Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie gaat er ook voor de 2de

 • Auteur
  Berichten

 • saxy86
  Bijdrager
  #5657999

  Hoi allemaal,

  Mijn vriend en ik gaan voor de 2de. Nou ja ik voor de 2de hij voor de eerste. Nu merk ik dat ik meer spanning heb om zwanger te raken dan bij de eerste. Nog meer mensen hier last van?

  En ik hoop hier een beetje gezellig te kunnen buurten met aanstaande moederd


  Mamavan1J
  Bijdrager
  #5658390 Quote

  Hey! Wij gaan ook voor een tweede vanaf deze maand. Ik vind het enorm spannend. En zeker nog spannender als de eerste keer. Ik had namelijk hyperemesis gravidarum bij mn eerste zwangerschap en ben heel bang om daar weer last van te hebben.

  Ik heb nu een kleine van 13 maanden rondlopen en jij?

  Groetjes


  Aikie
  Bijdrager
  #5658607 Quote

  Ook wij hebben besloten voor een tweede kindje te gaan. Vind het doodeng! Had ik bij eerste zwangerschap helemaal niet.

  Onze dochter is nu 13 mnd.


  Mamavan1J
  Bijdrager
  #5658643 Quote

  Hoi Aikie,

   

  Wat leuk, dezelfde leeftijd onze kindjes! Ik vind het deze keer ook een stuk enger. Nou had ik bij mn vorige zwangerschap ook Hyperemesis Gravidarum en hoogst waarschijnlijk krijg ik dat bij de 2e zwangerschap weer. Ik kon niet eten en drinken en gaf minimaal 3 x per dag over. Kon tot 22 weken alleen maar in bed liggen. Daar verheug ik me dus totaaaal niet op. Maarja wat is 22 weken op n leven. Lijkt me zo leuk ook straks voor mn kleine om een broertje of zusje te krijgen.

  Ben je deze maand begonnen of ben je al een tijdje bezig? Ikzelf deze maand en heb t gevoel dat t niet raak is ivm verkeerd gedacht wanneer me ei sprong zou zijn. Kan niet wachten om het weer te proberen. Ik ben nogal een stresskip en voor mij kan het niet allemaal snel genoeg gaan hihi.

  Heb je een regelmatige cyclus?

   

  Groetjes


  Aikie
  Bijdrager
  #5658645 Quote

  Erg toevallig de leeftijden van onze kindjes ☺️

  Wij hebben gister de beslissing genomen te gaan beginnen, maar ik blijf zo’n wel niet discussie in m’n hoofd voeren. Wellicht dat wij toch nog tot okt wachten, dan zit er zeker minimaal 2 jaar tussen.

  Maar goed, oktober is het ook zo. 😉 ik lees iig mee hier!

  Denk dat onze dochter een broertje/zusje erg leuk zou vinden, twijfel vooral om de opvang. Dochter gaat naar opa en oma en die krijgen er dan wel nog 1 bij. Geen idee wat de reactie daarop gaat zijn 😉

  Cyclus is gelukkig erg regelmatig, niet meer aan de pil gegaan na bevalling dus daar nu geen last van.

  Wel spannend voor jou dan weer zwanger worden, hopelijk heb je je portie wel gehad dan nu!

   


  Anoniem
  #5658648 Quote

  Hoi dames, bij ons zou een tweede ook meer dan welkom zijn. Zijn sinds februari aan het proberen. We hebben al een prachtige meid van 21 maanden.

  Groetjes!

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Mamavan1J
  Bijdrager
  #5658736 Quote

  @Aikie: Inderdaad. Oktober is het zo! En wie weet duurt het even. Want hoe snel was je bij de eerste zwanger?

  Ach die opvang komt vast goed. Opa’s en Oma’s zijn meestal toch heel erg blij juist. Maar het wordt wel een stukkie drukker. Bij mij vragen ze juist van we krijgen toch nog wel een kleinkind erbij he? Beetje plagen natuurlijk. Mijn vriendinnen weten ervan dat ik weer ga proberen want een beetje hulp kan ik wel gebruiken als ik weer zo ziek wordt. Bij mn ouders kan ik zowiezo wel terecht en die verras ik heel graag. Ben nu al aan t bedenken hoe we het gaan vertellen. Wat super fijn dat je een regelmatige cyclus hebt. Hopelijk is het dan snel raak, dat scheelt een hoop gestress.

  @gebruiker726508;) Leuk dat je mee komt kletsen. Dit is dus jou 7e ronde ongeveer? Ik werd de vorige keer na 8 maanden zwanger. Hoe snel was je bij de eerste zwanger?


  Aikie
  Bijdrager
  #5658782 Quote

  @405612

  Was vorige keer eigenlijk meteen zwanger, maar bbz (buitenbaarmoederlijke zwangerschap). Dat hele proces duurde maand of 3 en in nov positieve test. Dus na bbz 4e ronde. Mag niet klagen dus uiteindelijk.

  Weet ook zeker dat opa en oma het erg leuk zouden vinden, maar vangen haar 2 dagen per week op. Kleintje erbij is natuurlijk wel behoorlijk pittig. Komt vast goed!

  @726508 leuk dat je erbij bent!

   


  cu2heleen1
  Bijdrager
  #5658783 Quote

  Hoihoi meiden,

  Ik ga ook voor een 2de. (uiteraard samen met mijn man)
  Ik ben bijna 27 jaar. Mijn 1ste is 18 maand en is gekomen via de MMM ivm PCO. Afgelopen jan gestopt met anti-conceptie. Zou het lukken is het mooi, maar niet echt mee bezig.
  In mei heeft mijn man gezegd dat hij er echt voor wil gaan.

  Ik heb afgelopen zaterdag een miskraam gehad.
  A.s. donderdag nog overleg met de HA aangezien ik eigenlijk nog 3 kg kwijt wil voordat ik zwanger wordt. Dus even kijken wat hij zegt.
  Wij hebben ook gezegd om bij weer mega-lange cyclussen of half jaar (dec) geen zwangerschap weer een verwijsbrief naar gyn te willen ophalen bij de HA. Dus dat is nog even afwachten.
  We hopen uiteraard niet weer in de MMM te komen.

  Wij gaan niet met OVUtesten werken. Dat werkt bij mij alleen maar stress op. Dat is juist niet goed.

  groetjes heleen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct