
  #10534235 Quote

  We hebben al een verkleiner, maar wilde iets voor in de kamer zodat ze eraan kan wennen. Kan dat ook eerst proberen als ze eraan toe is.

  #10534244 Quote

  Bedankt voor de ervaringen!Die van Kruidvat en Ikea lijken ook wel laag toch? Dat het laagste deel ook bijna tot de grond komt, dus weet niet of het dan veel scheelt met die van ons…

  Valt echt mee. Wij hebben een lage en ook die van Ikea en Kruidvat (bij mijn ouders) en mijn dochter zat veel beter op de laatste twee. Vergeet niet dat voor zo’n kleintje 2cm al een groot verschil kan zijn. 


  JdeB
  Bijdrager
  #10534276 Quote

  Wij gebruiken het ‘Koninklijk plaspotje’ van Fisher price. Ons dochtertje wilde in het begin steeds op het potje, daarna de wc en nu weer het potje. We zijn niet heel ‘streng’ aan het trainen, dus doen er wat langer over dan de rest hier aangeeft. Maar dat is wat je zelf fijn vindt natuurlijk. Dit potje is 3 in 1: potje, wcverkleiner en opstapje. En het muziekje dat erin zit is toch wel leuk. 😉 Ook goed schoon te maken trouwens.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct