Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welke tabletten!

 • Auteur
  Berichten
 • #10110429

  Welke tabletten moet ik slikken? Ik zal over een paar weken stoppen met anticonceptie en wil op tijd beginnen met het slikken van vitamine. Ik las 4 weken van te voren. 

  Maar welke moet ik kiezen? Enkel foliumzuur? Maar dan moet daarnaast toch visolie en ijzer en vitamine d? Of is dat niet nodig? Of een multi vitamine?

  gravitamon ? Davitamon? 

  Ik wil gewoon de beste, maakt me niet uit hoeveel het kost! Tips? 

  #10110436 Quote

  Hi, 

  Voor de zwangerschap kan je alleen met foliumzuur beginnen (kies wel goede betrouwbare merken, want alle vitaminen zijn synthetisch en de kwaliteit daarvan kan enorm verschillen) en zodra je zwanger bent multi voor zwangere (sws eerste 12 weken).

  Ik ben gestopt met alle vitaminen met 12 weken, maar ik eet erg goed en gebalanceerd. Het kost veel tijd, planning en veel duurder, maar het werkt het beste voor mij. Hiermee ben ik nog begonnen voordat ik zwanger werd. Recent ook mijn bloed laten controleren en geen tekort aan vitamines 👍

  veel succes! 


  Amberle
  Bijdrager
  #10110438 Quote

  ik heb ook enkel foliumzuur genomen. Als je een goed  voedingspatroon hebt en even googled wat je best eet en niet eet tijdens je zwangerschap dan zit je goed


  Lisanneee
  Bijdrager
  #10110445 Quote

  Ik gebruik foliumzuur tabletten van davitamon. 

  #10110450 Quote

  Ik gebruikte ook foliumzuur van davitamon! 


  Pip
  Bijdrager
  #10110454 Quote

  Ik gebruik van davitamon de mama compleet. Zit lekker alles in!

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10110482 Quote

  In de meeste foliumzuur tabletten zit ook D, en ijzer. Geen idee welke beste is, vrijwel alle ‘zwanger zijn’ of ‘zwanger worden’ tabletten bevatten in ieder geval genoeg foliumzuur. Maar ik denk dat je moeilijk een ervaringsonderzoek hier op kunt doen. Ik heb verschillende soorten gebruikt, en merkte zelf in ieder geval niet bewust een verschil. Wellicht bij een verloskundige vragen? Die houden zich ook bezig met zwanger worden (kwam ik pas achter toen ik zwanger was, en naar een verloskundige ging zoeken).


  Ananasss
  Bijdrager
  #10110493 Quote

  Hoi daantjebanaantje, ik heb eerder gelezen wat jullie is overkomen.  Verschrikkelijk. Maar ik zou vooral in jullie geval alle vragen bij de vk leggen. Ik neem aan dat zij het echt het beste weten!


  Feyre
  Bijdrager
  #10110499 Quote

  Ik slik de Davitamon Mama Compleet Visolie Omega 3 dit is alles wat ik slik aangezien hier alles inzit wat nodig is. Ik eet haast geen vis daarom de omega 3 visolie variant. Vit D wordt ook aangeraden en dat zit ook hierin en extra foliumzuur

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct