Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie heeft ook deze pijn(32wk)

 • Auteur
  Berichten

 • SanneAB
  Bijdrager
  #10387919

  Het voelt al een paar weken alsof mijn onderkant beurs is. Alsof er blauwe plekken op mijn schaambot zit. Zijkant en voorkant. 

  Op internet lees ik over stekende pijn is lies en vagina. Dat, dat normaal is. Maar bij mij voelt het alsof het blauw is daar. De pijn is vergelijkbaar met het aanraken van een blauwe plek.

  Als ik loop, zit of mijn benen omhoog moest doen om mijn bed in te komen. Het zit echt van binnen want van de buiten kant voel ik niks als ik daar druk geef. 


  CvdLB
  Bijdrager
  #10387948 Quote

  Zoals je dit omschrijft herken ik dit als bekken pijn. Probeer zoveel mogelijk symmetrisch te bewegen dan neemt de pijn af. Dus niet op bed stappen, maar op bed gaan zitten, zijligging, benen erbij (beide in 1 keer). Traplopen per trede (voet bijzetten) en met lopen proberen niet te waggelen, kleine passen maar wel doorlopen. Je bekken ontspannen alleen door te liggen, dus probeer veel af te wisselen. 

  Ook zou ik adviseren om naar een fysio te gaan,die heeft vast nog meer tips en kan je ook behandelen en kijken of het ook bekkenklachten zijn.

  Sterkte! 


  SanneAB
  Bijdrager
  #10388013 Quote

  Ik ben al bij de fysiotherapeut geweest die voor mijn rug. Maar ik denk niet dat deze pijn te maken heeft met bekkenpijn. 

  #10388023 Quote

  Ik herken jouw pijn klachten in mijn bekkenpijn. Alsof ik in mijn kruis getrapt ben, zo voelt het. Helemaal met lopen maar ook met draaien in bed..


  ElenaT
  Bijdrager
  #10388049 Quote

  Jep. Dit is inderdaad bekken pijn. Ik herken het ook en had er ook rond die weken beginnend last. De tips hierboven worden gegeven zijn inderdaad top tips. Die kreeg ik ook. Ben wel onder behandeling van een fysio gespecialiseerd in zwangerschappen. Dat is echt een aanrader!


  Houtje
  Bijdrager
  #10388622 Quote

  Toch is het echt bekkenpijn..

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Anique
  Bijdrager
  #10388857 Quote

  Yes bekkenpijn inderdaad. Heb daar ook heel veel last van gehad. Niet normaal. Ben nu 32 weken en is bij mij een stuk minder erg geworden. Heb daar niet specifiek iets voor gedaan. Wel naar bekkenfysio geweest. Alle gecheckt: geen bekkeninstabiliteit of verzakking of iets dergelijks. Wel wat oefeningen gekregen, maar in het ziekenhuis zeiden ze tegen mij dat je het niet per se erger of beter kan maken. “Gewoon” met dealen dus helaas. Ik vind het nu weer ” te doen” en ben er ook deels aan gewend geraakt denk ik. Maar wel onwijs vervelend natuurlijk.

  #10388969 Quote

  Heel herkenbaar! Bekkenpijn. Bij mijn eerste zwangerschap geen last van en nu echt vaak! Ik doe te veel, til te veel(vooral die kleine) ! Ik dacht bij bekkenpijn ook aan puur bekken, maar liezen en schaamstreek vooral veel last

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct