Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wist je dat… (?)

 • Auteur
  Berichten

 • Eenbabyopkomst
  Bijdrager
  #10263695

  Hallo mama’s en papa’s

  Hebben jullie nog tips die je “moet” weten als nieuwe ouder(s)?

  Dingen die ik niet wist en van anderen gehoord heb maar super handig zijn:

  Wist je dat…. Je het rompertje in plaats van over het hoofd naar beneden over het lichaampje via de beentjes uit kan doen mocht er een keer een flinke lading poep op zitten 

  Wist je dat…. Je een spuugdoekje door het ringetje van de speen kan doen zodat deze niet steeds uit het mondje valt of geduwd wordt

  Heeft iemand nog bruikbare tips?? 👌😁

   

   

   


  StephW
  Bijdrager
  #10263713 Quote

  Hmm wist je dat een speenknuffeltje voorkomt dat je baby zn speen door de spijlen van het ledikant kiepert (en hem makkelijk te vinden maakt in t donker)?

  Wist je dat een overslagromper de eerste 2 maanden het fijnst is, zodat je dat kleine hoofdje niet door de kleine halsopening hoeft te duwen?

  Wist je dat schoenen tm maat 18 echte onzin zijn? Je kind kan niet lopen en lopen leren ze het best op blote voeten/antislipsokken (ewers antislipsokken zijn de beste).

  Voor de vrouwen die bv willen geven: wist je dat medela purelan de meest geweldige tepelzalf heeft die je erop kan laten zitten? En als je na een paar weken het niet meer nodig hebt, is het lekkere lippenbalsem.

  Wist je dat badschuim enzo niet fijn zijn voor de newborn huid? Vettende badolie is fijner (ik tip innoli).

  #10263728 Quote

  Wist je dat je rompertjes en andere bany kleding met drukknopen ook daarmee kunt ophangen na het wassen? Dat scheelt (zeker de eerste maanden) gigantisch veel in ophangruimte!

  wist je dat al vanaf de geboorte veel praten/vertellen wat je doet tegen de kleine het een sociaal kind maakt? Ook leren ze veel sneller klanken en woorden zo. 

  Wist je dat heeeel veel baby spulletjes werkelijk onzin zijn die je nooit nodig zal hebben? Helaas laat je als new parent jezelf snel voor de gek houden door de mooie praatjes/reclames enz. Niet intrappen: koop wat jij zeker wilt. Twijfel je over iets? Dat kun je na de geboorte alsnog kopen als je merkt dat je het wel nodig blijkt te hebben. 

  En dat zijn pas een paar wistjedats haha xx


  CvB
  Bijdrager
  #10263738 Quote

  Wist je dat:

  -Een badzitje voor het babybad echt de grootste miskoop ooit is?

  – Mijn beste aankoop een spiegel is voor in de auto, zodat ik mijn baby op de achterbank in de maxi cosi kan zien door de binnenspiegel? Ik rij vaak 2 uur in mn eentje met de baby, dat ding is onmisbaar!

  – Al dat houten speelgoed zoooo leuk is, maar nadat ik een houten babygym met grijze gehaakte figuurtjes gekocht had, mn dochter er nooit naar om keek? Saai ding, dacht ze😂

  – Jurkjes de eerste 2 maanden voor baby’s echt onhandig zijn en nog helemaal niet mooi zitten? 

  – Je kindje de eerste 3-4 maanden prima s nachts in zn kleertjes kunt slapen? Die zijn toch heerlijk zacht. Dat gepruts met pyjama’s..

  – Als je kindje hele erge luieruitslag heeft en niks meer helpt.. strooi er maizena op. Dit werkt echt! Na 10 verschillende zalfjes gekocht te hebben wou ik dat ik dat eerder wist 

   


  LadyJ
  Bijdrager
  #10263749 Quote

  Wist je dat er electrische kruikjes zijn? Super handig, geen gedoe met kokend water. Lekker naast je bed de oplader. Tijdens het voeden s’ nachts kruikje opladen en binnen een paar minuutjes lekker warm 👌


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10263756 Quote

  Wist je dat:

  als je poep hebt wat moeilijk van de billetjes af gaat, je het beste er eerst wat olie of sudocreme op kan smeren. Daarna haal je het er zo af. En daarna lekker elke keer de billetjes insmeren bij het verschonen. 

  De elektrische kruik echt een uitvinding is. Deze mag je ook bij het voeteneinde laten liggen als je baby slaapt. Zo heeft je baby langer een warm bedje. Verder ook erg handig om de kleertjes mee op te warmen als je baby bijvoorbeeld in bad is geweest. 

  Een voetenzak in de maxi cosi een stuk handiger is als een dekentje. Die kan je baby tenminste niet van zich af trappen. 

  Lekkere los zittende kleertjes echt het fijnst zijn de eerste tijd. Dus geen spijkerbroekjes maar lekker joggingbroekjes enz. Daar kunnen ze dan ook meteen prima in slapen. 

   


  Sabxx
  Bijdrager
  #10263771 Quote

  Dat er veel kleertjes voor baby’s te koop zijn die een capuchon of knoopjes op de rug hebben. In de eerste maanden ligt je baby voornamelijk op zijn rug en kan dit onprettig zijn. 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10263774 Quote

  Haha wist je dat.. ik hiervan echt heel veel niet wist en dit echt een goed topic is 😉


  Eenbabyopkomst
  Bijdrager
  #10263874 Quote

  Er waren mij nog een paar ingevallen 

  – vanish werkt echt goed voor de (poep) vlekken

  – in de prenatal app staat een “baby uitzet lijst” daar kun je alles afvinken wat je in huis hebt gehaald, ik heb deze lijst aangehouden en echt deze is ideaal!

  – 2 grote hydrofiel doeken ideaal zijn om ook erbij te hebben om je baby na ’t badje of douche in te wikkelen

  – het heel handig is om voor de bevalling een goede voorraad boodschappen incl. drinken voor onder andere kraamvisite in huis te hebben 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct