Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Werk/ziek/vraagje

 • Auteur
  Berichten
 • #10164922

  Hi lezers/ lezeressen,

  Ik zit sinds maandag thuis met een longontsteking. ( ben 21 weken zwanger). 

  Ik werk op een peutergroep. Nu zag ik in mijn rooster dat mijn leidinggevende mij ziek heeft gemeld : ten gevolgen van zwangerschap. 

  Of dit helemaal klopt betwijfel ik. Maar volgens mij krijgen ze op die manier compensatie van het UWV toch? 

  Anyway… ( ik ga afronden hoor..hoop dat je nog niet afgehaakt bent) … ik heb een speciale zadelstoel op werk gekregen na 4 weken zeuren ivm te laag ( peutermeubilair ) om op te zitten voor mijn bekkenpijn. Dat werkt gelukkig goed. Had me ook niet ziek gemeld of iets alleen de pijn gemeld. 

  Nu heeft mijn leidinggevende het erover dat ik beter van de groep af kan gaan en thuis administratiewerk moet gaan doen. Kan dit zomaar? 

   

  En… als ze mij volledig ziekmeld bij het UWV dan zou het toch niet kloppen dat ik alsnog administratie moet gaan doen?

  Zou heel graag wat adviezen/ meningen horen omdat ze mij vanmiddag gaat bellen en ik graag een beetje voorbereid ben.

   

  bedankt!! 

  #10164934 Quote

  Het is slim van haar om jou ziek te melden met als reden zwangerschap want dan kost het hun geen geld. Het UWV betaald dan idd je werk en dan kunnen zij nieuwe krachten inkopen. 

   

  Wat betreft administratie werk thuis doen mag, maar ik weet dan even niet hoe het zit qua hoeveel uur oid je dan id ziektewet gaat? Want hoe het nu klinkt is dat je wel werk doet voor jouw leidinggevende maar zij tegen het UWV zegt dat je volledig ziek bent. Dus en je doet werk voor haar en zij word volledig betaald door het UWV. Niet helemaal eerlijk denk ik. 

  #10164937 Quote

  Ja precies dat laatste is wat me niet helemaal eerlijk lijkt.

  bedankt voor je reactie. 


  Lnoniem
  Bijdrager
  #10164946 Quote

  Lijkt met niet helemaal eerlijk zo.
  Dit heeft denk ik ook een nadeel voor jou dat je zeker met 34 weken al met verlof moet gaan?
  Weet niet of dit ook je bedoeling was of dat je wil doorwerken tot de 36 weken.


  Lnoniem
  Bijdrager
  #10164947 Quote

  Beterschap trouwens, heel vervelend een longontsteking.

  #10164972 Quote

  Lief van je!

   

  nou dat had zij ook al ingevuld voor me / 34 weken. Maar gelukkig maakt t weinig uit omdat ik de zomervakantie vrij heb.


  Lnoniem
  Bijdrager
  #10164979 Quote

  Aah dat scheelt dan idd.
  Maakt dat ook niet uit voor de weken er na dan?

  Je wilt natuurlijk op goede voet blijven maar als zij je nu al volledig heeft ziek gemeld, dan zou ik ook thuis blijven ook…
  Tenzij je straks weer op beter staat en ze geen geld meer ontvangt vanuit UWV.


  Annnee
  Bijdrager
  #10164995 Quote

  Als zij jou helemaal ziek heeft gemeld zou ik ook geen administratief werk gaan doen. Dan doe je het werk eigenlijk voor niks, want je krijgt hoe dan ook doorbetaald. Je zou het uwv kunnen bellen voor advies hierover. Hun weten de regeltjes het beste. 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10165046 Quote

  Als je nu ziek bent gemeld tgv je zwangerschap, dan moet je met 34 weken met verlof. Dan heb je erna nog 10. Vraag is red je het tot 36 wanneer je nu al bekkenklachten hebt en fysiek ook een zwaar beroep. Moet je dat willen?

  #10165064 Quote

  Ja tis een beetje lastig. Ik wil idd geen problemen en ben het type dat doorgaat tot ze neervalt. Dat is niet goed maar dat is de aart van dit beestje. Zit nu aan de antibiotica dus wellicht ben ik hier en daar niet helemaal helder 😉

   

  Ik weet t gewoon even niet… heb een contract wat een beetje gelijk staat aan het onderwijs zeg maar.  Dus ik heb alle vakanties vrij.

   

  De info on the Side zeg maar… ik heb een zoontje ( ook met longontsteking thuis/ opgenomen geweest in het ziekenhuis vorige week) dit is mijn 4e zwangerschap maar 2e kindje. In mei helaas een miskraam gehad. 

  Dit zal weer een keizersnede worden ( zoontje was spoed keizersnede) . Ik probeer dat soort dingen niet mee te laten wegen hoor… maar toch speelt t psychische aspect wel een rol. Je blijft in de spanning en stress of het wel goed gaat. 


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10165156 Quote

  Ze kunnen je wel gedeeltelijk ziekmelden. Ze zijn ook verplicht om eerst te zoeken naar aangepast werk. Zodra je dit ook niet meer kan word je pas 100% ziekgemeld. Lijkt me sterk dat ze hiermee proberen te sjoemelen aangezien je meerdere keren gebeld gaat worden door het uwv en je bedrijfsarts en ook nog eens op gesprek moet komen bij je bedrijfsarts. Dan vallen ze toch direct door de mand? 

  Wel moet je erop letten dat ze je geen ander contract gaan voorschotelen want zo “slim” zijn ze wel. Ik had een leidinggevende functie en ze wilde me n schuldgevoel aanpraten door te zeggen dat ze nu geen leidinggevende hadden en dat ik ze dus in een heel vervelende situatie zette….  (alsof ik er iets aan kon doen haha) maar toen wilde ze me terugzetten in functie zodat ze iemand anders aan konden nemen in mijn plaats. Ik heb daarop gezegd dat ik dus echt niet voor een andere functie zou gaan tekenen en dus ook nog eens minder zou gaan verdienen de rest van mn zwangerschap terwijl k gewoon ziekgemeld kon worden. Ik heb ze geattendeerd op het feit dat ze gewoon een vervangend assistent konden aannemen tot ik bevallen was en dat ik daarna gewoon weer terug zou komen. ( jaja ze proberen het gewoon hoor!) Het is dat ik er natuurlijk zelf het een en ander vanaf wist anders denk je ook nog dat je geen keus hebt. Ze spelen gewoon op je in. 

  Ookal sta je gedeeltelijk ziek gemeld zul je wel verplicht met 34 weken met verlof moeten. Maargoed als je het nu nodig hebt wil je dat tegen die tijd ook echt wel. Ik heb daarna nog 3 weken vakantie opgenomen zodat ik toch nog n paar weekjes extra thuis was. 

  Succes ermee!


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10165160 Quote

  P.s. juist omdat je miskramen gehad hebt zou ik nu toch echt wel even prioriteiten gaan stellen ipv doorgaan terwijl het eigenlijk niet meer kan. Als jouw baas er klaar mee is zal hij je ook gewoon zonder pardon op straat zetten! Je kindje is het belangrijkste dus als ze je 100% ziek willen melden laat ze dat maar lekker doen. Dan heb je vanaf nu gewoon al heerlijk verlof. Je mag alles doen, je hoeft niet thuis te blijven zoals bij gewoonlijke verzuimregels. Dus ik zou zeggen: kies voor je gezinnetje, voor je kleine babytje in je buik en ga lekker genieten. Al dat gedoe op het werk geeft ook alleen maar stress toch? Het draait ook wel als jij er niet bent. Je lichaam geeft dit niet voor niets aan! Als straks de bevalling eerder begint doordat je maar door gaat en door gaat terwijl dit eigenlijk niet kan dan denk je ook bij jezelf; is die baas van mij dit nou waard geweest? Want dán kun je niet meer terug en denk je bij jezelf; had ik maar…..


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10165167 Quote

  Oja nog 1 bericht hahahaha. Als je het er niet mee eens ben dat ze je nu al ziekmeld tgv zwangerschap dan zeg je gewoon dag je er niet mee akkoord gaat. Je hebt een longontsteking verder niks, en dat heeft niks te maken met je zwangerschap. Oke wat bekkenklachten etc maar niets waardoor je niet meer kan werken op dit moment, hiervoor ben je ook niet ziek thuis. 

  Je mag dit dus gewoon weigeren hoor! Dan kun je als je weer opgeknapt bent van je longontsteking gewoon weer aan het werk en met 36 weken pas met verlof als je dat volhoudt. (Ik ben echt niet te lui om werken hoor maar als ze me voor de keuze zouden stellen dan blijf ik heeeeeerlijk thuis!) Zelf weten!

  Successss!

  #10165192 Quote

  Hihi dankjewel voor je berichten! 

  Heel fijn 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct