Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welke beker?

 • Auteur
  Berichten

 • Samm
  Bijdrager
  #10336787

  Mijn dochter van 11 maanden drinkt al het vocht, dus water en melk, nog uit haar de brown flesje. Niet echt een heel groot probleem maar we zijn aan t oefenen met drinkbekers. Alleen alle bekers die ze heeft geprobeerd, munchkin antilek, tuitbeker, rietjesbeker, verslikt ze zich in. Alsof er teveel in 1 x uitkomt. We oefenen dit al een tijdje, ze weet wel hoe t werkt. Maar t is wel vervelend voor haar. 
  De dr brown fles drinkt ze niet zelf uit. Ik moet m echt vasthouden en omhoog zodat ze eruit drinkt. Als ik m aan haar geef gaat ze kauwen op de speen. Ze snapt niet echt dat ie omhoog moet en dat er dan wat uit komt. Vervolg is dat ze niet heel veel drinkt omdat ik het steeds moet aanbieden. Ik wil graag de derde fles eraf, ik geef m puur alleen nog omdat ze dan voldoende vocht krijgt. Maak m bijvoorbeeld met 150 water en 3 schepjes. Maar dan echt als fles moment, in de armen liggend. Ik denk dat als er een beker is die ze zelf kan pakken tijdens t spelen en zo wat meer drinkt dat ie er wel af kan. Welke bekers gebruiken jullie of hebben jullie nog andere tips? 


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10336794 Quote

  Ik denk dat dit ook iets is wat ze gewoon moet leren. Wij zweren bij een rietjesbeker. Die kunnen ze zelf vasthouden en grote of kleine hoeveelheden zelf bepalen door te zuigen. Dit moesten ze ook een paar dagen leren, maar toen ze het doorhadden ideaal. Eerst even samen met haar vasthouden en eventueel voordoen zodat ze snapt dat hij recht moet blijven en niet zoals een flesje op te kop (en aangezien ze dit dus niet snapt is een bekertje die dat niet hoeft misschien wel snel aan te leren). 

  #10336796 Quote

  Gewoon oefenen die ban mij deed het bij 4 maanden met 360 drink beker 

   


  DPudding
  Bijdrager
  #10336840 Quote

  Wij hebben deze voor onze 7 maander 🙂 

  https://www.blabloom.com/nl/producten/keuken/eetgerief/drinkbekers/camocup-drinkbeker-petrol/4712/

  Om mee te oefenen. Er zitten ribbels bij de drinkgedeelten om het slikken te stimuleren en te oefenen geloof ik en wat ik fijn vindt is dat hij niet  helemaal zijn hoofd achterover hoeft te gooien en ik kan meekijken hoeveel water er komt.

  Hij verslikt zich af en toe wel als hij te gulzig is, maar nooit ernstig gelukkig!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct