Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie is er ook gestopt eind juli met de pil?

 • Auteur
  Berichten

 • Sunshine86
  Bijdrager
  #5675930

  Dag allemaal,

  Eind juli, was het zover stopte ik met de pil en besloten mijn vriend en ik voor een kindje te gaan.
  Elke maand is het weer spannend natuurlijk. En tot nu toe denk ik iedere maand dat ik zwanger ben.. maar tevergeefs.. iedere maand kost het me vrij veel moeite. Ik ben telkens weer verdrietig. Is gelukkig de volgende dag wel weer voorbij. Maar ik wil het gewoon zo graag!

  Deze keer voelt het anders. Steken bij de baarmoeder en ineens wat puistjes die ik normaal niet heb rond mijn menstruatieperiode.
  Deze week is het de week dat ik ongesteld moet worden.
  Iedere maand ben ik rond deze week ook echt heel erg down omdat ik gewoon niet weet wat er komen gaat..
  Ik probeer er maar van uit te gaan dat ik ongesteld word.

  Er zijn al een boel topics zag ik. Misschien leuk, meiden die ook sinds eind juli bezig zijn om mee te praten hier.

  En sowieso wel benieuwd of anderen ook telkens denken dat het ‘raak’ is.

  Liefs

  #5675934 Quote

  Hey,

  Ik ben iemand van die anderen… Ik hoop eigenlijk, denk ik, altijd iets te veel. De teleurstelling die volgt is dan nog zo groot 🙁 Ik ben niet in juli gestopt, maar in augustus.

  Ik heb op 8/1 een mini-bloeding gehad, en op 9/1 reeds gestopt. Enkel overdag een klein beetje bloedverlies gehad, ’s nachts niet. Kunnen we hier dan spreken van een menstruatie, denk je?

  Liefs


  Suuuusje
  Bijdrager
  #5675940 Quote

  Hoi dames,

  Ik ben eind juni gestopt met de pil. Het heeft heel lang geduurd voordat mijn menstruatie op gang kwam. Eerste keer 17 weken en daarna 5 weken. Als het deze keer weer 5 weken zou zijn had ik vorige week ongesteld moeten worden.

  Nog steeds niet ongesteld.. Maar ook niet echt symptomen. Alleen twee weken geleden 5 dagen achter elkaar onwijze hoofdpijn. En ineens overal puistjes. Testen durf ik nog niet.. Ben bang dat als die negatief is, ik mega teleurgesteld ben.

  Liefs


  Sunshine86
  Bijdrager
  #5675958 Quote

  Wat leuk dat jullie mee schrijven meiden!

  @Caro89; Herkenbaar.. ik ken het, dat vele denken! De teleurstelling is dan enorm groot. Ikzelf heb ook heel sterk het vermoeden dat ik nu zwanger ben, maar om mezelf te beschermen, ga ik er maar van uit dat deze week de rode vlag uithangt.

  Ik weet niet of je ongesteld bent. Als ik het zo lees, zou het een innesteling kunnen zijn van het bevruchte eitje, daar kan je wat bloedverlies door hebben. Je bent nu niet meer ongesteld?
  Voor een paar euro kun je een test kopen. Als je het zeker wilt weten, zou ik gewoon een testje erop wagen. Dat kan allicht geruststellen.
  Ik heb ook al 2 keer een test gedaan omdat ik zeker wilde zijn, of ik echt ongesteld was. Als dat jou geruststelt, doe het dan gewoon. De puistjes zijn voor mij ook herkenbaar. Ik heb nooit puistjes en vanochtend had ik er weer eentje bij. En allerlei steken gevoeld, die ik niet ken en wat misselijk/maagzuur. We shall see. Ik duim voor je!

  @Suuuusje; Wat vervelend dat je zo onregelmatig ongesteld ben, dan is er ook nog geen peil op te trekken natuurlijk. Ik had meteen een hele nette cyclus van 29/30 dagen en ik heb een app die mijn cyclus bijhoudt en tot nu toe word ik heel netjes ongesteld, wanneer ik dat ongeveer ‘moet’ worden. Maar als je niet meteen een regelmatige cyclus hebt, moet je lichaam echt eventjes wennen denk ik. Een test is niet duur, dus die kan je net als ik bij Caro schreef, altijd doen. Ze zeggen dat het tussen een half jaar en een jaar kan duren voordat het kan lukken.

  Het is allemaal heel makkelijk gezegd. Ik vind het zelf ook een moeilijk iets. Als je eenmaal graag zwanger wilt worden, dan wil je natuurlijk ook de volgende dag een baby in je buik! Maar laten we realistisch blijven.. 🙂


  KLDJ
  Bijdrager
  #5700368 Quote
  1. Hee meiden,

  ook ik ben begin juli gestopt met de pil. Leuk om jullie verhalen te volgen en te lezen! Ik ben 25 jaar en dit wordt ons eerste kindje.

  ik heb de eerste 2 keer netjes na 28 en 29 dagen ongesteld geworden. Nu in deze cyclus een beetje anders,  ik had op dag 24 alle symptomen van een eisprong en dan ook positieve ovulatietest.. alleen zit ik nu al op dag 43 van mijn cyclus en al meerdere negatieve testen, grr!

  Nu maar duimen dat ik zo snel mogelijk ongesteld wordt (nooit gedacht dat ik dat ooit zo hoopte haha). Duim ook voor jullie meiden!

   

  groetjes KLDJ

  #5701736 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Hoi allemaal,

  ook ik ben sinds eind juli gestopt met de pil, na deze een flink aantal jaar gebruikt te hebben. Dus ook gestopt met het idee, mijn lichaam heeft wat tijd nodig om er aan te wennen. Maar merk ook dat we, nu het dus echt speelt, ook meteen mag gebeuren wat mij betreft. Nadat ik gestopt was met de pil, ben ik daarna netjes na 5 weken ongesteld geworden. maar hoe tel ik nu verder? Tel je vanaf dag 1 van je menstruatie of vanaf de laatste dag van je menstruatie? dank jullie wel!

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct