Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zakelijk reis tijdens borstvoeding periode

 • Auteur
  Berichten

 • Noortje v S
  Bijdrager
  #5732652

  Hi mummies,

  Ik reis veel naar buitenlanden voor mijn werk (US en New Zealand, dus elke reis duurt minimaal 1-2 weken) en was gevraagd door mijn manager om zakelijk reis doen kort na mijn zwangerschapsverlof, wanneer mijn baby ongeveer 5 maanden wordt. Ik wil borstvoeding geven aan mijn baby, dus hoewel ik nu net 20+ weken zwanger ben, voel ik me heel stressvolle over de reis plan.

  Heeft iemand een vergelijkbare ervaring gehad? Ik wil weten als het mogelijk is om apart te zijn van je baby tijdens borstvoeding voor meer dan 2/3 dagen en kun je genoeg borstmelk besparen voor hem? Of kan ik de request van mijn manager afwijzen, is er een wettelijke basis over voeding rechten en zakelijke reis?

  Bedankt alvast!

  Noortje


  Daantjes
  Bijdrager
  #5732659 Quote

  Hoi Noortje,

  Wettelijk gezien mag je 25% van je werktijd besteden aan kolven. In jou geval ben je weg bij je kleintje, dus je productie moet voldoende zijn om een voorraad aan te leggen. Dit kan je nooit van te voren zeggen: de een heeft zat en de ander moet blij zijn met 10 druppels.

  Daarnaast heb ik gehoord dat als je te lang bij je kind weg bent, dat je productie terug loopt.

  Daarnaast was de eerste vraag toen ik je verhaal las, hoe ga je dat doen tijdens het reizen. kolven in het vliegtuig? wil je het bewaren/invriezen/weggooien?

  Ik zelf werk op de trein als conducteur en zijn er speciale regelingen om onderweg te kolven.

  ik zou je afvragen hoe belangrijk de trip is. Zelf wil ik zo lang mogelijk door kolven ivm allergieën bij mijzelf en bij mijn man. kans op het doorgeven hiervan wordt kleiner bij het doorgeven van borstvoeding.

  Succes met je keuze en tip: bespreek je twijfel.


  gebruiker119019
  Bijdrager
  #5732674 Quote

  Hi Noortje,

  Ik heb bij mijn oudste hetzelfde meegemaakt. Wat ik heb gedaan, is zoveel mogelijk voorraad aangelegd van te voren en ingevroren. Ik had gelukkig een niet te stoppen productie, dus het was bijna genoeg. De rest is aangevuld met flesvoeding (elke dag dezelfde 1 fles flesvoeding/ 3 flessen borstvoeding). Tijdens de reis ben ik blijven kolven om productie op gang te houden. Dat was geen probleem. Ik heb alle gekolfde melk weggegooid. Zag het niet echt zitten dit volgens de voorschiften in te vriezen en mee terug te nemen in een koelbox.

  Het is te doen, maar vergt wat voorbereiding in het aanleggen van een voorraadje. Op reis was het geen probleem.

  Ik zou me er met 20 weken zwangerschap niet zo druk om maken. Wie weet lukt borstvoeding helemaal niet of ben tegen die tijd het zat. Dan heb je je nu voor niets druk gemaakt.

  Liefs Anna

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct