Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Werken Met Hittegolf

 • Auteur
  Berichten

 • Mandarijn
  Bijdrager
  #10215679

  hallo allemaal,

   

  Volgende week word het bloedheet. Bij ons  geven ze woensdag 40 graden aan. 

  Ik werk in een winkel waarbij onze werkkleding bestaat uit dichte schoenen, lange donkere broek en een vrij dikke polo. Andere kleding mag niet. De airco gaat maar 5graden onder de buiten temperatuur. Niet te doen natuurlijk.

  ik ben volgende week woensdag 9.5 weken zwanger. Online kan ik alleen vinden dat bij hitte het niet goed is om te werken ivm bloeddruk. 

  Hebben jullie enig idee wat mijn rechten zijn?

  bedankt!


  Mama van Raff
  Bijdrager
  #10215680 Quote

  Ik weet echt niet wat je rechten zijn hierin. Ik moet zelf ook 3 dagen werken met die hitte en werk zelfs in de zorg.

  Ik ga maar gewoon werken en probeer er het beste van te maken.


  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10215681 Quote

  Je werkgever moet rekening houden met je zwangerschap op het moment dat hij/zij er van op de hoogte is. Dus dat is vraag 1 heb je je baas al verteld dat je zwanger bent. 

  Het punt wat je maakt is dat warmte niet goed is voor je kleine. Dit is tot op zekere hoogte natuurlijk waar. Daarom wordt de sauna ook afgeraden aan het begin. Echter gaat het hier dan om een stijging in lichaamstemperatuur van een halve tot hele graad. De vraag is of je dit overkomt op je werk ( dat zou betekenen dat je verhoging krijgt door het werken). Ofwel zoek naar manieren evt andere om te koelen die dag, zorg dat je iets van ijsklontjes in de buurt hebt, drink veel koel water, sowieso veel ;). En luister die dag heel goed naar je lichaam, die geeft het echt aan als het te veel wordt! 


  Juffielies
  Bijdrager
  #10215693 Quote

  Tja ik sta komende week met die temperatuur ook voor de klas met 28 weken zwangersvhap. Niet prettig maar denk dat iedereen die m


  Juffielies
  Bijdrager
  #10215694 Quote

  Die moet werken baalt. Vooral lekker rustig aan doen en veel drinken! 

  #10215721 Quote

  Ik heb deze week een 40-u werkweek, ook in de zorg. Gewoon rustig aan doen en naar je lichaam luisteren, dat is wat ik van plan ben iniedergeval. 

  Mijn leidinggevende weet wel van mijn zwangerschap, dus als ik mij niet goed voel zal ik iom deze eerder mijn werkzaamheden kunnen stoppen. 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10215875 Quote

  Zelf ben ik 33 weken zwanger en ik werk op een kinderdagverblijf. Dus veel rennen, tillen etc. Komende week 3 dagen werken. 

  T is niet anders he.. ik denk dat veel zwangeren balen dat het zó warm wordt.. maar dat hoort er gewoon bij? Je kunt je moeilijk de hele zomer ziek melden ofzo. Vorig jaar zomer hield die hittegolf wel 3 maanden aan, tot nu toe hebben we veel geluk gehad deze zomer dat het nog niet zó warm is geweest. 

  Wees blij dat je nog maar 9 weken bent. Je kan je wel beroerd voelen, maar geloof me… 33 weken zwanger is wel even andere koek met zo’n dikke buik! 

  Dus hop, gewoon werken! Je komt je dag echt wel door hoor. s Avonds op tijd naar bed, lekker slapen en de dag erna lekker niks doen! 

  #10215899 Quote

  Ik moet ook komende week gewoon werken, 4 dagen van ruim 8 uur. Vrijdag begint mijn verlof (ik ben dan 36 weken zwanger). Ook bij ons is geen airco en is het niet geoorloofd kleding aan te doen die té zomers is (netjes sluitend jurkje kan, maar niet hele losse fladderkleding zeg maar). Ik zorg dat ik een fles in de diepvries heb liggen met water, die pak ik dan. En gewoon sowieso genoeg drinken en rust nemen als het nodig is. 

  Er is niets aan te doen maar zoals meerdere hierboven ook al zeggen je komt de dag echt wel door hoor. Wees inderdaad blij dat het nog ‘maar’ 9 weken is en dat je niet met deze hitte zonder airco hoeft te bevallen!


  Babetje
  Bijdrager
  #10215921 Quote

  Niet lullig bedoeld, maar je bent (pas 9 weken) zwanger en niet ziek. Ik wens je nu vast succes want de zomer moet nog beginnen!  Iedereen zal komende dagen zo veel mogelijk proberen om een standje minder hard te werken, bij het ene werk is dat wat makkelijker dan het andere. Veel water drinken, op tijd naar bed en er vooral niet te veel aan denken. Ik ben vorig jaar rond deze tijd bevallen. Iedereen herinnert zich de zomer van 2018, maandenlang (van half april tot oktober) was het vaker wel dan niet boven de 25 graden. Ik stond twee weken voor m’n bevalling (te vroeg bevallen) nog fulltime vol in de zon les te geven aan klassen van 30 leerlingen op het sportveld. Geen pretje, maar je krijgt er niks van (ik had een hoge bloeddruk, maar dat kwam absoluut niet van het werken of de warmte). Je bent hooguit extra vermoeid, maar dat ben je sws aan het eind van je zwangerschap. 

  Het gaat de komende maanden (jaren) wel vaker niet helemaal meezitten, nooit leuk maar het kan ook niet altijd feest zijn. En ook in tropische landen worden gewoon vrouwen zwanger en kindjes geboren, zij hebben het ook heus warm! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct