Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie doet er moeilijk? De baas of ik?

 • Auteur
  Berichten

 • Wolkjes
  Bijdrager
  #10099724

  Hoi, 

  dit heeft niks direct te maken met mijn zwangerschap(10 weken), maar ik ben wel even nieuwsgierig hoe anderen erover denken.

  sinds oktober ben ik werkzaam bij mijn huidige werkgever. Daar heb ik altijd aangegeven dat ik niet alleen op de werkvloer wil staan, omdat ik dat niet veilig vind. Nu heeft hij mij vrijdagavond, tijdens de koopavond, alleen ingepland. 

  Dat probeer ik al 3 weken met hem te bespreken, maar hij negeert mijn berichten. Dinsdag sprak ik hem in de winkel en heb ik het bespreekbaar gemaakt. Zijn argumenten: ‘je moet er maar mee omgaan dat we steeds vaker alleen op de werkvloer staan. Het is heel normaal om alleen te staan. Het is vakantie dus twee man personeel kan niet uit.’

  Heeft iemand een advies voor me? Het liefst trek ik vrijdag om 18:00 uur de deur achter me dicht. Maar wat is daar de consequentie van…?

  Bedankt alvast 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10099725 Quote

  Wat trouwens nog wel frustrerend is, is dat van alle 6 collega’s ik de gene ben die zegt niet alleen te willen staan. En dan plant hij mij in… 

  als ik er met de collega’s over praat geven zij ook aan ‘liever niet alleen te willen staan’.

  eigenlijk ben ik gewoon heel boos op hem. Zijn communicatie verloopt heel stroef maar hij verwacht wel dat ik hard blijf lopen voor hem… 😠


  Murn
  Bijdrager
  #10099729 Quote

  Hoi hoi!

  Ik heb 10 jaar in de winkel gestaan maar ben momenteel werkloos. Staat er niet iets over beschreven in de cao? 

  Ik ben het volledig met je eens, een ongeluk zit in een klein hoekje zo viel ik met 23 wkn zwangerschap van de trap… was wel Titus maar wat als dit op het werk gebeurt en je komt ongelukkig terecht. Wij stonden nooit alleen en mijn collega en ik wisten altijd van elkaar waar de ander was, je weet maar nooit!

  Je zou eventueel ook rechtsbijstand kunnen bellen en het verhaal uitleggen. 

  Succes met het maken van de beslissing!


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10099731 Quote

  Ik werk ook in een winkel wij mogen niet alleen staan. Is hij als enigste de ‘ baas ‘ of heeft.hij ook een assistent? Zoja bespreek het daar dan mee. Zijn er meerdere winkels om je heen? Zoja sla deze nummers op in je mobiel zodat je die gemakkelijk snel kan bellen indien nodig. Hebben jullie een overval knop? Zo Ja zorg dat je weet waar deze zit, zonee naam dit bespreekbaar en vraag of deze er kan komen dat is het minste wat gedaan kan worden lijkt mij. Werk je voor een zelfstandig ondernemer of gewoon een grotere organisatie? Anders kan je aangeven sowieso tijdens je zwangerschap tijdelijk in een ander filiaal te willen werken waar je niet alleen hoeft te staan? Betekend alleen staan ook alleen afsluiten met de kassa s en de deur sluiten en alarm inschakelen? Bij mijn cao staat beschreven dat dit uitsluitend met minimaal 2 personen mag en zeker niet alleen. Welke branche werk je? 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10099732 Quote

  Ik heb ook jaren in een winkel gewerkt en volgens mij is het voor de veiligheid niet toegestaan om alleen te staan . Ik wil je niet bang maken , maar er hoeft maar 1 iemand te weten dat jij alleen staat,  een overval is dan snel gepleegd. Bij ons stond dit beschreven in de bedrijfsregels. Misschien dat je die eens kan bekijken of anders het hoofdkantoor van het bedrijf (als die er is) eens bellen om te vragen hoe t zit. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10099741 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Het laat me niet los en mijn vriend is mijn geklaag erover een beetje zat.

  Ik ga vandaag eens even contact opnemen met het hoofdkantoor. Het is een grootwinkelbedrijf met franchises. 

  De baas heeft nog een filiaal waarin werknemers altijd alleen staan, zoals hij zegt. De tabaksdetailhandel, waar wij onder vallen, zegt niet dat je niet alleen mag zijn. 

  Volgens de rechtsbijstand is er niet direct te bepalen of het mag of niet. Dan zou ik er echt een zaak van moeten maken en een advocaat erop zetten. Maar dat wil ik nog niet. Ik wil wel een andere baan, maar moet het er nog even mee doen… 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10099750 Quote

  Ik heb vroeger ook in een winkel gewerkt, waar ik vaak alleen moest staan. ( ik was 16!!) Ik vond dit ook niet prettig, vooral niet tijdens afsluiten, aangezien het dan rustig wordt en een of andere mafketel zih zo in een hoekje kan verstoppen totdat jij de deur op slot draait .. 

  Ik gaf dit ook aan en ook hier was het verhaal: 2 man kan echt niet qua kosten. Ik ben toen het anders gaan spelen, en vroeg mijn vriend, die in de buurt werkzaam was, of hij bij mij wilde blijven tijdens afsluiten.. manager heeft dit weleens gezien en werd boos op mij, maar ik zei gewoon het is dit of ik sluit niet meer af.. toen werd het wel toegelaten.. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10099833 Quote

  Vreemd he? Kosten technisch begrijp ik het helemaal. 

  Maar van alle collega’s ben ik de enige die zegt ik wil niet alleen staan. Hij had gewoon een ander in moeten plannen. 

  Dinsdag spraken we af dat hij een vervanger zou zoeken en ik niet hoefde te werken. 

  Woensdag kreeg ik een mail dat het belachelijk was dat ik niet alleen wil werken en op mijn reactie daarop heeft hij niet gereageerd. 

   

  Ik mail hem vanavond gewoon dat hij zich aan de afspraak moet houden en dus ik om 18:00 uur vrij ben. Bij geen vervanger draai ik de deur op slot. 

  In het aller ergste geval ontslaat hij me. Vind ik niet zo’n ramp want ik wil toch weg… 


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10099844 Quote

  Ik werk al 12 jaar in een winkel. En bij ons is het absoluut  niet toegestaan alleen op de vloer te staan. Ik weet niet of de regels per bedrijf verschillen. Maar het is wel voor je eigen veiligheid  als mensen daar weet van krijgen en kwaad willen sta je in je eentje machteloos.  Met 2 of 3 man even goed natuurlijk  maar in je eentje helemaal.

  Ik zou dit ook niet accepteren .  En uit zoeken in het cao of iets dergelijks  wat daar  de regels in zijn

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct