Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie heeft ervaring met BV+KV combineren?

 • Auteur
  Berichten

 • Izzy
  Bijdrager
  #10161240

  Hallo mama’s,

  Ik ben sinds 3,5 weken trotse mama van een zoontje en heb tot 2 dagen geleden nog volledig BV gegeven. De laatste week komt hij wel erg vaak (lees gerust om de 20 min!). Ik dacht eerst dat het regeldagen waren maar ik begin langzaamaan lichamelijk ook heel moe te worden. Ik had 3 zakjes Nutrilon gekocht tijdens de zwangerschap voor het geval dat. Nou ben ik de laatste 2 dagen zo rond 11/12 uur in de avond kunstvoeding gaan geven en hij sliep er minimaal 4 uur op. En daarna wel weer elke keer BV en dat ging al beter. Kan ik dit zo blijven doen of zelfs eventueel 2x flesvoeding geven in de nacht en dan de rest borstvoeding? Ik had liever gewild volledig BV te geven maar de gebroken nachten maken me gewoon kapot en ik denk dat mijn zoontje ook meer heeft aan mij als ik me wat beter voel dan nu. Afkolven heb ik geprobeerd maar dan ben ik dubbel zo lang bezig met kolven en voeden dus dat is geen optie. Loopt de productie dan ook terug als ik dit zo blijf doen? Hij valt ook erg snel in slaap aan de borst ik heb al van alles geprobeerd om hem wakker te houden; verschonen, met de handjes en voetjes kietelen (zuigreflex), ondertussen een boertje laten, niet te warm aankleden tijdens BV maar hij blijft slapen en als ik hem weer neerleg is hij klaarwakker. Ik hoor graag ervaringen! 


  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10161249 Quote

  Hoi, 

  Ik heb hier gecombineerd omdat er niet voldoende kwam voor 1 hele dag. Ik kolfde en vulde voor 1 fles in middag en 1 voor de nacht aan met kunstvoeding. Bij mij was de productie niet denderend maar kon t op deze manier poos rekken. 

  Dit ging prima zo. Mn dochter deed t er goed op. 

  Belangrijkste is dat t niet zwaar voor je word dat je er aan onder doorgaat. Op deze manier heeft je kindje toch beste van beide? Als terugloopt zou je kunnem gaan kolven. Maar wellicht red je t? 

  Grtjs nvn

  #10161274 Quote

  Hoi hoi, heb ook bv gegeven en omdat ik het ook erg pijnlijk vond zo af en toe een  flesje gegeven. Ik ben altijd op mijn gevoel afgegaan. Dus zolang ik zie dat de kleine tevreden is en groeit dan doe je het goed. 

  Je moet jezelf er ook goed bij voelen en wat je zegt het is zeker vermoeiend. Langzaam krijg je er wel meer een draai in maar ben uiteindelijk ook na 6 weken gestopt met bv. 

  Succes!

  #10161299 Quote

  Mijn zoontje is nu 7 weken. Ik wilde ook bv en kv gaan combineren, maar uiteindelijk ging hij bv weigeren. Dus nu volledig over op kv. 


  Mama van Nora
  Bijdrager
  #10161397 Quote

  Hoi, 

  hier ging het precies zo toen onze kleine een paar weken oud was. Ik had gewoon niet voldoende voeding voor haar. Ik ben uiteindelijk de ochtend en avond voeding BV blijven geven en overdag de fles (dit ook vooral omdat ik een haat/liefde verhouding met de kolf heb en weer moest gaan werken). Als ik een dag thuis was kon ik in het begin nog wel eens een extra BV geven, maar na een aantal weken was het bij mij teveel teruggelopen daarvoor. 


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10161484 Quote

  Hier ook goede ervaringen met de combinatie! Ochtend en avondvoeding BV, de rest KV. Ik vond volledig borstvoeding ook zwaar en het brak me op, toen ik het op deze manier ging doen vond ik borstvoeding geven ook weer een stuk leuker, mooier, fijner! 

  Dus je kunt zeker combineren. Het kan wel zijn dat als je twee voedingen na elkaar overslaat met BV, dat je borsten pijnlijk kunnen worden. Ik had ook eens gehoord dat je snachts juist veel maakt dus dan kan meteen twee voedingen overslaan misschien wel erg pijnlijk voor je worden. En heeft het misschien ook effect op de hoeveelheid, dat het sneller terugloopt dan je wilt. Daarom wordt meestal wel aangeraden om, vooral op het begin, de KV tussen twee BV sessies in te doen, tot je borsten daaraan gewend zijn. En dan rustig aan de borstvoedingen af te bouwen tot de voor jou gewenste hoeveelheid. 

  Ik denk dat je het gewoon eens moet proberen en dan merk je vanzelf of het erg pijnlijk wordt s nachts. Zou zonde zijn als je dan alsnog wakker zou worden vanwege de stuwing, hoewel je anders juist eens een nachtje lekker door kon pakken. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Izzy
  Bijdrager
  #10161504 Quote

  Bedankt voor de tips allemaal! Fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Ik zal het gewoon gaan proberen en aankijken hoe dit gaat. Hebben jullie ook ervaringen van mengen van BV met KV? Ik las dat dit werd afgeraden maar ben er wel benieuwd naar. Hoe zit het teouwens met het geven van vitamine K? In de KV zit dit er al in maar omdat ik hooguit maar 2 flesjes op een dag ga geven neem ik aan dat ik de druppels gewoon kan gebruiken?


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10161524 Quote

  Ik had op het flesje van de vitamine K gelezen dat je mag stoppen met het geven van de druppels als je op een dag meer dan 500 ml kv geeft, dus dat had ik aangehouden. 

  Met het mengen heb ik helaas geen ervaring! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct