Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wilt amper eten en slaapt korter

 • Auteur
  Berichten

 • Petronella
  Bijdrager
  #10388260

  Onze zoon 14 mnd is op dit moment veel aan het veranderen. Hij sliep ong 2 weken nog 1 slaapje. Eet goed en opeens is alles veranderd.
  Hij gaat ’s avonds tussen 19.00 en 19.30 maar bed. Maar ligt vaak nog lang wakker. Wel rustig. Word dan al om half 6 wakker en is dan ook echt klaar wakker. Gaat echt niet verder slapen. Voorheen was het 6.30 zelfs 7.00.
  Gaat dus rond 8.45 weer naar bed anders red hij het niet tot 12.00. ‘ S middags ook nog naar bed. Gisteren was het een drama voor hij sliep. Brood eten is ook opeens een drama was een echte brood eter. Avond eten was al een drama en nu helemaal
  Hij krijgt nu wel meer tanden en heeft daar wel wat last van. Maar zo als nu hebben we het nog niet mee gemaakt.
  Zal hij ook vroeg wakker worden omdat hij ’s avonds zo weinig eet? Zelfs zijn yoghurt eet hij niet meer helemaal op.
  Iemand ervaring mee of tips?


  Marjooww
  Bijdrager
  #10388263 Quote

  Rond de 14 maanden hebben ze een gigantische dip in hun slapen, wij hadden het ook op die leeftijd. Heel de nacht licht slapen, bij ieder klein geluidje hoorden we hem weer wakker zijn. Om half 6 was hij klaarwakker, gooide dan zijn knuffel uit bed en begon dan keihard te huilen, waardoor we hem wel uit bed moesten halen. Periode heeft een paar weekjes geduurd en daarna was het ineens over. Een week later zette hij zijn eerste stapjes.

  Dus er is een flinke ontwikkeling gaande, welke dan ook. Dan zie je vaak een verandering in slaap- en eetpatroon. Nog even doorbijten, mijn moeder heeft wel eens gezegd: op het moment dat je denkt “dit trek ik niet meer”, dan is het bijna voorbij.


  Petronella
  Bijdrager
  #10388275 Quote

  Marjooww dank je wel voor je reactie. Hebben zo verandering nog niet met hem mee gemaakt. Merkte het gelijk toen hij zijn brood niet wilde eten dat er wat aan de hand was en vroeg wakker werd. En ja veel veranderingen.. Hopen dat het met een paar weken dan over is.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10388295 Quote

  Heel vervelend! Maar ik denk dat het weer beter wordt als de tandjes en kiesjes doorzijn…

  Deze toch altijd wel “drukke” feestdagen helpen ook niet mee


  Petronella
  Bijdrager
  #10388321 Quote

  We zien nu ook dat hij weer erg veel gaat slapen overdag. Vandaag ook hij slaapt al zeker 2 uur. De vorige keer met zijn tanden sliep hij ook extreem veel. Dat we ons zorgen maakte en zelfs naar de huisarts geweest zijn. Die gaf aan hem gewoon te laten slapen omdat hij gewoon moe is van het doorkomen van tanden. Maar dat hij dan ’s ochtend zo vroeg wakker is hebben we nog niet mee gemaakt. Dat zal dan wel weer die ontwikkeling dan zijn met slapen. Er gebeurd nu wel weer heel veel met het mannetje.

  #10388335 Quote

  Hier ook bij 13a14 maanden

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Samm
  Bijdrager
  #10388353 Quote

  Wij hadden met 14 maanden ook een zware periode qua slapen. Ook in combinatie met 3 kiezen tegelijk maar ook is het inderdaad een bekende dip in de ontwikkeling. 
  Duurde weken en niks werkte. Huilen huilen en huilen. Was echt pittig. Uiteindelijk ging het weer voorbij. Ze is in die tijd ook over gegaan naar 1 slaapje. 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10388354 Quote

  Yep, hier ook rond de 14 maanden hetzelfde. Ze is nu bijna 17 maanden en t gaat beter in periodes, maar nog lang niet altijd. Gisteravond sliep ze bijv ook pas om 22.15 en 5.15 weer wakker, t is geen doen!
  Lopen doet ze al vanaf 12 maanden, dus dat was het hier niet. Wel steeds kiezen die doorkwamen en nu 4 hoektanden. Maar ook verlatingsangst en gewoon écht niet moe lijken..
  Ze slaapt overdag nog 1x van 12.15-14.30/14.45. Vanaf 14.5 maand doet ze dat. In de avond is ze niet eerder moe dan 20.00, eerder hoeven we het echt niet te proberen. Maar alsnog zijn er dus avonden zoals gisteren dat ze pas om 21.00/22.00 slaapt…

  Ja, het gaat beter dan 2 maanden terug maar t is nog niet voorbij! Dus het kan lang duren, succes!

  Eten is hier ook wisselend trouwens. Soms eet ze weken achtereen zo dr brood en aardappels, maar de laatste week eet ze met moeite 1/2 boterham. Tja, t gaat wel weer over denk ik 😉 Maar het is een hele lange pittige periode!


  M – Boskoop
  Bijdrager
  #10388439 Quote

  Hoi! 

  Onze zoon van 15 maanden is net over op één slaap per dag, het gaat nu een stuk beter! In de maand ervoor sliep hij om de dag in de ochtend 45min en maakten we hem daarna wakker. Zo is hij eraan gaan wennen. 

  Tijdens het doorkomen van de kiezen of tanden geeft hij in de ochtend de voorkeur aan brintapap of havermoutpap. Is dat een mogelijk alternatief wellicht?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct