Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wisseldiensten werken met partner combineren met baby

 • Auteur
  Berichten

 • Abbygaile –
  Bijdrager
  #10316644

  Hallo allemaal!Ik heb een vraag m.b.t. het werken van wisseldiensten samen met mijn partner, combineren met onze toekomstige baby.Ik zal de situatie schetsen:Ik heb een 36 uren contract met wisseldiensten (avond van 15:00 tot 23:30 uur en(dagdiensten van 07:00 tot 15:30 uur)Mijn partner heeft een 34 uren contract met ook wisseldiensten (avond van 16:30 tot 01:00 en dag van 04:00 tot 12:00 uur) Wij hebben beiden een vastcontract waardoor minder werken lastig wordt. Echter vind ik het ontzettend moeilijk en zielig om de kleine straks weinig te gaan zien..

  Ik vraag me af of hier ook moeders/vaders zijn met zo’n zelfde soort situatie. – Wat lijkt jullie handiger? Elkaar overlappen en elkaar minder zien of zoveel mogelijk gelijke diensten en de kleine naar de opvang?- Hoe combineren jullie dat? – Hoe regelen jullie het met de kleine? (vooral ’s morgens vroeg)
  - Hoe plannen jullie ouderschapsverlof in?
  - Ik hoop op jullie adviezen, ervaringen en tips!!Heel veel liefs, een bezorgde aanstaande moeder

  #10316698 Quote

  Hoi,

  Wij werken beiden onregelmatig. Enige verschil is dat ik wel minder werk, 24 uur (sinds kort wel alleen overdag maar geen vaste dagen) en mijn partner 36 uur maar wel 9 urige diensten (late, vroege en nachten)

  Mijn partner heeft vast de dinsdag vrij en ik werk die standaard. Rest vangen de ouders van ons op. Omdat er vaak qua diensten nog wat veranderd hebben wij bewust niet gekozen voor flexibele opvang. 

  Ze gaat overigens dadelijk wel naar de chreche.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10316700 Quote

  Als je dat wil kan je natuurlijk met ouderschapsverlof 24 uur gaan werken…

  Beide 34/36 uur met een kleintje zou ik echt te veel vinden.. 

  Vaak gaat opvang pas open vanaf 7:00/7:30u, dus dat is lastig!

  Ik zou toch zoveel mogelijk dezelfde diensten werken zodat je je kindje vaak ook samen ziet!

  #10316703 Quote

  Waarom kan je niet minder werken als je een vast contract hebt? Op mijn werk gebeurt niet anders.

  ik hoor van meerdere vriendinnen met onregelmatige werkdagen in de zorg dat ze 1 vaste dag werken en 1 vaste dag werken. Op deze manier kunnen ze de opvang afstemmen. Je hebt volgens mij ook wel flexibele kdv in grote steden. Even googelen zou ik zeggen 😊

  #10316704 Quote

  Hoi,

  Wij werken beiden onregelmatig. Enige verschil is dat ik wel minder werk, 24 uur (sinds kort wel alleen overdag maar geen vaste dagen) en mijn partner 36 uur maar wel 9 urige diensten (late, vroege en nachten)

  Mijn partner heeft vast de dinsdag vrij en ik werk die standaard. Rest vangen de ouders van ons op. Omdat er vaak qua diensten nog wat veranderd hebben wij bewust niet gekozen voor flexibele opvang. 

  Ze gaat overigens dadelijk wel naar de chreche.


  Abbygaile –
  Bijdrager
  #10316716 Quote

  Wij vinden beide zoveel werken ook erg (lees teveel) hoor!! Wij wonen in de randstad en moeten wel rondkomen (dat wordt lastiger als we beide minder werken). Maar zijn hier zeker mee bezig en aan het uitzoeken hoe of wat (met ouderschapsverlof etc etc.) 

  Doen ons best het zo goed mogelijk te regelen 🥺

   

  dank voor jullie reacties!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10316717 Quote

  Mijn man en ik hebben ook beide een vast contract. Mijn man werk 32 uur en is de donderdag altijd thuis met de kindjes. Ik heb een contract van 36 uur, maar neem per week 5 uur ouderschapsverlof op. 4 uur om 1 vaste dag thuis te kunnen zijn en 1 uur om later te beginnen zodat ik mijn zoontje naar school kan brengen. Ik ben de woensdag altijd thuis. Voor de rest gaan ze naar het KDV en school met BSO (nu even niet natuurlijk). 

  S ochtends breng ik mijn meisje altijd naar het kdv op weg naar werk en 2x per week mijn zoontje naar school. Ik begin dan iets later op werk. Op de andere dagen brengt mijn man de kindjes weg.  

  Maar geen wisseldiensten, dat maakt het iets makkelijker voor ons. Andere collega’s werken wel met wisseldiensten, die hebben vrijwel allemaal flexibele opvang. 


  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10316852 Quote

  Hier 32 uur en 36 uur. Wel alleen dagen, en geen wisseldiensten. Hier ging ze de ene week 3 en de andere week 4 dagen naar de gastouder. Qua tijden is er van alles mogelijk als je met je gastouder goede afspraken kan maken. Ik zie mijn man dus gewoon in de avond. Ik zou het zelf best zwaar vinden als ik hem eigenlijk niet meer zou zien omdat hij dan veel werkt; dus daar moet je ook wel goed overna denken, en ook dat de ander er na/voor het werk ook alleen voor staat. Maar goed daartegenover staan natuurlijk de kosten van de opvang. Dat moeten jullie toch echt zelf beslissen …

  #10316891 Quote

  Je kunt eens informeren naar een gastouder, die gaan wel eerder open dan een kdv. Ik zou wel proberen zoveel mogelijk samen diensten te draaien en ook dus allebei ook tijd samen (en met het kindje) te hebben. Ik werk zelf 40 uur, waarvan 1 dag thuis en mijn vriend heeft een eigen bedrijf en kan daardoor makkelijker flexibel werken (maar pakt ook wel eens in het weekend zijn laptop erbij zeg maar). 

  Ik merk wel dat sinds de geboorte van ons zoontje het ook heel belangrijk is geworden (juist) tijd samen te hebben (met zijn drieen, maar ook met zijn tweeën). Daarvoor moet je elkaar natuurlijk wel ook eens kunnen zien ;). Het is best heftig – al heb ik natuurlijk mijn eigen ervaring alleen – zo’n kindje erbij en je moet meer actief elkaar opzoeken voor quality time dan zonder kind (klinkt burgerlijk en cliché misschien, maar zo ervaar ik het).

  Oke dus, lang verhaal kort (sorry haha).. ik zou zelf informeren naar een goede opvang. Dan bedenken wat haalbaar is (hoeveel dag/avonddiensten, is dit elke week hetzelfde, hoeveel dagen zouden jullie opvang willen, hoeveel zou dat dan kosten incl toeslag etc). En ook opschrijven hoe het financieel zit en wat er in dat opzicht mogelijk is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct