Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Werk 1 Dag Per Week 11 U Per Dag

 • Auteur
  Berichten
 • #10151776

  Beste allemaal , 

   

  ik werk als schoonheidspecialisre 19uur in loondienst . Ik maak 1 dag van 11 en 1 van 8 uur .tussen de middag heb ik 1 u pauze . Ik heb gelezen dat je niet meer dan 10 u mag werken en dat je baas pauzes in moet lassen ? Die pauzes staan er wel maar de baas vind pas dat ik die on een later stadium van mijn zwangerschap nodig heb (nu 20 weken ) gister weer een volle agenda gedraaid . (Lees zn 20-22personen behandeld ) 

   

  hoe moet ik dit aanpakken ? Ik heb gezegd dat ik war rust wel zou kunnen gebruiken en dat ik her graag tot het einde zie vol te houden …. maar op deze manier ? 

   

  Dankjulliewel


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10151795 Quote

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsomstandigheden/vraag-en-antwoord/kan-mijn-werk-worden-aangepast-tijdens-mijn-zwangerschap-of-na-mijn-bevalling

  Hier staat wat er wettelijk geregeld is. Ook mbt extra pauzes enzo. Misschien dat je dit in kan uitprinten en het je werkgever laten zien. Hopelijk komen jullie er dan uit. 

   


  MarissaK
  Bijdrager
  #10151800 Quote

  Er zijn idd Pauzes die hij in MOET lassen daar heb je gewoon recht op… Zowiezo wel of niet zwanger Ik zou zowiezo zelf kijken hoe en wat je vol kunt houden je zit nu in een andere situatie dan normaal… Wil hij het niet netjes oplossen dan klinkt het dat maar moet je zelf maar wat eisen stellen wie weet gaat ie er wel anders over nadenken… 

  #10151864 Quote

  Vervelend! Ik heb ook te maken gehad met een heel vervelende werkgever tijdens mijn zwangerschap. Een fijne tussenstap is dan het inschakelen van de bedrijfsarts. Je zou je werkgever bijvoorbeeld kunnen zeggen: “ik merk dat het werk te zwaar wordt en wil heel graag met de bedrijfsarts zitten om te bekijken hoe ik zo lang mogelijk kan blijven werken. Wij willen allebei niet dat ik eerder thuis moet gaan zitten omdat ik mijn lijf te veel heb gepusht.”

  Dat verzoek moet hij honoreren en een bedrijfsarts heeft meestal wel wat aanzien bij een werkgever. Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct