Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Werk en iui

 • Auteur
  Berichten

 • Hadjim
  Bijdrager
  #10288068

  Hoi allemaal,  Wij zijn inmiddels al een tijd bezig met zwanger worden, dit is helaas nog niet gelukt. Na meerdere onderzoeken hebben we het label onverklaarbaar verminderd vruchtbaar gekregen.

  In maart mogen wij gaan starten met IUI. Dit gebeurd met hormonen die ik dan mezelf dagelijks moet toedienen via een injectie. Erg spannend allemaal!

  Nu zit ik nogal in een dilemma.. Ik heb een parttime baan met een vast contract. Afgelopen jaar ben ik alleen voor lange tijd in de ziektewet geweest ivm een depressie wegens ernstige ziekte in directe familie. 

  Dit heeft voor veel spanningen gezorgd op de werkvloer, mijn baas is niet altijd even begripvol geweest naar mij toe laat ik het zo stellen. Nu ben ik sinds een aantal weken weer in de opbouw van mijn uren en gaat het gelukkig super goed.

  Maar nu komt het.. ik moet tegen mijn baas gaan vertellen dat ik in maart dit traject in ga en hierdoor misschien ook afwezig kan zijn op bepaalde momenten die niet altijd gepland kunnen worden. 

  Ik vind het erg lastig om dit te moeten vertellen, ik begrijp dat het voor mijn werk erg vervelend is dat ik weer afwezig ga zijn. Alleen is het voor mij ook erg lastig en kan ik er niet zoveel aan veranderen op dit moment. Behalve proberen het zo goed mogelijk te plannen waar mogelijk uiteraard! Wegens eerdere ervaringen heb ik het gevoel dat dit gesprek erg lastig gaat worden. 

  Iemand met ervaring of tips?? Zou mij enorm kunnen helpen dit gesprek aan te gaan! 

  Sorry voor het lange verhaal!! 

  Groetjes 

  #10288320 Quote

  Lastig idd!

  tijdens ons traject was de terugplaatsing altijd op maandagmiddag in de planning. De echo’s etc kon in overleg plaatsvinden. Deze probeerde ik zoveel mogelijk in mijn eigen tijd te plannen, wat natuurlijk niet altijd lukte.

  ik zou je aanraden open en eerlijk te vertellen aan je leidinggevende en directe collega’s maar steeds excuses bedenken is erg lastig. Misschien goed om op te merken dat je begrijpt dat het voor hun ook erg lastig is, dat je probeert waar mogelijk het goed voor je werk te plannen. Succes!


  Hadjim
  Bijdrager
  #10288388 Quote

  Heel erg bedankt voor je reactie!
   
  Ik ga zsm het gesprek aan , dan ben ik er maar vanaf.. en inderdaad open en eerlijk alles vertellen dat communiceert toch altijd het beste! 
  Groetjes 🙂


  Irene-
  Bijdrager
  #10288405 Quote

  Ik zou het gewoon eerlijk vertellen, dat is wel het makkelijkst. Kan je de uren eventueel op een ander moment inhalen of thuis nog het een en ander doen om in te halen?


  Irene-
  Bijdrager
  #10288406 Quote

  Ik zou het gewoon eerlijk vertellen, dat is wel het makkelijkst. Kan je de uren eventueel op een ander moment inhalen of thuis nog het een en ander doen om in te halen?


  Hadjim
  Bijdrager
  #10289550 Quote

  Ik heb het gisteren verteld en gelukkig reageerde mijn baas super goed! Heel onverwacht maar heel fijn 🙂 

  Ik kan helaas niks vanuit huis doen kwa werk dus we hebben afgesproken dat ik probeer zoveel mogelijk buiten werktijd te plannen en als dit niet mogelijk is word dit gewoon opgelost binnen het bedrijf.

  Weer een last van mn schouders , bedankt voor jullie reactie! 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct