Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wil Njet Drinken

 • Auteur
  Berichten
 • #10576059

  Hallo
  Mijn zoon van bijna 1 wil bijna niks drinken
  Ook rankja geprobeerd en uit een open beker maar dan wil hij nog steeds bijna niks , heeft iemand nog een tip ?


  MamaE
  Bijdrager
  #10576066 Quote

  Hoi! Dat is vervelend.. weet je waarom hij niet wil drinken? Last van z’n keel? Niet lekker? 
  lastig om tips te geven, ik zou toch vooral vaak blijven aanbieden. Zeker met dit warme weer. Onze dochter drinkt uit een rietjes beker en soms doe ik die gewoon in haar mond, dan neemt ze altijd wel een slokje. 
  verder zou ik eten aanbieden waar veel vocht in zit: fruit, groente, soep, (zelfgemaakte) ijsjes etc. Persoonlijk zou ik geen limonade of andere suikerhoudende dranken geven, suiker is zo slecht! Maar ik snap je wanhoop hoor!
  verder natuurlijk de plasluiers in de gaten houden!

  succes!

  #10576069 Quote

  Volgensmij heeft hij geen last van zen keel , dankjewel voor de tips 😊

  #10576085 Quote

  Aller eerst… Gewoon doen waar jij je goed bij voelt! Geef je ranja, gewoon lekker doen. Ze worden er niet slechter van. Overal waar ’te’ voor staat is niet goed. ‘Te’ veel alcohol is niet goed, ’te’ veel spinazie is niet goed. Etc etc. Maar heel vervelend dat je kleine niet wilt drinken! 
  Heb je simpel weg al een fles geprobeerd waar je normaal melk in gaf? En inderdaad verder gewoon vochtige dingen aanbieden. Hoeveel natte luiers heeft hij gehad?


  MamaE
  Bijdrager
  #10576140 Quote

  Aller eerst… Gewoon doen waar jij je goed bij voelt! Geef je ranja, gewoon lekker doen. Ze worden er niet slechter van. Overal waar ’te’ voor staat is niet goed. ‘Te’ veel alcohol is niet goed, ’te’ veel spinazie is niet goed. Etc etc. Maar heel vervelend dat je kleine niet wilt drinken! Heb je simpel weg al een fles geprobeerd waar je normaal melk in gaf? En inderdaad verder gewoon vochtige dingen aanbieden. Hoeveel natte luiers heeft hij gehad?

  zeker moet je dat gewoon doen! daarom zei ik ook ‘persoonlijk zou ik dat niet doen’ 😉

  Het is wel een misvatting dat het niet slecht is.. suiker is slecht voor je (te veel suiker is nóg slechter), hetzelfde met alcohol: alcohol is slecht voor je (te veel alchol is nóg slechter). Te veel spinazie eten is niet slecht, het is groente en dat kun je onbeperkt eten 🙂 Uiteraard moet iedereen zelf weten wat je naar binnen werkt en wat je je kind geeft, en ik zal de laatste zijn om daar over te oordelen!

  #10595981 Quote

  Ons kindje wou ook niet drinken uit een beker. Uiteindelijk heb ik via een collega deze gekregen en het was wel een succes. Hij drinkt nog altijd geen liters maar we zijn al blij als zijn bekertje leeg is op het einde van de dag. 

  https://bit.ly/3uCcC56

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct