Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wens Om Zwanger Te Worden

 • Auteur
  Berichten
 • #10450508

  Goedenavond, Ik lees wel eens vaker alle forums maar toch wil ik mijn verhaal even delen.Wij zijn nu zeker een jaar aan het proberen zwanger te worden. Vanaf het moment dat ik stopte met de pil had ik een regelmatige cyclus van 30 dagen. Ik heb ik augustus een miskraam gehad toen ik 9 weken zwanger was. Sinds dat moment is mijn hele cyclus in de war. De ene keer een cyclus van 105 dagen, 52 dagen, 34 dagen, 56 dagen en zo gaat dat door. Nu op dit moment zit ik mijn cyclus op 34 dagen. 5 dagen geleden menstruatie achtig buikpijn gehad, maar de menstruatie zet niet door. Ook zijn mijn tepels sinds 4 dagen gevoelig. Het vervelende is is dat ik niet weet waar ik aan toe ben omdat mijn cyclus zo verschild. En dan vraag ik mij telkens af wanneer zal ik gaan testen. Zijn er hier dames die zich iets herkennen in mijn verhaal? ik ben trouwens 3 maand geleden al bij de huisarts geweest, maar die gaf op dat moment aan dat wij het maar nog even moesten afwachten en maar moeten blijven proberen. Makkelijk gezegd vanuit haar, terwijl iedereen om ons heen zwanger wordt.  


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10450547 Quote

  Ik heb ook zoiets meegemaakt, ook na een miskraam al was mijn cyclus daarvoor ook nooit regelmatig. Ik had ook al eens een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad, waardoor ik ook zeker niet te laat erachter wou komen als ik eventueel opnieuw zwanger was. Mijn cyclus schommelde toen tussen de 35 en 60 dagen (maar had daarvoor ook wel eens cycli tussen de 17 en 62 dagen gehad). Ik heb toen besloten een hele stapel van die goedkope dipsticks te halen en gewoon elke week 1x te testen vanaf 4 weken na mijn laatste menstruatie. Ja, misschien iets te veel testen gebruikt daardoor (zeker omdat later bleek dat de schade van die bbz eerst operatief hersteld moest worden) maar toen was het voor mezelf wel duidelijk wanneer ik kon testen en wist ik ook zeker dat ik er niet pas achter zou komen als ik door een eventuele nieuwe bbz (helaas heb ik een blijvend verhoogde kans daarop) in het ziekenhuis zou belanden. Misschien kan je zoiets proberen?

  Heb je trouwens wel een controle echo gehad na je miskraam? Want het is wel opmerkelijk dat je cyclus nog zo lang van slag is, de eerste +-3 maanden vind ik dat niet zo gek, maar als het daarna niet duidelijk weer richting een regelmaat gaat, dan denk ik toch dat er misschien iets meer aan de hand is en het geen kwaad kan om onderzoek aan te vragen.

  En heb je nu al een test gedaan? Want wat je beschrijft van 4-5 dagen geleden zou een zwangerschapssymptoom kunnen zijn (maar evt ook eisprong of gewoon iets randoms waarmee je lijf je voor de gek houd). 

  #10450557 Quote

  Dank voor je reactie. Fijn om iemand te spreken die iets soort gelijks meemaakt.

  Toen ik de miskraam heb gehad ben ik bij de verloskundige geweest en later nog doorgestuurd naar de gynaecoloog, beide zeiden dat het er verder prima uitzag.

  Ik heb nog niet getest omdat ik telkens in mijn achterhoofd heb zitten zal wel weer een lange cyclus zijn dat mijn eisprong misschien toen pas ik geweest.

  Ik heb nu al een tijdje gehad dat ik dacht ik wacht nog even voor ik verder laat onderzoeken, maar heb nu bedacht mocht ik deze cyclus ongesteld worden dan laat ik mij verder onderzoeken.

  Het idee van de dipsticks zou ik meenemen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct