Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie Nog Meer Eerste Zwangerschap En Bang Voor De Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #10428533

  Hoi allemaal! 

  Ben benieuwd wie er nog meer voor het eerst zwanger is en wat angstig is voor de bevalling. Je weet overigens niet wat je te wachten staat. 

  Ik ben nu 26,5 week en begin toch wel steeds meer aan de bevalling te denken. Zal ik wel of geen pijnbestrijding nemen? Hoe zal het gaan etc. Hoe staan jullie hierin? Liefs 


  JannekeN
  Bijdrager
  #10428537 Quote

  Heel herkenbaar! Dit had ik bij de eerste ook. Totdat ik ergens las dat een vrouwenlichaam dit kan! Dit bleek waar te zijn. Nee, het was geen makkelijke bevalling. Maar ik was trots dat ik het kon. En dan maakt het niet uit hoe je het doet als je maar helder hebt wat je wensen zijn.

  #10428539 Quote

  Hoi, ik ervaar zelf niet echt angst voor de naderende bevalling (nu 39 weken zwanger).
  Wat mij geholpen heeft is onder andere het YouTube kanaal van Verlosmoeder. Zij heeft hele fijne filmpjes ter voorbereiding op de bevalling. Mogelijk heeft dat je een stukje extra kennis en vertrouwen :). Succes, you got this!


  An Van Gijsegem
  Bijdrager
  #10428549 Quote

  Wat mij geholpen heeft, is om een geboorteplan op te stellen. Wat zijn mijn wensen? Deze zijn niet gerealiseerd, wel in elke stap gerespecteerd. Bereid je mentaal voor op alle mogelijke scenario’s. Hoe je je bevalling zal ervaren, zal afhangen hoe jij bejegend, beluisterd en ondersteund voelt. Je omringen met de juiste zorgpersonen (vb. Vroedvrouw) kan echt wonderen doen in de beleving van de bevalling.
  Oneindig veel succes en geluk gewenst!


  MamavanRomée
  Bijdrager
  #10428553 Quote

  Iedereen heeft wel een beetje angst voor de bevalling, zeker met een eerste kindje. Maar onthoud vrouwen zijn hiervoor gemaakt!!


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10428564 Quote

  Ik had het ook hoor, allebei de keren. Ik vond het vooral s avonds spannend wanneer ik ging slapen. Was bang dat ik ineens wakker zou worden en het dan bezig zou zijn. Beide keren begon het toen ik wakker was, maar ik was tijdens de bevalling juist heel relaxed, opgelucht dat het bezig was. Ik had ook een bevalplan, maar vooral gericht op praktische zaken. Ik ben er altijd van uit gegaan dat de verloskundigen/ verpleegkundigen/ gynaecologen meer verstand van bevallen hebben dan ik en ik had dan ook het volste vertrouwen in hen. Ze gaven duidelijke aanwijzingen en ik ging daar gewoon in mee. Bij de tweede heb ik wel duidelijk aangegeven dat ik weer een ruggenprik wilde. Bij de eerste kreeg ik die met 8cm en van het stuk daarvoor kan ik bijna niets meer herinneren. Ik wilde het nu dus bewuster meemaken, dat is ook gelukt.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MTH
  Bijdrager
  #10429390 Quote

  Logisch dat je zulke gedachtes hebt!  Je weet inderdaad niet wat je te wachten staat, maar dat weet je denk ik met een 2e,3e of 4e ook niet. Iedere bevalling is anders. 

  Luister vooral goed naar jezelf en bedenk waar je je prettig bij voelt. Op een gegeven moment ben je ook gewoon ’toe’ aan je bevalling. Je kunt dit!! 


  Trinityairkick
  Bijdrager
  #10429393 Quote

  Pijnstilling, ruggenprik, (keizersnee), overal ter wereld wordt er normaal over gedaan en het gaat vaak goed. 
  Ik stond er volledig open voor en alles wordt zorgvuldig samen met je besproken. Niks gebruikt, maar het idee dat het kón, stelde me gerust. Gelukkig had ik en m’n man een goede klik met de verloskundige, en kon ze ons goed erdoorheen loodsen. 

  Mn beste vriendin probeerde het ook eerst zonder, maar ging gauw over op de ruggenprik en was er tevreden mee 👌. Je moet alleen een tijd wachten tot je weer kan staan, lopen en plassen voordat je weg mag. 

  #10430149 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Doet me wel goed. Denk inderdaad maar we zijn hier voor gemaakt en laat het maar op me af komen! Idd geen een bevalling is hetzelfde en het kan alle kanten op…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct