Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zeer Donker Bloedverlies Tussen Eisprong En Menstruatie Geen Innestelbloeding

 • Auteur
  Berichten

 • EsZu
  Bijdrager
  #10466835

  Dag allemaal,

  Ik ben 28 jaar en sinds mijn 13e menstrueer ik. Omdat ik altijd last had van hevig bloedverlies (en daarmee gepaarde menstruatiepijn) ben ik vrijwel direct aan de pil gegaan. Mijn cyclus is altijd erg stabiel geweest. 

  Sinds 1 januari ben ik gestopt met de pil. Mijn cyclus was direct stabiel: 14 dagen na eisprong werd ik ongesteld, gedurende 5 dagen. 

  Sinds 2 maanden probeer ik zwanger te worden, en nu komt het rare: 7/8 dagen na ovulatie begin ik een klein beetje bruin/grijzig bloed te verliezen. Dit houdt aan tot op de dag dat ik ongesteld moet worden en dan word ik ongesteld. Ik heb geen last van krampen o.i.d. en dit bloedverlies verergert elke keer na een dag of 2. De eerste keer zocht ik hier niets achter, maar nu is het weer zo. Dit heb ik in 15 jaar nooit gehad. Eerst dacht ik (of beter gezegd: hoopte ik) dat het een innestelbloeding was, maar dat lijkt niet zo te zijn, omdat het bloedverlies verergert i.p.v. minder wordt. Google levert alleen innestelbloeding op of dingen over bloedverlies tijdens de zwangerschap. 

  Iemand die dit herkent of moet ik toch maar voor de zekerheid richting de gynaecoloog? Ik ben toch wat ongerust, merk ik.


  Vennetje
  Bijdrager
  #10466840 Quote

  Hey EsZu, ik wil je totaal niet bangmaken of iets aanpraten, maar gezien je vraag wil ik ee toch op reageren. Je geeft aan vroeg aan de pil te zijn gegaan vanwege heftig bloedverlies en pijn daarbij. Ben je ooit onderzocht op endometriose? Ik heb dit namelijk en weet daarom ook wat de eventuele klachten kunnen zijn. Bloedverlies voor de menstruatie is er één van. Ik zou je aanraden om dit zeker te laten onderzoeken. Als het namelijk wel endometriose is, is het belangrijk dat je hiervoor onder controle blijft staan.

  Even een korte samenvatting over mijn verhaal zodat je weet waarom ik dit zeg;

  Ik ben vanaf mijn 14e zovaak naar de huisarts gegaan met klachten (mega bloedverlies, enorme pijn en krampen) en telkens werd ik weggewuifd en kreeg ik een zwaardere pil met de opmerking ‘elke vrouw heeft last van haar ongesteldheid’. Op mijn 19e kwam ik met ernstige darmklachten en werd ik naar t ziekenhuis doorverwezen. Hieruit bleek op een scan al snel dat mijn darmen en blaas vol zaten met verklevingen van de endometriose en dat er een stuk darm verwijderd moest worden. Ik ben uiteindelijk 3 x geopereerd. Vanaf dat moment ben ik onder strenge controle gezet en moest ik de pil 6 maanden doorslikken en dan 1 stopweek. Dit onderdrukte de pijn goed. Ik ben in januari gestopt met de pil omdat ik ook graag zwanger wil worden en alle klachten zijn weer terug. Daarom krijg ik elke maand een echo om te zien of het niet te snel groeit om nieuwe schade te voorkomen.

  Nogmaals ik wil je zéker niet bangmaken en hoop zo voor je dat het geen endometriose is, maar ik wil ook voorkomen voor je dat je dadelijk dezelfde ellende gaat krijgen die ik heb gekregen. Je zou eens je huisarts kunnen bellen om het voor te leggen en misschien de vraag of je eens een echo kan krijgen, gewoon om het zeker te weten?

  Nogmaals sorry als dit niet was wat je hoopte te horen. Ik probeer je echt alleen te behoeden. Heel veel succes en ik hoop dat je heel snel zwanger bent.


  Tesssa
  Bijdrager
  #10466850 Quote

  Het kan ook zijn dat je progesteron gehalte (te) laag blijft na je eisprong en dan kan je ook te vroeg bloed verliezen. In dat geval kan een simpele hormoonkuur van 2 weken de oplossing zijn. Hoe dan ook, een bezoekje aan de huisarts kan geen kwaad.. Ik heb namelijk hetzelfde 😉 Bij mij is er op de echo niets te zien, geen verklevingen, afwijkingen etc dus hopelijk is dat bij jou ook het geval. Succes en hopelijk heb je snel een positieve test in handen. 


  EsZu
  Bijdrager
  #10466887 Quote

  Hoi Vennetje, bedankt voor je uitgebreide reactie. Wat ontzettend naar voor je, dat valt niet mee zeg!
  Ik ben hier al op gecontroleerd op mijn 16e. Ik heb toen een uitgebreid onderzoek gehad en toen was alles normaal!


  EsZu
  Bijdrager
  #10466888 Quote

  Dag Mama van Yara, bedankt voor je reactie. Heb jij dan ook donker bloedverlies en heb je dit ook pas sinds je begonnen bent weer zwanger te worden? Ik heb het hierna namelijk nog nooit gehad.


  EsZu
  Bijdrager
  #10466899 Quote

  Mama van Yara, ik heb het eens gegoogled. Lijkt inderdaad erg op wat ik heb! Ik heb een afspraak gemaakt bij de huisarts voor woensdag 9.00. 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct