Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zelf Iui Aanvragen

 • Auteur
  Berichten
 • #10244600

  Dag Allemaal, 

  Wij zijn al 2 jaar aan het proberen voor een tweede kindje maar het wil niet lukken.

  De afgelopen 2 jaar werden alle hoeveelheden Clomid geprobeerd soms mét eisprong en soms niet.Nu sinds 8 maanden overgestapt naar Femara, ook deels zonder reactie maar ook mét, maar ook weer zonder positief resultaat.

   

  Nu blijft onze gynaecoloog maar Femara voorschrijven en ik vraag mij af of we zelf kunnen opteren om verder te gaan op een andere methode?

  Hij moet toch zélf al beseffen dat dit niet de weg zal zijn… 

  Ik raak eerlijk gezegd enorm gefrustreerd en zeker gezien mijn man halverwege de 40 is en ik zelf ook mid 30 ondertussen.

  Mijn vriendin heeft dezelfde gynaecoloog en werd na 2 pogingen  Clomid direct overgezet naar Menopur mét IUI (terwijl zaad van man volgens vriendin OK is) met als resultaat dat ze in de 1e poging zwanger zijn.

  Iemand tips? 


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10244688 Quote

  Lijkt mij een goed idee om dit tijdens een gesprek eens aan te kaarten! Als je na 2 jaar met medicijnen nog geen resultaat hebt, is het heel logisch om zo’n gesprek te hebben toch?


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10245525 Quote

  Enne, iedereen is uniek he! Misschien reageerde je vriendin wel heel anders op de medicijnen dan jij of is het zaad niet zo goed als ze je zegt. Misschien zijn er wel andere omstandigheden die ze jou niet heeft verteld, waardoor ze sneller een IUI traject in mocht. Echt, je kunt goede vriendinnen zijn maar toch zaken niet van elkaar weten.

  Ik vind het maar vreemd dat jullie in al die 8 maanden hier niet over hebben gepraat met de arts! Wij hebben begin deze maand ons behandelplan doorgesproken en wij hebben het meteen al over tussentijds evalueren gehad. Als we vragen hebben, dan kunnen we ook altijd bellen. Je kunt zelf invloed uitoefenen op de behandeling die je krijgt maar je moet daar dan ook zelf iets voor doen!

  Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct