Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Werken In Zorg Combi Gezin

 • Auteur
  Berichten

 • AnnetdeK
  Bijdrager
  #10518936

  Hi!

  ik overweeg om om te scholen naar hbo verpleegkundige, vanuit een totaal andere branch. Ik denk op dit moment dat werken in het ziekenhuis me vooral erg leuk lijkt. Maar ik heb een gezin met 2 jonge kinderen: bijna 1 en 4.  Ik vraag me wel af hoe zorgmedewerkers onregelmatig werken combineren met hun gezin. Wie heeft daar ervaring mee?

  Ik zou het liefst op woensdag vrij zijn (korte schooldag), zodat ik ondanks de drukte en druk op het gezin van een hele nieuwe baan er toch ook zo veel mogelijk voor hen kan zijn. Verder werkt mijn vriend één avond in de week en zou ik daar dus ook al eisen voor moeten stellen aan de werkgever. Ik heb geen flauw idee in hoeverre dat kan.

  ik sta inmiddels ingeschreven voor een soort info avonden, maar dat duurt nog even en wil eigenlijk nu al graag meer weten over deze praktische kant. 


  Moradora
  Bijdrager
  #10518982 Quote

  Ik werk al jaren in de zorg. En opzich is het prima te combineren mits je een partner hebt die weekenden en feestdagen en avonden vrij is.Dan kun je met wat opvang de boel heel goed regelen.
  Imijn huidige partner werkt avonden nachten en ook weekenden en feestdagen en nu de baby er is zijn we elke week aan het puzzelen om het rond te krijgen.Er is veel tekort aan personeel in de zorg waardoor wense/eisen snel weggewuifd worden door de werkgever. Je word geacht flexibel te zijn. Ten minste dat is mijn ervaring van de afgelopen jaren . Plus als je kind ziek word ofzo kun jij niet weg van je werk want de zorg moet doorgaan je kunt ze niet alleen laten. Dat zal dus vooral op een partner terecht komen. Iets om je bewust van te zijn
  En eerlijk? Ik zou een moord doen voor regelmatig goed betaald werk om van al dit soort gedoe af te zijn. Want de zorg geeft geen rust. Niet met een gezin vind ik


  RJKB
  Bijdrager
  #10519011 Quote

  Mijn man werkt in de bouw. Begint vroeg en is vroeg thuis. Ik werk onregelmatig in de zorg. We hebben 2 kids van 5 jaar en van 5 maanden. Flexibele gastouder en mijn man heeft afspraken kunnen maken op zijn werk dat als ik uit een slaapdienst kom hij de kinderen doet (naar gastouder en school brengen). Hij is dan later op de bouw en werkt die dag langer door. Ik heb naast een vaste vrije dag een vaste werkdag kunnen regelen. Ook erg prettig. Zon, feestdagen en weekenden is mijn man thuis. Bij nood vraag ik mijn ouders, zijn moeder of de buren. Of ik ruil een dienst. Verder last but not least… IK GEEF MIJN GRENZEN AAN :). Dat is verschrikkelijk belangrijk in de zorg anders ben je zo overspannen. Het kan echt!! Succes!!


  WonderAn
  Bijdrager
  #10519053 Quote

  Leuk! Ik werk ook als hbo-verpleegkundige. Heb eerst een aantal jaar in de wijk gewerkt als mbo verpleegkundige en later de deeltijd opleiding tot hbo-verpleegkundige gedaan. Ik vond de wijk heel fijn tijdens de opleiding omdat ik tussendoor steeds aan mijn studie kon (gebroken diensten) maar ik had veel collega’s met jonge kinderen die het ideaal vonden met het halen van hun kinderen uit school, gezellig samen waren én dan weer gingen werken als hun partner thuis kwam savonds. Maargoed, ook dát moet je liggen 😉
  Uiteindelijk wilde ik wat anders en ben ik gaan werken als verpleegkundig teamleider in een soort zorghotel. Ik werk nu alleen overdag én alleen doordeweeks van 7-15.30u, dat is heel goed te combineren met een gezin.

  Als je in een ziekenhuis denkt te willen werken is het inderdaad handig als je soms een goed vangnet hebt mocht het niet helemaal uitkomen qua opvang icm het werk van je partner.Ik zelf maak de roosters voor mijn team en heb ook collega’s met (jonge) kinderen. De meeste kunnen dit ondanks alle diensten (dag, avond, nacht, weekenden, feestdagen etc.) dit goed combineren met hun gezin.
  Iedereen heeft sowieso recht op een vaste vrije dag én met een bepaald extra dagdeel hou ik, als het kan, zeker wel rekening. Het is altijd geven en nemen vind ik. Zo krijg je vaak flexibiliteit terug en is iemand vaak ook bereid om dan eens extra zaterdag te komen bijv. Maargoed, dát ben ik. Ik weet dat het niet overal zo werkt. Je moet ook geluk hebben met je werkplek en het team waarin je werkt! 🙂
  Grenzen aangeven is inderdaad belangrijk! Maar bij ons gebeurt het écht wel eens dat er iets is met het kindje van iemand en dan moet/gaat iemand weg. Dit is maar heeeel sporadisch én calamiteitenverlof is toch een recht…

  Het fijne aan de hbo-v kan zijn dat je uiteindelijk ook andere functies kunt gaan uitvoeren. Denk aan zo’n functie die ik uitoefen óf bepaalde specialisaties. Er zijn steeds meer functies waarbij je dan doordeweeks en overdag kunt werken!
  Maar blijf je onregelmatig werken omdat alleen aan bed staan je voorkeur heeft; het kan écht! 😊


  AnnetdeK
  Bijdrager
  #10520245 Quote

  Heel erg bedankt voor jullie reacties en tips, erg fijn! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct