Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Werken in de zorg en zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10098696

  Dag allemaal, 

   

  ik heb een vraagje, ik ben nu bijna 22 weken zwanger en werk nog volledig mee in de zorg. En dit gaat tot nu toe goed. Nu heb ik gelezen dat een werkgever wanneer je niet meer al je werkzaamheden kan uitvoeren je aangepast werk moet krijgen. Maar betekend dit dan ook dat je in de ziektewet komt? Of dat je als nog wel voor 100% gezien word? 

   

  Graag jullie reactie of ervaringen! 


  Wereldwondertje
  Bijdrager
  #10098699 Quote

  Hoi!

  Aangepaste werkzaamheden, zijn aangepaste werkzaamheden. Niet de ziektewet oid. Je moet dan gewoon werken, maar zal dan op kantoor oid werkzaam worden. Zittend, zodat je wel nog kan werken. Indien je werkgever geen vervangende werkzaamheden kan aanbieden, dan moeten jullie samen tot een oplossing kome  zodat je nog wel kan werken, maar bijvoorbeeld samen met iemand. Indien dat niet mogelijk is, dan moet je je ziekmelden en kom je idd in de ziektewet en zal deze 6 weken voor uitgerekende datum automatisch overgaan in je zwangerschapsverlof.

  Succes!

  Groetjes, Maaike 


  Cappuccino
  Bijdrager
  #10099263 Quote

  Hoi

  Ik werk zelf ook in de zorg en bij mijn zwangerschap had ik met 15 weken al bekkeninstabiliteit. Ik kon niet meer bukken en opstaan.  Ik kon mijn werkzaamheden in de zorg niet voor voortzetten. Ik ben toen op kantoor komen te zitten. Ik werd toen niet meer gezien als volle kracht en zat met 50% in de ziektewet. Al werkte ik wel mijn normale uren. Dit had mijn werkgever met het UWV geregeld (met mijn toestemming). Die zijn er voor zwangeren die vroegtijdig in de ziektewet komen. De helft van mijn salaris werd ook uitgekeerd door het UWV en de rest door mijn werkgever. Je kan zelf wel bespreken met het UWV hoe dit geregeld word. Zij koppelen dit weer terug met de werkgever.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct