Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zalf Voor Extreme Eczeem

 • Auteur
  Berichten

 • Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10542694

  Mijn dochter heeft ontzettend last van eczeem op haar billen. we hadden het aardig onder controle door er savonds een vette creme op te smeren. Sinds gisteren grote rode plekken die warm aanvoelen. De huid is erg droog. Ze draagt geen luiers, altijd katoenen ondergoed. Ze heeft het ook aan de binnenkant van dr ellebogen en knieën als het warm is. Nu het dus mooier weer is, heeft ze er ook meer last van.

  Nu ben ik op zoek naar iets wat helpt. Ik heb Lanette crème maar dat werkt niet. Via de huisarts wel eens zalf gehad, het wordt dan minder maar dan komt het daarna weer terug.


  LiesTH
  Bijdrager
  #10542698 Quote

  Ik zou kijken of je een verwijzing naar een dermatoloog kan krijgen. Mijn ervaring (bij mezelf en mijn zoontje) is dat je het nooit blijvend weg krijgt met die zalfjes, maar dat je het wel onder controle kan krijgen. Mijn zoontje had echt heel erg eczeem op zijn wangen en in de winter lag zijn huid steeds open van het krabben. We hebben ons vorig jaar een ongeluk gesmeerd met verschillende hormoonzalven van de dermatoloog. Nu blijft het onder controle met vooral vette zalfjes en af en toe weer hormoonzalf bij een uitbraak. Hopelijk groeien ze er dan op een gegeven moment overheen.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10542703 Quote

  Ja ik ga ook zeker een doorverwijzing vragen. Zijn net verhuisd, ben nog bezig met inschrijven bij nieuwe huisarts. Dit is hopelijk ergens volgende week geregeld. Onze vorige huisarts vond doorverwijzen niet nodig, dus hopelijk straks de nieuwe wel.

  #10542722 Quote

  Cetamacrozalf 0,1%. Is het met paar dagen zo weg. Wel via huisarts geloof ik. Wij gebruiken het kort periodes.


  JanuariMama
  Bijdrager
  #10542743 Quote

  Bepanthen eczeem crème


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10542782 Quote

  Ik denk dat het afhankelijk is van je kindje wat de huid nodig heeft. Hier werkt vaseline advanced repair als onderhoud, iedere dag smeren. Lanette, koelzalf, cetomacrogol, vaseline, bepanthen, het hielp allemaal niets. Wel met periodes hormoonzalf erbij, met een goed afbouwschema. Als het weg lijkt te zijn, is het nog niet weg. 

  Maar ook de douche olie en wasmiddel maken bij ons uit. Alles van neutral of balneum. 

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  EvelineGirl
  Bijdrager
  #10542797 Quote

  Hi klinkt me meer als iets van Psoriasis. Even een doorverzijzijg vragen bij de huisarts voor de dermataloog.


  Annevhv
  Bijdrager
  #10543361 Quote

  wat vervelend! Hier ook 2 kindjes met eczeem (zit inde familie), heb heel geprobeerd met allerlei zalfjes. Uiteindelijk bij de kinderarts terecht gekomen en hormoonzalf gekregen met een smeerschema voor 6 weken. Je moet dat hele schema afmaken, ook als je denkt dat het over is. Hierna ging het een stuk beter en nu gaat het goed met op het zicht smeren ( dus stoppen als je denkt dat het weg is). Vroeger waren ze voorzichtig met hormoonzalf bij kinderen maar de consensus onder dermatologen dat je beter een uitgebreide kuur kan kan smeren en daarna op het zicht smeren. Zodoende smeer je over een een periode van meerdere jaren uiteindelijk minder.

  Succes!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10543674 Quote

  Ga er deze week even achteraan. En als het bij de huisarts niet lukt, probeer ik het wel bij het CB.
  De roodheid en warmte is gelukkig een stuk minder. Smeer het elke dag 2x in met vette zalf en in bad heb ik nu badolie zonder toevoegingen, ook geen parfum. En het lijkt iets te verminderen. Maar zodra ze het warm gehad heeft overdag, is het savonds weer mis. Hier is het helaas ook erfelijk.

  Een heel schema om te smeren heb ik nooit gehad. Ik kreeg een tube mee, die moest ik 10 dagen smeren en daarna over naar een andere zalf (weet de namen zo niet). Tot ik vond dat het weg was en dan kon ik gewoon stoppen. Waarschijnlijk kwam het daarom steeds zo snel en zo heftig weer terug.

  Bedankt voor jullie reacties!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct