Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Werken als verpleegkundjge

 • Auteur
  Berichten

 • F r i e m e l
  Bijdrager
  #10302008

  Dag mama’s allemaal,

  Zoals jullie weten is het Coronavirus overal al aanwezig.

  Ikzelf ben 11 weken zwanger en werk als verpleegkundige op een opname afdeling binnen de GGZ.

  Mijn man is heel bang dat ik besmet zal worden, omdat ik in nauw contact kom met patiënten. Ikzelf ben er redelijk rustig bij, maar hoe langer ik er over nadenk deste ongeruster word ik. 

  Ik moet nog 5 dagen werken alvorens mijn zwangerschapsrust begint. 

  Ik vraag dus een beetje jullie advies: gewoon gaan werken of thuisblijven met ziekte-attest? 😶

  Ik bel morgen sowieso naar se huisarts en gyneacologe om te horen wst hen advies is.

  Alvast bedankt!


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10302024 Quote

  Zou als het ff kan het risico echt niet gaan nemen. Zeker als het nog maar om 5 dagen gaat. Er is niet bekend wat corona met de ongeboren baby doet.

  Op dit moment is de crisis nog niet zo hoog dat je onmisbaar bent denk ik en mocht je hierdoor wel corona krijgen, en je kindje er iets aan overhouden, vergeef je jezelf dat dan?

  Natuurlijk kun je het niet helemaal voorkomen nu er zoveel kans op besmetting is, maar je kunt wel bewust keuzes maken. 

  #10302026 Quote

  Ik zou het ook niet willen! Wat zegt je manager daarover? Aangezien je zo direct in aanraking komt met mogelijke patiënten kan je ook die 1,5 meter afstand niet bewaren (lijkt me).


  LieveSam
  Bijdrager
  #10302036 Quote

  Ik zou t zeker even bespreken. Tenslotte heb je nu ook de zorg voor iemand anders, je kleintje. Iedereen kan wel roepen dat het lijkt of het geen effect heeft op de babytjes, maar eerlijk gezegt vertrouw ik daar niet blind op.

  Tenslotte komen ze nu ook terug op eerdere uitspraken. 🙂

  Als het even kan: zoek de veiligheid op voor je kleintje.


  gebruiker715680
  Bijdrager
  #10302042 Quote

  Ik werk zelf op een polikliniek en zit morgen op 28 weken. Ik ga wel gewoon werken. Zelf ondanks dat ik alweer verkouden ben. Bij ons is de regel dat zolang je geen koorts hebt je gewoon moet komen werken. Ik ben er zelf niet zo bang voor. 

  #10302066 Quote

  Als het even kan zou ik eerder thuis blijven. Waarschijnlijk is zowel de kans dat je het oploopt als de kans dat het iets ‘aanricht’ klein, maar je weet het gewoon niet. Ben zelf geen zeikerd (geweest) tijdens mijn zwangerschap, maar ik zou bij zoiets ook het zekere voor het onzekere genomen hebben – vooral zo vroeg in de zwangerschap nog.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  KKKK
  Bijdrager
  #10304691 Quote

  Ik werk gewoon. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het niets doet bij de baby. Dat moet je zelf ook hebben gevonden toch?  Nergens kun je vinden dat het schadelijk zou zijn. En mensen adviseren hier misschien niet werken maar die hebben zich er niet helemaal in verdiept ben i k bang. En wat betekend zwangersxhapsrust ?  Je bent pas 11 weken dus moet nog super lang werken je kunt moeilijk zolang ziek zijn. Ik zou gewoon gaan werken en aan je baas vertellen dat je angst hebt. 


  LieveSam
  Bijdrager
  #10304697 Quote

  @KKKK: ik zou heel graag wat meer willen lezen over deze onderzoeken. Kun je toevallig wat linkjes hier erop zetten?😊 dat zou ik erg fijn vinden. Bedankt alvast🌹


  Cardiozuster
  Bijdrager
  #10305053 Quote

  Ik ben 9 weken zwanger en werk op een afdeling in het ziekenhuis, ja ik loop risico maar naast corona kan ik ook met andere bacteriën en virussen in aanraking komen, gewoon goede hygiëne toepassen en anders aangegeven dat je iemand die klachten vertoond liever niet verpleegd en vraagt of een evt collega die voor jou kan doen 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct