Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welke Slaapzak Kies Je🤷♀️

 • Auteur
  Berichten

 • LisetteLisette
  Bijdrager
  #10531226

  Hallo allemaal
  Ik ben nu 20+4 zwanger en wij zijn bezig alle spulletjes voor de baby te kopen en hebben al best veel. Nu blijven we een beetje hangen bij het slaapzakje, wij hebben gekozen voor een slaapzak en niet voor een dekentje… maarrr welke slaapzak hebben we nodig? Wat voor slaapzak kopen jullie?
  Je heb inbaker slaapzakken maar ook gewone… de inbakerslaapzak die ik gezien heb is van 0-3 maanden… en daarna kan je eventueel de normale doen of nog een inbakerslaapzak van 3-6 maanden aanschaffen… Welke moeten we nu kiezen? De baby is nog niet geboren dus weten niet of hij onrustig slaapt, of is een inbaker slaapzakje sowieso een fijn gevoel voor de baby?
  Zijn er vrouwen die hier al uit zijn? Alle tips zijn welkom😄

  #10531229 Quote

  Wij hebben wel dekentjes gekocht, volgens mij begin je vaak op z’n vroegst pas met inbakeren met 2 weken dus dan heb je nog een alternatief nodig voor die weken. Wij hebben in het begin alleen dekentjes gebruikt, daarna een tijdje een slaapzakje, maat 56/62, die was haar de eerste paar weken veel te groot geweest. Inmiddels gebruiken we al enkele weken de puckababy mini. Ik vind de producten van puckababy wel een aanrader.
  Als inbakeren niet nodig is, zou ik er niet aan beginnen.


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10531231 Quote

  Mijn ervaring is dat je dat van tevoren niet zo goed kan weten. Het heeft er ook mee te maken wat je kind fijn vind. Nu zeg je ik wil een slaapzak gaan gebruiken en geen dekentje. Maar de meeste baby’s worden rustig van strak instoppen. Dus misschien ga je straks wel een lakentje en/of dekentje gebruiken.

  En ook met slaapzakken ligt het er erg aan wat je kind prettig vind. Mijn oudste 2 hebben tot en halfjaar in een puckababy gelegen. Mijn jongste wordt daar juist erg onrustig van. Die heeft een hele tijd zonder slaapzak strak ingestopt onder een lakentje en dekentje gelegen. Pas nu ze zichzelf omhoog worstelt doen we haar zo’n dunne zomer slaapzak aan. Niet gewatteerd en zonder mouwen.

  Ik zou kijken of je in je omgeving wat verschillende slaapzakken kan lenen. En er pas 1 aanschaffen als de baby geboren is. Wat trouwens ook nog een dingetje is. Slaapzakken mogen niet te groot zijn ivm de kans op wiegendood. Dus is het belangrijk dat je echt een slaapzak hebt voor maat 50/56.


  LisetteLisette
  Bijdrager
  #10531232 Quote

  Puckababy hebben we toevallig ook op het oog, twijfelen tussen de piep en de newborn… dekentje wil ik echt niet.. vind ik eng.. maar jij zou dan de newborn doen? Zijn dit ook vragen die je aan je verloskundige kan stellen denk je, of zijn ze daar niet voor?😊

  #10531234 Quote

  Inderdaad begin je niet gelijk al met een slaapzak. Zo’n mini krijg je daar echt nog niet lekker in gelegd. Tenminste, dat is mijn ervaring.
  Eerste periode lekker onder een lakentje.
  En dan merk je snel genoeg of een inbakerzak of slaapzak nodig is.
  Wij hebben met een week of 2 een inbakerzak gekocht en bleek uiteindelijk geen succes. Sinds dat onze zoon een week of 4 was zijn we met een slaapzak begonnen. Een puckababy van 0-6 maanden. Nu hebben wij een flinke zoon, maar hij had er als pasgeboren echt nog niet ingepast.
  Dus… ik zou er pas een kopen als jullie kleine er is zodat je weet hoe ze slaapt en hoe groot ze is.


  LisetteLisette
  Bijdrager
  #10531236 Quote

  @ mana van SNL

  Oef nu klinkt een slaapzakje ineens ook erg eng☹️ Vind het echt heel erg lastig!! Zou niet weten van wie ik een slaapzakje kan lenen eigenlijk… En hoe gaat het dan als je naar huis mag na je bevalling… gaat de verloskundige/kraamzorg dan mee om te vertellen welke je moet kiezen en vertellen hoe je het moet doen😕 Stom he, maar wordt soms zo onzeker van dit soort dingen… wil het zo graag goed doen

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  LisetteLisette
  Bijdrager
  #10531239 Quote

  Mijn man wilde liever een lakentje… krijgt die dan toch zijn zin als ik dit zo hoor😅 Ik zal het dinsdag ook even met de verloskundige bespreken… geen idee of die daar ook mee helpen😅

  #10531243 Quote

  Kraamzorg maakt het bedje op. Ik zou dit soort vragen aan de Kraamzorg organisatie stellen, over lakens en slaapzakken.
  Een strak opgemaakt bedje is niet gevaarlijk, en een pasgeboren baby kruipt nog niet omhoog in bed. Vandaar dat lakens voor de eerste periode vaak prima zijn.

  #10531245 Quote

  Als dit je 1e kindje is dan is die onzekerheid  heel normaal. Heb ik ook gehad doe ik dit wel goed doe ik dat wel goed maar geloof me als je je kleine in je armen hebt gaat het vanzelf allemaal. Tuurlijk zullen er dingen blijven waarvan je niet weet hoe of wat maar is echt normaal en even een TIP luister niet te veel naar anderen hoe je het moet doen het is jou opvoeding advies vragen kan maar doe waar je je zelf goed bij voeld. Wij hebben gewoon dun lakentje en box pakjes ze was erg klein diw hebben ook kruiken naadt haar gehad om haar lekker warm te houden. Mijn ervaring is dus 1e maanden tot ze echt gaan rollen een dekentje fijner is ook ondat ze dan strak er onder liggen en het ze een fijn gevoel geven. Maar je hebt nog even om er over na te denken wat je wilt slaapzak is evt zo aangeschaft. 

  ik wens jullie iig al vast veel geluk toe en geniet van alle momenten. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct