Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie Helpt Me

 • Auteur
  Berichten
 • #10346390

  Hoi lieve toekomstige mama’s

  Wij weten sinds 1.5 week dat we zwanger zijn. Verloskundige gaf aan dat we rond de 5.5 weken zitten.

   

  Met de eerste test die we gedaan hadden was ik 1-2 weken. Toen wat bruin roze afscheiding gehad. Week later nog test gedaan en die gaf 2-3 weken aan. Afgelopen week bloedverlies gehad. Niet heel veel. 1 of 2 keer wel wat in inlegkruisje en de rest vooral met afvegen. Zowel helder bloed als bruin. Vandaag nog een test gedaan en die geeft 3+ aan. Nu kan ik pas 26 augustus terecht bij de verloskundige voor 1e echo maar maak me toch zorgen. Nu al 2 dagen geen bloedverlies of roze afscheiding maar wel menstruatie achtige buikpijn. Wie herkent dit en moet ik mij zorgen maken? Is mijn 1e zwangerschap dus alles is nieuw 

   

  Liefs Eline


  JuBle
  Bijdrager
  #10346391 Quote

  Hoi

  Gefeliciteerd! 

  Niets om je zorgen over te maken. Dit hoort er bij. Je baarmoeder groeit, daarom voel je die krampen. Meestal is dat na ongeveer 8 weken zwangerschap weg. Daarbij is het gebied rond je baarmoeder nu extra doorbloed. Niezen, een beweging of bijvoorbeeld sex kan er voor zorgen dat er een haarvat scheurt en je wat bloed verliest. Kan ook geen kwaad. 

  Spannende eerste weken maar probeer er ook wat van te genieten! 

  #10346393 Quote

  Hi Eline, ik heb in de eerste weken van mijn zwangerschap zowel helder rood bloed als bruinverlies gehad van ongeveer week 5-9. Bij mij is er nooit een oorzaak gevonden. Waarschijnlijk was het inderdaad een heel goed doorbloede baarmoedermond. Inmiddels een gezonde dochter van 10 maanden. 

  Menstruatiekrampen zijn op zich een goed teken, zo voelt het als je baarmoeder groeit. Ook felle steken in je onderbuik zijn “normaal”. 

  Er zit niets anders op dan afwachten. Die eerste weken zijn slopend spannend. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de uren op de klok voorbij voelde kruipen. Probeer jezelf af te leiden met iets leuks en eventueel toch aandringen op een vroege echo als je er ’s nachts letterlijk wakker van ligt. Succes!

  #10346395 Quote

  Dank je wel voor jullie reacties! Geeft toch wat meer rust! We proberen het rustig verder af te wachten maar dat is lastig 🙂

  #10346396 Quote

  Spannende weken indd de eerste paar! Maar het hoort erbij, hier ook bloed gehad rond de 7 weken tot 9 weken en de gynaecoloog gaf aan een doorbloede baarmoedermond inderdaad. Je lichaam veranderd en er gebeurd van alles binnen in. Zeker bij de eerste is dit spannend en weet je niet zo goed wat er allemaal gebeurd maar dat is logisch!

  Probeer wat afleiding te zoeken en ook een beetje te genieten! 


  Rein a
  Bijdrager
  #10346486 Quote

  Het hoeft niets te zijn. 
  maar als je je echt ongerust voelt, geef het dan aan bij de VK. 

  Mijn ervaring is dat het super lieve mensen zijn, ze zijn er ook om je mentaal te steunen. Bloed kan een indicatie voor een extra echo zijn. 

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct