Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welke Zorgverzekering 2020

 • Auteur
  Berichten
 • #10264424

  Hallo,

  Zoals de titel al zegt ben ik aan het kijken of ik van zorgverzekering moet overstappen. Ik zie echter door de bomen het bos niet meer. 

  Wat is voor jullie belangrijk qua wat er in het pakket zit tijdens de zwangerschap? Waar gaan jullie je verzekeren?

  Alvast bedankt! 


  MevrouwI
  Bijdrager
  #10264429 Quote

  Ik zou vanaf morgen gaan kijken dan is zeker weten alles bekend. Bij ons hangt het van een aantal factoren af altijd. Ik pak een vergelijker erbij en een groot vel papier en bekijk de 3 goedkoopste met de voorwaarden. Aankomend jaar zal ik de kraam en baby gebeuren er niet bij doen omdat de kans dat ik volgende jaar weer beval van een baby vrij klein is anders heb ik altijd de basis. Ik kijk ook naar fysio tandarts enz. Zo hebben we dit jaar gekozen om de tandarts laag te houden want over het algemeen is het 2 maal controle en 2 maal Mondhygieniste en kan het dus nooit uit met de premie, en is het goedkoper om zelf bij te legge .Kijk en vergelijk. Ohh en vrijwillig eigen risico valt ook wel wat te behalen.


  Aaapje
  Bijdrager
  #10264451 Quote

  Ik zit bij DSW sinds afgelopen jaar. Deze is goedkoop, maar vergoed toch best wat. Wij hebben bewust niet overal voor verzekerd, omdat zelf bijleggen vaak voordeliger is (in ons geval) dan overal voor verzekeren. 

  Kraampakket kreeg ik vergoed, zwangerschapscursus niet. Ben nu weer zwanger maar denk dat ik bij mn huidige verzekeraar blijf.

  #10264659 Quote

  Ik heb een beetje rond gekeken maar tot nu toe komt zilveren kruis er het beste en goedkoopst uit voor mij met aanvullen 2 sterren;

  bevalling in het ziekenhuis volledig vergoed. Kraamzorg eigen bijdrage 100% vergoed tot 24 uur. Kraampakket 100% vergoed. €17.85 kost het per maand voor de aanvullende premie. 

   


  Lentekindje
  Bijdrager
  #10264869 Quote

  Ik heb een beetje rond gekeken maar tot nu toe komt zilveren kruis er het beste en goedkoopst uit voor mij met aanvullen 2 sterren; bevalling in het ziekenhuis volledig vergoed. Kraamzorg eigen bijdrage 100% vergoed tot 24 uur. Kraampakket 100% vergoed. €17.85 kost het per maand voor de aanvullende premie.

   

  ik zit dus ook te kijken naar zorgverzekeringen en ook bij zilveren kruis, maar ik lees bij de basis budget wel “ziekenhuizen waar u 100% vergoed krijgt.” Maar ik lees nergens iets over bevallingen, kraamzorg of dergelijke. 

   


  Aaapje
  Bijdrager
  #10264881 Quote

  SV eigen bijdrage tot 24 uur kraamzorg vergoed? Neem aan dat je meer uren krijgt? Dus dan moet je alsnog bij betalen.. standaard is 49 uur, betaal je alsnog 100 euro eigen bijdrage.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MamA J
  Bijdrager
  #10264925 Quote

  Er werd 2 jaar terug allles vergoed van kraamzorg bij zilveren kruis. Nu nog,niet gekeken. Budget doen we hier sowieso want er zijn geen andere ziekenhuizen hier in de buurt. En isnhet specialistisch dan wordt het wel 100procent vergoed als je dus doorgestuurd wordt. Net als spoed. Kraamzorg enz. Moet je kijken of ze een contract hebben afgesloten met jouw kraamzorg. 


  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10264927 Quote

  Standaard is misschien wel 49 uur, maar dat hoef je niet altijd te krijgen. Het minimum is 24 uur, die krijg je altijd. Ik was eerst in het ziekenhuis en heb daarna 29 uur kraamzorg nog bijna een week dus dan valt het wel weer mee hoe hoog je eigen bijdrage uitvalt. 
  wat ik wil zeggen is dat je de uren niet af hoeft te nemen. En wij bleken het vrij snel ook wel weer zelf te kunnen, toen de borstvoeding goed ging. 


  Keukenhulpje
  Bijdrager
  #10265007 Quote

  Hoi hoi,

  Hangt misschien ook af waar je nu al verzekerd bent. Ik zat al bij cz heb daar nu een paar maanden geleden mijn pakket omgezet naar aanvullend gezinnen. Krijgt je volledige kraamzorg vergoed en ook veel extra’s als 200 euro cursus vergoeding en nog wel meer maar weet niet precies. Dit is wel alleen mogelijk als je er al verzekerd bent scheelde voor mij wel dat ik niet al vanaf f het begin van het jaar dit hoefde te sluiten.

  Kijk vooral naar wat voor jou belangrijk is.

  Succes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct