Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zeer ongelukkig

 • Auteur
  Berichten

 • SRZ
  Bijdrager
  #10455534

  Hoi lieve mensen,

  Ik ben zo misselijk 24/7 non stop. Momenteel 10 weken zwanger. Ik word er niet goed meer van. Ik zie niks meer zitten, want deze misselijkheid maakt mij lichamelijk geestelijke echt moe en kapot.

  Hierdoor kan ik mijn dochtertje geen eens aandacht geven en verblijf ik bij mijn ouders. Die zorgen voor mijn dochterje en mij.

  De dokter raad geen medicatie aan.. niks wat helpt niks waar ik trek in heb.. ik trek het echt niet meer.. en het ergste is ik voel me schuldig tegen over mijn dochtertje die mij nodig heeft .. 😣

  Is er echt niks wat mij kan opknappen.. 🙏🏽😭


  WBM
  Bijdrager
  #10455542 Quote

  Super vervelend he! Wel raar dat je HA je niks geeft ik heb verschillende middelen gekregen o.a Emesafene daar beginnen ze meestal mee. Bij mij hielp het niet veel maar bij andere hoor ik dat het wel helpt. Zou het nog eens vragen, en aangeven dat je erdoor niet kunt functioneren. Succes!


  SRZ
  Bijdrager
  #10455545 Quote

  Bedankt voor je reactie! Ja waarschijnlijk helpt het wel iets voor de misselijkheid, maar kan het schadelijk zijn voor de baby .. en daar ben ik nu dus ook bang voor


  With love
  Bijdrager
  #10455546 Quote

  Oh wat vervelend zeg! Ik herken ook wat je zegt. Bij de drogist heb je suprimal, wagenziek tabletjes, daar kan je ook mee beginnen. Je zult er misschien niet alles mee oplossen, maar het helpt wel een paar uur.


  SRZ
  Bijdrager
  #10455547 Quote

  Bedankt voor je reactie. Ik zal het eens proberen ..


  Mommytobeez
  Bijdrager
  #10455550 Quote

  Wat naar dat je je zo voelt! Ik zou toch nog even contact opnemen met de ha. Medicijnen hebben misschien niet de eerste voorkeur maar als jij je zo beroerd voelt en bijv niets binnen houdt, heeft de baby daar ook niks aan. Sterkte!

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  With love
  Bijdrager
  #10455551 Quote

  Nee, het is niet schadelijk voor je baby! De verloskundige zei bij mij dat er via de huisarts nog andere middelen ook zijn. Dus vind het vreemd dat je niets krijgt!


  CoVo
  Bijdrager
  #10455552 Quote

  Je zou eens kunnen kijken op de website http://www.lareb.nl. Deze website houdt officieel de bijwerkingen van medicatie bij, en hier kun je vinden welke medicatie je veilig kunt gebruiken tijdens zwangerschap.

  Mijn huisarts gebruikt deze website zelf ook, het is een naslagwerk. Deze organisatie voert de wettelijke controle op medicatie uit, en via deze website zijn de resultaten dus voor iedereen inzichtelijk.

  Als je op de homepage gaat naar ‘zoek informatie rondom geneesmiddelen tijdens zwangerschap’, en dan in de zoekbalk misselijkheid intypt, kun je kiezen voor ‘misselijkheid en braken’. Via die weg kom je een aantal resultaten tegen, die veilig zijn om te gebruiken.

  Je zou eens aan je huisarts kunnen vragen waarom hij dit niet aanraadt. Misschien heeft hij er inderdaad een reden voor, maar zoals jij je nu voelt is ook niet goed. Dus ik zou je aanraden toch nog met hem in gesprek te gaan.

  Succes!

  #10455564 Quote

  Hi! Ik heb zelf farmaceutische wetenschappen gestudeerd en neem zelf het liefst (zeker tijdens zwangerschap) geen medicatie. Alleen als jij je zo slecht voelt kan dat er ook voor zorgen dat het slechter gaat met je baby. Zelf heb ik hyperemesis gravidarum (nog elke dag overgeven na 20 weken). Het lukt mij nu zonder medicatie om goed te blijven eten en drinken maar tussen week 10 en 13 heb ik meclozine gebruikt af en toe om die cirkel te doorbreken. Uit ervaring kan ik je zeggen dat al neem je het maar 1 dag per week dan kun je al zo veel opknappen en aansterken dat je er weer een paar dagen tegen aan kan. Bovendien is meclozine als volledig veilig aangemerkt door naslagwerken voor apothekers en artsen. Er kan natuurlijk een andere medische reden zijn of andere medicatie wat je gebruikt waardoor het medicijn in jouw geval niet mag. Daar kan ik niet over oordelen maar als ik je verhaal zo lees zou ik echt actie ondernemen. Je baby wil een fitte mama en goed eten 😊 Meclozine is 1 van de 2 bestanddelen uit emesafene, de werking van het andere bestandeel pyridoxine is niet bewezen. Meclozine kun je bij drogist of apotheek kopen onder de merknaam suprimal. Beterschap!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct