Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welke Pap

 • Auteur
  Berichten

 • Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10530847

  Goedemorgen,

  Gister bij het CB geweest en die raadde mij aan om sochtends te gaan starten met pap. Eerst melkfles klaarmaken dan beetje melk in een kommetje, pap erin en geven met de lepel. Daarna de fles verder drinken. Nu is mijn vraag, welke pap gebruiken jullie daarvoor? Ben het daar vergeten te vragen. Op internet zie ik bijv. van Olvarit of van Nestlé. Dochter is 7 maanden oud nu!
  Alvast bedankt 🙂

  #10530849 Quote

  Ik kocht vaak eigen merk van de ah. Ik keek uiteraard wel altijd naar de leeftijd. Volgens mij maakt het niet heel veel uit of je een merk neemt of eigen merk.

  #10530856 Quote

  Ik let op toegevoegde suiker, want bij sommige zit dat er toch in.
  Consumentenbond heeft er een vergelijkend onderzoek naar gedaan. Vooral letten op dar je de granen heel geleidelijk opbouwt.
  Wij zijn begonnen met 2x pw rijstebloem pap. Niet vaker door arseen in rijst.

  https://www.consumentenbond.nl/kindervoeding/test-pap-voor-kinderen


  RJKB
  Bijdrager
  #10530860 Quote

  Pap is niet nodig. Dus voel je niet verplicht om daarmee te starten.


  Pippy
  Bijdrager
  #10530862 Quote

  Mijn dochter weigerde de fles overdag toen ze 6 mnd was en daarom zijn wij pap gaan maken. Wij geven haar fijne granen pap van Olvarit en nu met 9 mnd nog steeds 1 keer pd een bordje pap. Ze vindt het heerlijk!


  Lewis
  Bijdrager
  #10530869 Quote

  Oh dat deed ik toen niet hoor. Gewoon lekker met de lunch mee eten, wat stukjes brood met boter zonder korst heel klein, om mee te beginnen. Ontbijt deed ik pas toen ze weer meer honger kreeg rond 10 maanden. Eerst lunch en avondeten. Pap at ze ook alleen als wij dat ook aten. Vanaf 10 maanden dus en havermoutpap.

  Rijstebloem zou ik zeker overslaan. Lege calorieen, terwijl ze juist voedingsstoffen nodig hebben. Een kindje van 7 maanden kan best met granenpap beginnen. Gewoon rustig opvoeren. Als je echt pap wilt geven dus. Dat is geen noodzaak. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10530872 Quote

  Het vreemde vind ik ook dat mijn kleine meid al heel goed eet. Het schema is nu :
  Ontbijt 180 fles
  Tussendoor fruit potje 200 gr
  Lunch 1 boterham zonder korstjes met pindakaas
  15.00 180 fles
  Avondeten groente potje 200 gr
  En met slapen nog een fles van 180.
  Soms tussendoor overdag nog een koekje van de kleine keuken/knijp fruitje. Ze eet alles op vind het super lekker dus echt een vreetmonstertje. Super fijn!
  Het advies van CB was gister : Ja uiteindelijk moet ze naar 3 hoofd maaltijden dus begin je nu met sochtends pap aan te bieden. Had nog niet eerder in mijn omgeving gehoord dat je dan al zo vroeg (7 maand) met pap begint. Ik dacht straks rond de 1 jaar dat ze dan een broodje krijgt sochtends en dan pap overslaat?


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10530873 Quote

  Oja en ze krijgt al water uit haar drinkbeker en dat gaat er ook super in. Dus ook haar vocht krijgt ze wel binnen.


  Lewis
  Bijdrager
  #10530876 Quote

  Oh kijk ze eet al brood, dan kan granenpap zeker. 

  Je kan fruit in stukjes gaan aanbieden. In de potjes zijn de vezels kapot gepureerd en vezelrijke voeding vult langer. Avondeten kan ook langzaam wat groffer of in veilige stukjes. 

  Als ze hongerig lijkt kun je gerust ook met jullie ontbijt mee laten eten hoor. Elk kindje is daar op zijn eigen tijd aan toe. Bij ons was dat 10 maanden en volgens mij is dat een beetje de gebruikelijke tijd. Maar je hebt altijd kindjes die vroeg of juist later eraan toe zijn. 

  Mijn dochter at dan weer al vroeg 2 lunchboterhammen met soms nog wat groenten of fruit erbij. Rond 11 maanden al. En toen had ze in de loop van de middag ook echt een vullend tussendoortje nodig ipv een koekje of crackertje. Geen probleem om je kindje hierin te volgen. 

  Als ze nu geen honger heeft dan gaat het gewoon goed. Er is niks raars aan je voedingsschema denk ik. En ontbijt hoeft niet perse pap te zijn. Ik ben zelf een groot voorstander van mee eten met de volwassenen en dus dat aanbieden. Pap wordt hier alleen gegeten als wij het eten. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct