Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie Heeft Ervaringen Met Een Pop Poli

 • Auteur
  Berichten
 • #10186420

  Hi allemaal,

  Heeft 1 van jullie ervaringen met een POP-poli? 

  Ik ben erg benieuwd! 

  Groeten,

  Julia

  #10186431 Quote

  Jep! Ik voelde me tijdens mijn zwangerschap mentaal zo goed, dat ik alleen voor controle ging. Was al met al wel fijn. 


  Ananasss
  Bijdrager
  #10186438 Quote

  Jazeker, ga er geregeld heen nu ik zwanger ben. Heb een verleden met eetstoornis, en helaas zorgt het vele spugen samen met die leuke hormonen ervoor dat het niet echt lekker met me gaat.

  mijn eerste therapeute had ik totaal geen klik mee, maar dat kan gebeuren. De tweede, mijn huidige psych wel! Ook krijg ik regelmatig een controle bij de gynaecoloog. Het snelle schakelen tussen de behandelbare vind ik wel fijn.

  #10186868 Quote

  Hoi! Ik ben momenteel 18 weken zwanger en ga vanaf de 6e week al om de 3 weken naar de pop -poli. Dit in verband met de medicatie die ik gebruik voor psychische klachten in het verleden. Het gaat al bijna 2 jaar erg goed met me, maar mede door mijn verleden twijfel ik heel erg of ik alles wel aan kan en goed doe. Ik vind het heel fijn dat ik hier regelmatig over kan praten met een verloskundige en of psychiater. Fijn ook dat zij de dingen die besproken worden aan elkaar terugkoppelen. Je hoeft de dingen dus niet te herhalen. 

  Verder heb ik in het verleden heel erg geworsteld met mijn gewicht en zag ik erg op tegen de bezoeken bij een reguliere verloskundige omdat ik weet dat je daar altijd gewogen wordt. Bij de pop-poli heb ik dit aan kunnen geven en word ik niet gewogen. Voor mij zorgt dit ervoor dat ik niet al dagen van tevoren al spanning krijg omdat ik naar de verloskundige moet. Er wordt dan natuurlijk wel verwacht dat ik open en eerlijk communiceer over mijn eetpatroon  en dat ik niet te weinig of juist veel te veel ga eten. Ik wil het beste voor mijn kindje en zie ook in dat dat gedrag niet wenselijk zou zijn. Dit zorgt er dan ook voor dat ik hier eerlijk over ben en ook echt goed bezig ben met het eten en de hoeveelheden die ik eet! Ik vind het fijn dat de pop-poli me dat vertrouwen geeft 😊 

  Het stelt me heel erg gerust dat ik weet dat ik goede begeleiding krijg als ik eenmaal bevallen ben en mijn onzekerheid (misschien) erg op de proef gesteld gaat worden. 

  Kortom! Ik ben erg positief over de pop-poli!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct