Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Werk combineren met MMM

 • Auteur
  Berichten

 • Hadjim
  Bijdrager
  #10288065

  Hoi allemaal, 

  Wij zijn inmiddels al een tijd bezig met zwanger worden, dit is helaas nog niet gelukt. Na meerdere onderzoeken hebben we het label onverklaarbaar verminderd vruchtbaar gekregen.

  In maart mogen wij gaan starten met IUI. Dit gebeurd met hormonen die ik dan mezelf dagelijks moet toedienen via een injectie. Erg spannend allemaal!

  Nu zit ik nogal in een dilemma.. Ik heb een parttime baan met een vast contract. Afgelopen jaar ben ik alleen voor lange tijd in de ziektewet geweest ivm een depressie wegens ernstige ziekte in directe familie. 

  Dit heeft voor veel spanningen gezorgd op de werkvloer, mijn baas is niet altijd even begripvol geweest naar mij toe laat ik het zo stellen. Nu ben ik sinds een aantal weken weer in de opbouw van mijn uren en gaat het gelukkig super goed. Maar nu komt het.. ik moet tegen mijn baas gaan vertellen dat ik in maart dit traject in ga en hierdoor misschien ook afwezig kan zijn op bepaalde momenten die niet altijd gepland kunnen worden. 

  Ik vind het erg lastig om dit te moeten vertellen, ik begrijp dat het voor mijn werk erg vervelend is dat ik weer afwezig ga zijn. Alleen is het voor mij ook erg lastig en kan ik er niet zoveel aan veranderen op dit moment. Behalve proberen het zo goed mogelijk te plannen waar mogelijk uiteraard! Wegens eerdere ervaringen heb ik het gevoel dat dit gesprek erg lastig gaat worden. 

  Iemand met ervaring of tips?? Zou mij enorm kunnen helpen dit gesprek aan te gaan! 
  Sorry voor het lange verhaal!! 
  Groetjes 


  Skybles
  Bijdrager
  #10288089 Quote

  Oh wat een geregel hè! 
  wat klote dat je een baas hebt die minder begripvol is. In mijn werk werd mijn afwezigheid niet altijd opgemerkt. Daarnaast maakte ik er altijd smoesjes van zoals fysio en dokters afspraken.  

  Miss kan je het eerst zo proberen? Voor hetzelfde geldt lukt het in 1 keer en heeft je baas niks door 😉 

  #10288376 Quote

  Blijft lastig dit… 

  ik heb zelf ook in het IUI traject gezeten…

  Toen we voor de 1e IUI gingen heb ik dit wel aangegeven en  afgesproken op mijn werk om mijn uren in te halen…. ik werk al 40 uur, maar heb afgesproken om dan om 8 te beginnen en dan tot half 6 door te werken, zodat de uren die ik weg was gecompenseerd werden.

  Maar omdat ik met dit voorstel kwam, waren ze richting mij enorm schappelijk en gaven aan dat ik tot 4 uur per week sowieso mocht snipperen ivm ziekenhuisbezoek. 

  ik heb dus uiteindelijk maar een paar uurtjes extra gewerkt en toen was het goed… 

  Wie weet werkt het voor jou, dat als de afspraken staan op een dag waarop je werkt dat je dan bijvoorbeeld een andere dag terug komt.

   

  Succes ermee!  

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct