Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zelf in slaap vallen lukt niet, help???

 • Auteur
  Berichten
 • #10498267

  Hey allemaal,

  Mijn lieve zoontje van 7 maanden (8 weken te vroeg geboren) valt niet zelfstandig in slaap.
  Als hij moe is laat hij dat heel goed merken door in zijn oogjes te wrijven en een beetje te jemmeren. Ik moet hem dan altijd in slaap wiegen.
  Als ik hem namelijk moe in zijn bedje leg begint hij te huilen en tegen zijn slaap te vechten.
  Zo kan ik niks meer doen aangezien hij vaker op een dag moe is en gewoon niet zelfstandig in slaap kan vallen. Ook als ik hem dan in slaap gewiegd heb en hem dan slapend in zijn bedje of box leg word hij meteen wakker of hij slaapt maar 10 minuutjes. Alleen snachts slaapt hij door (maar dat moet ik hem wel weer in slaap gewiegd hebben).

  Ik heb vanalles geprobeerd zoals overdag wakker in bedje leggen, in de box zelfstandig laten liggen. Rustige omgeving geven zonder tv of geluid. Slaapgeluiden van YouTube en spotify. Maar nuks wil werken.

  Ik zelf er wel even bij dat ik het geen probleem vind om hem in slaap te wiegen maar hij word redelijk zwaar en ik wil hem niet als hij straks 1 jaar is nogsteeds in slaap moeten wiegen.

  Heeft iemand tips voor mij???


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10498303 Quote

  Heb je al eens een andere houding in bed geprobeerd? Of zn zij of buik? En dan blijven aaien over zijn rug.

  En zo proberen het wiegen af te bouwen


  Madili
  Bijdrager
  #10498309 Quote

  Wellicht helpt inbakeren? Mijn zoontje was en nog steeds heel beweeglijk, en schokte zichzelf steeds “wakker”. Hij kon gewoon niet stil liggen om zo rustig in te slapen.

  Wij hebben hem met 4 maanden ingebakerd, en echt ff 10 min laten huilen. Ff naar boven, in bed getroost, dus niet eruit gehaald. Max 3 min troosten en weer weg. 

  Dit was 2 weken echt een drama vooral voor mij. Maar sindsdien (hij is nu 3) slaapt hij overal binnen 2 min in. Af en toe uitgezonderd natuurlijk. Maar hij is echt een super goede slaper nu.

  Voor die 4 maanden wiegde ik mij ook een ongeluk. 

  Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct