Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie Heeft De Gouden Tip

 • Auteur
  Berichten

 • elissip
  Bijdrager
  #10354123

  Moederloos wordt ik ervan… Ik ben 4 weken bevallen van een prachtige 2e dochter. Dit keer wilde ik heel graag weer borstvoeding proberen. Bij mijn eerste liep mijn borstvoeding compleet terug na bijna 0 vanwege gezondheidsredenen van mijzelf (lees: postnatale depressie). Dit keer wilde ik het opnieuw proberen. Het leek vanaf het begin al goed te gaan. Ik zit lekkerder in mijn vel mijn productie zit goed dus prima. Vanaf dag 1 heb ik al pijnlijke tepels en dochter ontevreden. Lactatiekundige is geweest en onze dochter haar tongriempje zit vast. Dat zou de pijn bij mij moeten veroorzaken. Binnenkort hebben we een afspraak bij de tongriemkliniek en tot die tijd kolf ik de voedingen. Ik kolf elke voeding zo’n 80/90cc en dochterlief is tevreden. Maar de pijnlijke tepels blijven. De zijn knalrood na elke voeding en tussen de voedingen door kan ik niks anders verdragen dan zoogcompressen. Vraag bij de lactatiekundige neergelegd en kreeg de tip om mijn tepels in de smeren met kokosolie en dagelijks kolfspullen en flessen en spenen uit de koken met water en azijn en daarnaast gentiaan violet in het mondje van de baby te smeren. Aangezien ze aan spruw denkt. Ik heb regelmatig een vagina schimmelinfectie dus helemaal geen gekke gedachte.  Ik smeer vagina regelmatig in met miconazomnitraat creme als ik het gevoel hebt dat het weer begint tr broeien. Ook op dit moment. Dus ik ben aan de slag gegaan met deze tips. Die dure gentiaan gekocht maar het blijkt allemaal niet te werken. Wie kan me helpen?? Ik weet het niet meer zo goed dat ik er serieus aan denkt om dan maar te stoppen met borstvoeding.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10354131 Quote

  Je bent goed bezig! Dat als eerste!

  Wat bij mij goed werkte was na t voeden/kolven gewoon wat moedermelk uit te smeren over de tepels, even aan de lucht laten drogen en dan je bh aan.. (echt een geweldig medicijn ook bij ontstoken ogen en luieruitslag!)

  Of bepanthen. Dit hoef je ook niet van je tepels te halen voor het voeden..


  Pimpelmees
  Bijdrager
  #10354134 Quote

  Tepelhoedje? Ook goed uitkoken,maar bespaart je veel ellende vwb kloven e.d.

  Maar mijn eerste reactie toen ik het las was; meid, waarom stop je niet gewoon, dan ben je minstens net zo’n topvrouw hoor. En je hebt je kindje in de eerste weken borstvoeding gegeven, belangrijkste is binnen!


  Liesle
  Bijdrager
  #10354144 Quote

  Als het echt spruw is zou ik naar de huisarts gaan. Dat gentiaan violet klinkt alsof het iets homeopathisch is. Het zou best kunnen werken maar als het niet overgaat heb je misschien iets sterkere nodig.

  Maar ik ben het ook met pimpelmees eens. Ik heb zelf nog weken met bloedende tepels en tranen doorgevoed omdat stoppen voelde als falen. Achteraf had ik eerder moeten stoppen want zowel baby en ik werden daar uiteindelijk veel gelukkiger van. Houd ook jezelf in acht 🙂

  #10354146 Quote

  Heeft je dochtertje ook spruw? Mijn zoontje en ik hadden het beiden, erg pijnlijke tepels net kolven en erna inderdaad, zagen een beetje paars met een soort witte waas erover. Heb hier nystatine voor gekregen voor ons beiden.

  Maar heb net in mijn eigen topic geschreven dat onze kleine man hier echt niet lekker van lijkt te zijn! Weten het niet helemaal zeker maar vanmiddag begonnen de klachten aanwijsbaar na toediening dus mochten jullie ermee starten zou ik als tip geven daar alert op te zijn. 

  Spruw bij het kindje kan een reden zijn om niet goed aan te happen. Dus klinkt allemaal wel logisch. 

  #10354147 Quote

  Ik vond de multimam compressen wel fijn, kunt er gewoon een stukje vanaf knippen dan doe je er langer mee. Verkoelend en verzachtend. Maar lost het probleem niet op..

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #10354153 Quote

  De gouden tip staat al beschreven hierboven: moedermelk. Tepels goed laten drogen


  Dpl
  Bijdrager
  #10354156 Quote

  Behandel je je tepels ook met gentiaan violet? Of alleen kokosolie? Ik denk dat kokosolie dan onvoldoende werkt voor je tepels en de spruw daar niet opgelost wordt. Je kunt de gentiaan violet ook 1x per dag op je tepels aanbrengen. Of je kunt miconazolcreme halen. Als je dat na het kolven dun op je tepels aanbrengt hoef je het bij de volgende kolfrondeniet eraf te halen. 

  Overigens is gentiaan violet geen homeopathisch middel. Het is net zo goed/slecht als de middelen die je van de huisarts krijgt. Voordeel van gentiaan violet is dat je het maar 1x per dag hoeft aan te brengen. 


  elissip
  Bijdrager
  #10354169 Quote

  Wat fijn zeg al die reacties!

  @Evimetbaby dank voor je compliment doet me erg goed! Ik heb moedermelk inderdaad geprobeerd maar ik heb het idee dat het niks doet. Ik kan bepathen zeker wel even proberen!

  @Pimpelmees tepelhoedje gebruik ik als ik haar wel aanleg als ze bijvoorbeeld nog onrustig is na een voeding. Dan inderdaad geen pijn. De reden dat ik nu nog graag niet wil stoppen met bv is omdat ik even wil aankijken of mijn dochter wel goed kan aanhappen na de behandeling. Dat zou me zo goed doen namelijk! Mocht het dan nog niet goed lukken dan stop ik met bv heb ik voor mezeld besloten.

  @Liesle ik heb vanmiddag de huisarts hierover gebeld. Die wil me niks anders aanbieden dan miconazomnitraat creme. Die creme heb ik al standaard in huis voor mijn vaginale schimmelinfecties. Dus daar heb ik weinig aan.

  @Rozenmeisje het is lastig te zeggen of zij ook spruw heeft. Doordat haar tongriempje vast zit kan ze haar tong niet schoonmaken aan haar gehemelte waardoor er altijd een witte waas op haar tong zit. Wat vervelend dat jou zoontje zo last heeft van 

  @benb ik ga dit nogmaals proberen. Vorige keer werkte het niet maar baat het nirt dan schaad het ook niet natuurlijk.

  @Dpl nee nog niet geprobeerd op te tepels dus kan dat ook nog proberen. Tot nu toe deed ik alleen kokosolie.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct