Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie Nog Meer Aan Het Wachten En Hopen

 • Auteur
  Berichten

 • Excali
  Bijdrager
  #5723360

  Goedenavond dames,

  3 maart is mijn spiraal verwijderd. 2 maanden nadat hij geplaatst is (5,5 jaar geleden) ben ik eigenlijk niet meer ongesteld geweest. Sinds het verwijderen heb ik eigenlijk ook nog nergens last van gehad. Waar ik ergens heel blij mee ben, maar stiekem ook wel van baal. We gaan er van uit dat het minimaal een paar maanden zal duren voordat we zwanger zijn, zeker omdat ik mijn cyclus totaal niet ken.

  Maar vandaag had ik een voorgevoel en heb ik een ovulatietest gedaan (voor het eerst). En deze gaf een licht roze streepje aan! Dus misschien kan ik de symptomen van mijn lijf beter inschatten dan ik dacht. Met een beetje geluk was de piek gister, afgelopen dagen toevallig wel een paar keer geklust 😉 Maar komende dagen gaan we nog wat extra klussen voor de zekerheid, kwaad kan dat zeker niet 😛

  Dus is voor mij toch al wachtronde 1 gestart!! En “alleen” wachten is vervelend, wie wacht er nog meer?

  En aan jullie nog een vraag: Aangezien ik geen idee heb wanneer mijn NOD is, kunnen jullie me helpen met een datum waarop ik voor het eerst kan testen? Mits de rode duivels niet geweest zijn in de tussentijd natuurlijk..


  Sharon K
  Bijdrager
  #5723716 Quote

  Hey!

   

  Mijnu spiraal wordt as. Woensdag verwijderd. Vorige week bij HA geweest maar zij kon hem helaas niet verwijderen en moet dus naar gynaecoloog. HA heeft wel aangegeven dat vanwege het gebruik van spiraal het nog wel even kon duren voor ik ongesteld werd. Dus door middel van ovulatietesten erachter komen wanneer ik vruchtbaar ben en dan mogen we spelen haha.

   

  Tevens raden zij aan om 2 tot 3 weken na eisprong zwangerschapstesten te doen omdat de cyclus nu onbetrouwbaar is.

   

  Vind het wel spannend. Heb je nog meer testen gedaan nav de test die je al hebt gedaan?


  Plne
  Bijdrager
  #5724415 Quote

  Hoi

  Ik heb begin feb mijn implanon laten verwijderen na 10 maanden te hebben gehad. Sinds de verwijderinf nog niet gemenstrueerd maar afgelopen 3 dagen wel op geluk 3 positieve ovulatietesten. Ik ga over 3 weken testen omdat ook ik mijn NOD niet weet. Ik wacht dus met je mee! (:

  Succes

  #5725066 Quote

  Hi,


   

  Ook ik ben aan het wachten en het hopen. Ik had geen spiraaltje, maar was aan de pil. De laatste pil heb ik genomen op 8 januari, maar nog altijd niets… Ik ben 35, dus de tijd begint wat te dringen… Als ik volgende week weer ongesteld word, dacht ik eraan ook eens een ovulatietest te doen, maar ik vroeg me af of dit wel zo nuttig is? Iemand positieve ervaringen hiermee?


  Excali
  Bijdrager
  #5725748 Quote

  Nou, hier toch geen succes zo lijkt het. Afgelopen 2/3 dagen mijn menstruatie gehad. Athans, dat denk ik.. Maar 100% zeker ben ik er niet van.

  In de tussentijd nog een positieve ovulatietest gehad, 2 dagen later. Dus dat is raar.. Maar toevallig de dag dat ik mijn menstruatie kreeg, heb ik in de ochtend een zwangerschapstest gedaan en die was harstikke negatief..

  Een collegaatje van mij zegt dat ovulatietesten niet hielpen bij haar, maar temperaturen wel. En aangezien dat een stuk goedkoper is, ga ik dat komende tijd in ieder geval bij houden in mijn appje. En dan gaan we verder zien…

  Succes allemaal! Duimen voor positief nieuws!!


  Excali
  Bijdrager
  #5725749 Quote

  Tineke, 1 test helpt sowieso meestal niet. Vandaar dat ze bij de kruidvat met 7 tegelijk in de verpakking zitten 😉

  Het idee is om de eisprong voor te zijn, dus van te voren al te testen. Ongeveer 1,5 week na de start van je menstruatie, bij een cyclus van 28 dagen. En dan iedere dag totdat je een piek gevonden hebt. Maar ja, of het werkt? Geen idee..

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #5727960 Quote

  Dank je wel Excali voor je reactie. Ondertussen ben ik weer ongesteld geworden dus zal ik deze week nog even langsgaan bij het Kruidvat om ovulatietesten. Ben benieuwd …. :p


  Sharon K
  Bijdrager
  #5728389 Quote

  Hi dames

  Ben benieuwd hoe het bij jullie gaat! Ik ben 3 dagen na het verwijderen van mijn spiraal ongesteld geworden. Aanstaande week is mijn vruchtbare week ik ben benieuwd hoe de 1e ronde gaat zijn. Vond het wel spannend hihi


  Esther93
  Bijdrager
  #5728574 Quote

  Hee dames,

   

  3 weken geleden mijn spiraal verwijderd, ben 3 dagen daarna ongesteld geworden. Nu weet ik niet zeker of het echt mijn menstruatie is of een bloeding n.av. Het verwijderen van mijn spiraal.

  We doen net alsof het mijn menstruatie is geweest dus zitten nu in onze vruchtbare periode! Spannend!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct