Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welke draagdoek is fijn?

 • Auteur
  Berichten

 • SDR
  Bijdrager
  #10457080

  Hoi allemaal,

  In augustus verwacht ik m’n eerste baby. Ik zit te denken om een draagdoek te kopen. Is dat aan te raden en zo ja welke draagdoek raden jullie aan?

  Alvast bedankt! 🙂


  CFK
  Bijdrager
  #10457085 Quote

  Ik heb de Ergobaby 360 als heel prettig ervaren. Dat is alleen eerder een draagzak, maar wel met het zachte van een draagdoek.


  Marmara
  Bijdrager
  #10457090 Quote

  Ik ben zelf meer fan van een draagzak. Heb eerst een draagdoek gehad maar kon het zelf niks worden met het knopen..
  Heb inmiddels een draagzak van Tula gekocht. Bevalt me enorm goed!


  Meibaby
  Bijdrager
  #10457104 Quote

  Artipoppe! Echt een aanrader. Wel prijzig.. maar daarna kan je hem ook weer goed verkopen.
  Ik had er eerst een van Tula, maar echt een verschil.


  Pietepad
  Bijdrager
  #10457106 Quote

  In het begin vond ik een rekbare heel erg fijn, deze kun je namelijk eerst helemaal omdoen en naderhand je kindje er voorzichtig in. Daarvoor zou ik gewoon een goedkope halen, ik heb deze namelijk maar kort gebruikt. (Hoeft dan echt niet meer dan €25,- te kosten, of evt. Gewoon op marktplaats kijken 😉)

  Op een gegeven moment merk je dat je kindje wat zwaar wordt en dus laag hangt, het wordt dan voor beiden oncomfortabel en dan is het tijd voor een mooie geweven doek. 

  Je hebt dan wat meer ervaring in knopen en je kindje is niet zo fragiel meer, waardoor je het met meer zelfverzekerdheid doet. (Hier heb je je kindje namelijk al vanaf vrijwel het begin vast en dan knoop je de doek)

  De geweven doeken zijn duurder dan de rekbare, maar ze zijn het ook waard. Zelf had ik er 1 van Slingomama, die vond ik qua prijs/kwaliteit erg mooi en was uiteindelijk ook heel erg fijn! 

  Ik heb gewoon leren knopen via filmpjes op YouTube, prima te doen! 

  Ik vond een draagdoek erg fijn! Als hij goed geknoopt zit en je gebruikt dus de juiste doek, dan is het super ergonomisch! Wij hebben heerlijke bos- en strand wandelingen gemaakt met ons zoontje toen! 


  Lewis
  Bijdrager
  #10457118 Quote

  Ik vond de eerste 4 maanden de rekbare van Bam en Boe heel fijn. Goede kwaliteit stof die toch koel aanvoelde (zomerkindje) en niet teveel doorzakte toen ze groter werd. En hij is niet superduur. 

  Later heb ik ook een geweven doek van hen gekocht, en die gebruik ik nu met 13 mnd nog steeds. Al zou ik wel een ander type kiezen nu. Die van Bam en Boe is best een dikke stugge die ik soms wat lastig knopen vind. 

  Rekbaar in de eerste maanden vond ik heel fijn omdat het zo goed vormt naar je kindje. Die zat helemaal veilig en geborgen ingepakt. En je laat die makkelijker om met in en uit halen van je baby dan een geweven doek. Al is dat ook met een geweven doek mogelijk. Poppable carry knoopmethoden, zo uit mn hoofd?? 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Marliene
  Bijdrager
  #10457164 Quote

  Hai, ik raad je een consult bij een draagdoekconsulente aan. Dan kan je vanalles proberen en merk je wat fijn is voor jou en je kindje. Succes!


  Klijn
  Bijdrager
  #10457166 Quote

  Precies wat Marliene zegt! Zowel zakken en doeken zijn zo persoonlijk. Vergelijk het met een goede BH of jeans: wat voor jou lekker zit, zit voor iemand anders helemaal niet. Een consulent kan met je meekijken, tips geven, en heeft vaak een ruim assortiment om uit te proberen. Via deze site vind je gemakkelijk een consulent bij jou in de buurt 🙂


  EMM
  Bijdrager
  #10457187 Quote

  Ik had de bykay draagdoek, wordt echt aangeraden door bekkenfysio’s (2 los van elkaar) ivm ondersteuning enz en daar kan het kindje ook al in vamaf de geboorte. Ons kindje had mega reflux dus de tula draagzak gekocht maar daar kom hij pas met dik 3 maanden in, juist daarvoor was het heel erg nodig. Maar zo’n draagdoek moet je wel handigheid in krijgen, ik had die niet dus weinig gebruikt ondanks dat ik wel geloof dat deze het fijnst is in het begin.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct