Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Welke Babyfoon 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10203888

  Hoi!

  Ik ben nu bijna 30 weken zwanger en wij zijn inmiddels een beetje bezig ons te oriënteren wat betreft alles wat we nodig hebben voor de baby er straks is. Natuurlijk ook een babyfoon, maar er is zo-veel keuze! Daarom ben ik benieuwd of er mensen zijn die een specifieke babyfoon aan zouden bevelen.

  Bijvoorbeeld met of zonder camera? In eerste instantie dacht ik met, maar hoorde ook weer van anderen dat je met een camera wel erg de neiging krijgt telkens te kijken – soms kan hij ook gewoon wakker zijn, zonder dat je er direct naartoe hoeft, en dat zou met een camera een “valkuil” zijn (maar dit heb ik ook maar gehoord!). 

  En daarnaast – een best belangrijke: wij hebben twee verdiepingen, 1 en 3 hoog. Het zal soms wel eens voorkomen dat ons zoontje op de ene verdieping is en wij op de andere en het bereik moet dan dus wel goed genoeg zijn. Omdat er dus een verdieping tussen zit zal de afstand dan dus iets groter zijn dan bij een “normaal” verdiepingsverschil.

  Iemand suggesties? Vooral dus met het oog op deze bovengenoemde twee zaken. Alvast bedankt! :)


  Helmaaa
  Bijdrager
  #10203897 Quote

  Hoi, ik lees graag mee. Zie door de bomen het bos niet meer. 

  Voor jouw situatie: Zou er voor babyfoons ook iets van een signaal repeater/versterker bestaan, net zoals dat voor routers bestaat als je in een groot huis zit. Misschien kan je daarop zoeken. Maar misschien is dat helemaal niet nodig ook. Je hoort ook wel eens dat mensen bij de buren zitten met de babyfoon.. 🤭

  #10203918 Quote

  Hoiii

  ik vind juist een met camera super fijn en misschien  kijk je er in het begin veel op maardat word minder hoor. Ook heb ik hem snachts aan met geluid uit zodat als ik wat hoor ik eventjes kan kijken zonder mn bed uit te moeten en hem te wekken doordat  ik zn kamer op ga.

  Ik heb er een met camera van luvion  super fijn ding zowel in nacht modus als in dag/kleur modus heel duidelijk. Zitten muziekjes  op en je kan walky talky praten evt 😊

  #10203920 Quote

  Oh en ik heb met deze camera buiten zelfs nog bereik en hij slaapt op de 1e verdieping. 

  Deze kan niet op je telefoon trouwens  wat ik heel fijn vind omdat je weleens hoort dat andere mee kunne kijken 😊


  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10203941 Quote

  Wij gebruiken de app ‘babyfoon 3G’. Werkt gewoon op je telefoon en/of tablet. Er zit ook een camerafunctie op, maar die gebruiken wij niet. Ik ben er heel tevreden over. En voordeel voor jou: hij werkt op wifi of 3G/4G, dus zelfs als je aan de andere kant van de wereld bent, kun je je kindje nog horen… 😉

  #10203975 Quote

  Ik heb de philips avent, geen camera, lekker simpel.

  Altijd goed bereik, nooit storing. 

  Enige nadeel: hij heeft niet aan wanneer de batterij op is, dus dan denk je goh wat ligt ie lang en lief te slapen, is dat ding leeg!🙈 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Elln
  Bijdrager
  #10203988 Quote

  Ik heb er een van Phillips avent. Zonder Camera .. dat vonden wij zelf niet nodig. 

   

  Pluspunten 

  -draadloos te gebruiken

  – omgevings geluiden dempen . Handig als je niet om elk klein geluidje wil gaan kijken, of wakker wordt . 

  – bereikbaar op meerdere verdiepingen en buiten doet hij het ook goed. Kan gewoon lekker in de tuin zitten als Mn zoontje ligt te slapen. 

  – compact. Ik kan hem bevestigen aan Mn broek bijv. Handig als je dus je huishouden wilt doen en niet steeds die babyfoon mee hoeft te slepen.

   

  wel of geen camera is persoonlijk. In het begin kan je baby niks .. hij ligt en zwaait en trappelt met handen en voeten. Camera lijkt mij wel prettig zodra ze kunnen gaan staan , dan kan je snel kijken of het goed gaat of niet . 


  Fief
  Bijdrager
  #10204053 Quote

  Wij hebben Luvion Prestige touch. Ik zou niet anders willen. Wij hebben eerst Luvion Essential gehad, maar daar was het bereik iets minder goed mee. Wij hebben een boerderij en als wij beiden aan het werk zijn, red de Prestige Touch het wel tot de stal, de Essential redde dat niet. Tevens is de camera ontzettend fijn! En zodra er meer kindjes komen, dan hoef je alleen een extra camera te kopen en kun je op 1 scherm, in 1 beeld, beide kindjes in de gaten houden. Ik vind het een topding!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen