Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie is de vader???

 • Auteur
  Berichten
 • #5735896

  Ik ben zwanger. Ondertussen al 16 weken. Ik heb alleen een twijfel over wie de vader is. Ik heb met persoon 1 sex gehad op 13 februari, met persoon 2 op 24/25(nacht) februari. Allebei de mannen zijn niet klaargekomen.

  De eerste dag van mijn laatste menstruatie was 28 januari. Mijn cyclus is ontzettend onregelmatig. Meestal 40 dagen of langer.

  Ik heb 15 maart een positieve cb test gedaan. Daar stond op 2-3 weken. Die berekend volgend de beschrijving naar de bevruchtingsdatum. Dat zou dan tussen 22 februari en 1 maart zijn geweest.

  Ook heb ik 3 losse echo’s gekregen. Die allemaal rond dezelfde datums aangaven. De eerste twee echo’s gaven de ongeveer bevruchtingsdatum aan op 27 februari. Bij de termijn echo werd dat teruggezet naar 25 februari. (2 dagen langer zwanger).

  Eigenlijk heb ik alles dat aantoont dat het kindje van persoon 2 is. Maar toch heb ik een twijfel.

  Zou het toch mogelijk kunnen zijn dat het van persoon 1 is?

  Alvast bedankt!

   

  J


  Elena-01
  Bijdrager
  #5735964 Quote

  Euhm als ze beide niet klaar gekomen zijn hoe Kun je dan zwanger zijn?


  Mama2015
  Bijdrager
  #5735967 Quote

  Elena-01,

  Ook van voorvocht kun je zwanger raken


  Elena-01
  Bijdrager
  #5735968 Quote

  Mama2015

  oh. Daar heb ik nog niet eerder van gehoord.


  JomieJW
  Bijdrager
  #5736012 Quote

  @Elena, wel apart dat je niet wist dat in voorvocht net zo goed spermacellen zitten als wanneer de man werkelijk klaar komt. Dat is vaak het gevaarlijke bij mensen die niet uitkijken en de methode ‘voor het zingen de kerk uit’ hanteren, omdat er dan alsnog een grote kans is op bevruchting in een bepaalde periode. Maar goed, dan weet je het nu! 😉

  @ Mama2015, ik denk dat je het bij het juiste eind hebt als je verwacht dat persoon 2 de vader is. Als je volgens de berekeningen rondom 25 februari je eisprong hebt gehad / de bevruchting is geweest, dan kan het eigenlijk niet meer van persoon 1 geweest zijn. Wanneer je vruchtbaar bent kan sperma tot wel 4 à 5 dagen in het lichaam overleven (ideale condities en zo). Je hebt met persoon 1 op 13 februari seks gehad, dus dan zou het sperma ruim 10 dagen hebben moeten overleven. Dat is wel echt ver boven de ‘levensspanne’ die spermacellen hebben. Toevallig heb je gewoon met persoon 2 precies op het juiste moment in je cyclus seks gehad om tot een bevruchting te komen.

  Hopelijk zorgt dit voor meer helderheid! Nog veel succes met de rest van je zwangerschap 🙂

  Groetjes!


  Thamara H
  Bijdrager
  #5736018 Quote

  Om het zeker te weten zou ik dna test laten doen,  te verwachten is dat de vader persoon 2 is geweest.

  Maar het is ook mogelijk gezien ze onregelmatige cyclus dat persoon 1 de vader is. Omdat het na bevruchting, soms langer duurt voor de innesteling,  en eigenlijk ben je vanaf dat moment pas zwanger.

   


  Elena-01
  Bijdrager
  #5736028 Quote

  Succes Jennie!


  mellamillion
  Bijdrager
  #5736394 Quote

  Ik had precies hetzelfde, dacht het zeker te weten ivm de uitrekendatum etc. Totdat ik op de 4D echo “meneer 2” zag. Het beste is om een dna test te laten doen, daarvoor weet je het echt niet. Ik dacht ook al die tijd dat het van “meneer 1” was. Succes ermee!


  Martha M
  Bijdrager
  #5736450 Quote

  In voorvocht zitten geen zaadcellen hoor.. Tenzij er voor dit voorvocht al een zaadlozing is geweest en er mogelijk nog zaadcellen in de urinebuis zitten..

  Jennie, ik denk dat als jouw cyclus erg onregelmatig is je nooit door terug te tellen de bevruchtingsdatum kan herleiden? Denk dat een dna-test de enige manier is om 100% zekerheid te hebben..

  Succes met je zwangerschap, en je (mogelijk) lastige situatie. Ik hoop dat je genoeg steun krijgt vanuit je omgeving!

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct