Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zelf inseminatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10494509

  hoi! 

  wij denken eraan om binnenkort te gaan proberen een kleintje te maken. Door vaginisme zal het bij ons niet op de natuurlijke manier lukken. We willen gaan proberen met zelf inseminatie en hier uiteraard ook al een hoop research heen gedaan. 
  Zijn er hier mensen met ervaring met zelf inseminatie, praktische tips en verwachtingen? 

  doeg!


  Lewis
  Bijdrager
  #10494554 Quote

  Wij hebben bij de derde IUI de avond ervoor ook zelfinseminatie gedaan en die poging was raak. Dit is mijn tweede zwangerschap en voor de eerste hebben we het een aantal maanden geprobeerd voor we in de medische molen waren. Maar toen speelde een probleem bij mijn man veel meer, waardoor er weinig sperma was om te insemineren. Daardoor was het balletje gaan rollen. Dat was dus om duidelijke redenen minder succesvol. 

  De belangrijkste misser die wij de eerste twee keer maakten was dat we direct na de zaadlozing het sperma op wilden zuigen en insemineren. Dan is het nog wat elastischer en lastiger op te zuigen. Je kan het beter een minuut of 10 even warm houden in je handen (of je decollete als het past haha!). Dan wordt het wat meer vloeibaar en is het veel makkelijker op te zuigen. 

  Ik vond zelf het dunne slangetje dat je op de pipet zet wel fijn werken en het was ook wel fijn dat je het daarmee wat dichter bij de baarmoedermond in kan brengen. Maar dat effect is niet bewezen ofzo. Was gevoelsmatig.

  #10494559 Quote

  Mijn zus is lesbisch en heeft door middel van een bekende donor ook zelf inseminatie gedaan. Ze heeft 1 miskraam gehad. Maar nu 2 gezonde dochters. Dus gewoon doen waar je je goed bij voelt. En vooral je piek goed in de gaten houden.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct