Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie heeft DE tip om te stoppen met borstvoeding geven ?! (peuter van 2 jaar)

 • Auteur
  Berichten

 • Slief
  Bijdrager
  #10505490

  Wie heeft er tips om te stoppen met borstvoeding geven?

  Mijn zoontje is 2 jaar en is tietverslaafd! Overdag vraagt hij er amper om, heel soms alleen even wanneer hij moe is. Het gaat met name om de nacht. Hij is iedere nacht nog om de 2/3 uur wakker. Als hij zijn zin niet krijgt, schreeuwt hij nog harder. Vaak geef ik hem dan toch weer zijn zin, anders wordt zijn zus (13 jaar, meervoudig beperkt) wakker, als ze al slaapt.. (slechte slaper)

  Ik drink al salie thee en salie druppels om de melk productie te minderen, zonder resultaat. 

  Consultatiebureau zegt, laten huilen, maar daar ben ik geen voorstander van,dus daar heb ik ook niks aan! 

  Ik zet al een fles water bij zijn bed en biedt die aan,maar daar neemt hij meestal geen genoegen mee, of alleen een paar slokjes. Het is ook niet dat hij honger heeft,want hij eet genoeg overdag. 

  Wie kan mij helpen?!!? 


  Dpl
  Bijdrager
  #10505491 Quote

  Ik denk dat je dit niet zonder huilen op gaat lossen. Het is iets waar hij aan gehecht is, en als dat niet meer mag levert dat verdriet op. Als hij huilt omdat hij iets anders niet mag, geef je ook niet toe neem ik aan. Dus even iets waar jullie doorheen moeten. Juist door duidelijkheid help je hem. Uiteraard kun je hem wel troosten, lekker knuffelen, bij hem liggen. Maar niet meer drinken. En daar mag hij best verdrietig over zijn. 

  Ik ben bij mijn dochter rond 2 jaar ook gestopt met nachtvoedingen. Ik was toen weer zwanger en te vermoeid ervoor. Ze is 1-2 nachten verdrietig geweest, mocht zoals altijd bij ons in de co-sleeper slapen en knuffelen, maar drinken niet meer. Ze had er vrij snel vrede mee en vroeg er niet meer om. Inmiddels is ze 2j9m, drinkt nog 1x voordat ze gaat slapen en wil incidenteel ’s nachts nog wel eens knuffelen met de borsten maar drinken ’s nachts niet meer. 

  Succes!


  Billie
  Bijdrager
  #10505533 Quote

  Vrijwel alle gedragingen van die kleintjes zijn ‘aangeleerd’. Je kunt het ook weer ‘afleren’. Maar dat betekent wel dat je streng moet zijn en moet doorpakken. Jouw kleintje moet gewoon leren dat het nu voorbij is met de pret 😉

  En je hebt huilen en huilen. Je kunt niet een kind opvoeden van 0 tot 18, zonder dat er een traan gelaten wordt. Hyperoverstuur is natuurlijk niet oké, maar er zijn nog heel veel andere vormen van huilen. En sommige van die vormen moet je toch echt (leren) accepteren. Dat is voor alle partijen beter 😀


  Mandarijntje
  Bijdrager
  #10505658 Quote

  Tja het is natuurlijk niet waar.. dus misschien  stuit het je tegen de borst, maar ik heb de mijne ervan af geholpen (alleen met nacht voedingen) door te zeggen dat de melk op is als het donker is 😂 en dat vond ik zelf ook heeeeeel jammer. Maarja. Opperdepop.

  Misschien zoiets? En dan kijken of je zoontje ergens anders zin in heeft? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct