Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zelf spullen naaien. Tips?

 • Auteur
  Berichten

 • S-Z
  Bijdrager
  #10118197

  Hallo, 

  Ik ben gestart met een eerste project(ledikantlaken) en heb nog andere ideeën die ik zelf ga maken: een wieglakentje, boxkleed en een kinderwagenlakentje. Ik heb tot nu toe wafelstof ingekocht en katoen voor aan de andere zijde. Nu vroeg ik mij alleen af, is dit dik genoeg? Bij het ledikantlakentje moet er een dekentje bij, maar ook bij een wieglakentje? En kan deze onder het lakentje liggen of moet deze juist er over? Ik heb zelf nog geen kindje dus tips zijn zeer welkom!


  Peejeetje
  Bijdrager
  #10118214 Quote

  Hee, ook mijn eerste baby.. maar ik heb ook minky fleece en teddy gehaald voor dekentjes (Driessen stoffen heeft leuke prijzen!) Hoe t verder komt met lakentjes, dekentjes etc qua warmte weet ik niet precies haha


  Pooh-beer
  Bijdrager
  #10118218 Quote

  Bij de baby winkel langsgaan en kijken hoe warmwarm hun dekentjes enzo zijn. Ook beetje seizoensgebonden denk ik. 

  #10118230 Quote

  Hoi, leuk hoor! En wafelstof vind ik zo mooi, ik heb een hele set van Koeka en veel plezier van. 

  Als ik je een tip mag geven; waarom neem je niet een kijkje in babyzaken? Misschien kom je zo op ideeen/nieuwe inzichten? 

  Ik zou de boxkleed lekker extra dik en stevig maken en ik had een gebreide wiegdeken die ik veel heb gebruikt op momenten dat het opeens koud werd (wind) en een voetenzak (voor de maxicosi). Vooral de voetenzak heb ik veel plezier aan gehad in de winter en was lekker warm, het dekentje zit aan de binnenkant en de wafelstof aan de buitenkant. Je kunt de zijkanten eventueel met knoopjes of rits dichtdoen. Op youtube staan hier veel voorbeelden van. Het voordeel van zo’n voetenzak is vind ik dat de rug van de baby ook lekker warm wordt. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10118236 Quote

  Het ligt er een beetje aan wanneer je uitgerekend bent.  Ik zelf heb wollen dekentjes met een lakentje eronder. Zowel voor in de kinderwagen als in het ledikant.  Je kunt die voor de kinderwagen ook voor je wieg gebruiken,  dat is dezelfde maat. Mijn kindje is nu een week oud en om haar lekker warm te houden is dat wollen dekentje ideaal.

  Ga inderdaad eens kijken in babyzaken of vraag bijv je moeder hoe zij het vroeger bij jou deed. 


  Chantiie
  Bijdrager
  #10118291 Quote

  Ik ben 2 week geleden bevallen en had ook alles zelf gemaakt, voor in de wieg een lakentje en als dekentje tricot met aan de achterzijde dik fleece genaaid, dit was toch nog te dun voor hem waardoor er nu 2 dekentjes en een laken in de wieg liggen. 


  Juul tje
  Bijdrager
  #10121153 Quote

  Zoooo leuk om bezig te zijn om van alles te maken! Heb 2 boxkleden gemaakt en ga binnenkort beginnen met een babynestje (lang leve Pinterest!) en een maxi cosi voetenzak.wil ook  voor het ledikantje en de wandelwagen aan de slag en van de restjes wilde ik maar mandjes en kruikzakjes naaien. Misschien nog een aankleedkussenhoes oid. Ga af en toe even inspiratie opdoen in de winkel 😊 maar heb er enorm veel plezier van om het zelf te maken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct