Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zelf fles vasthouden.

 • Auteur
  Berichten

 • Kelly Imre
  Bijdrager
  #10372520

  Hallo lieve ouders,

  Ik heb een dochter van bijna 10 maanden. Madammetje zit, kruipt, staat en probeert voorzichtig haar eerste stapjes te zetten alleen is er één ding wat ze niet doet/wilt.. zelf haar fles vasthouden. Nu lees ik op internet dat de meeste baby’s dat rond de 7 maanden al doen en maak ik me een beetje zorgen hierom. Graag zou ik jullie ervaring willen horen en als er tips zijn om het te stimuleren zijn die van harte welkom!

  Liefs Kelly

  #10372522 Quote

  Heeft mijn dochter nooit gedaan. Die vond het wel best zo. Inmiddels is ze een zeer eigengereid kind van ruim 2 die prima uit een beker kan drinken en ALLES zelf wil doen 😜 Geen zorgen! 


  Eefvie
  Bijdrager
  #10372529 Quote

  Mijn dochter is ruim 13 maanden en wil alles zelf doen behalve die fles drinken ;). Eten doet ze zelf met t lepeltje (met geknoei) drinken zelf uit een beker maar die fles komt ze nog lekker voor liggen. Heerlijk toch! 


  BenB
  Bijdrager
  #10372534 Quote

  Geen zorgen! Er bestaat evt ook een speciaal handvat voor flessen (zo wordt het een soort tuitbeker zeg maar). Dan is het makkelijker vasthouden.


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10372551 Quote

  Uhm mijn kids doen dat ook nooit zelf. Ze kunnen het best, maar willen dat gewoon niet. Ze willen gewoon die fles lekker op schoot en lekker tutten. Wat ik prima vindt, dat hoort er namelijk ook gewoon bij. Het flesmoment is juist zo fijn omdat ze dan lekker even op schoot zitten, dus ik wilde ook juist nooit dat ze m zelf vast hielden.

  Lekker op schoot de fles geven, zo hoort het! 🙂


  MelsD
  Bijdrager
  #10372566 Quote

  Onze dochter heeft dit ook nooit gedaan. Pas toen ze uit een tuitbeker ging drinken hield ze die zelf vast. Nu is ze 2,5 en drinkt ze al een tijd uit een gewone beker of rietjes beker.

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  Plopsa
  Bijdrager
  #10372596 Quote

  Mijn vrouwke van 10 maanden houdt ook haar fles niet vast. Gaat heerlijk onderuit gezakt hangen en wacht met open mond tot ik em erin doe. Prima hoor. 

  Oh en mijn dametje gaat nog niet zelfstandig zitten. Tijgert nu wel rond. Maar kruipen doet ze nog niet. En al helemaal niet staan en schuifelen rond de tafel. Komt vanzelf. Maar ieder kind is anders en ontwikkeld zich op zijn eigen tempo


  KL-E
  Bijdrager
  #10372607 Quote

  Oh dat deed mijn zoontje ook nooit hoor! Volgens mijn wilde hij dat gewoon niet, vond hij het wel lekker zo. En net zoals @Cvb zegt, vond ik het ook wel lekker zo en wilde ik t stiekem ook niet anders haha! Gewoon n lkkr tuttelmomentje! Geniet er maar gewoon van😄

  #10372625 Quote

  Die van ons nu 13 maanden, lukt het nu zelf! Maar eten met een lepel/vork lukt haar nog niet

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct