Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zelfde verloskundige praktijk

 • Auteur
  Berichten

 • SanneAB
  Bijdrager
  #10331846

  Hallo, 

  Ik heb een vraag. 

  Is het prettig om voor de zelfde verloskundige praktijk te kiezen als bij mijn eerste zwangerschap? Bewaren zij bv. Info voor mij en scheeld het misschien wel weer bloedprikken? Ik heb echt geen flauw idee.. Wie wel? 


  JuBle
  Bijdrager
  #10331852 Quote

  Ze kennen jouw geschiedenis t.a.v. jouw medische voorgeschiedenis, vorige zwangerschap en bevalling. Bloedprikken is een momentopname dus daarin maakt het niet uit


  Liesle
  Bijdrager
  #10331874 Quote

  Wat JuBle zegt. Het scheelt wel wat tijd bij de intake, maar niet qua bloedprikken ofzo. Bij mij was er überhaupt geen keuze omdat er hier maar een praktijk zit. Heb je een slechte ervaring gehad met je eerste praktijk dat je nu een andere overweegt?

  #10331876 Quote

  Ik vond het heel fijn weer bij mijn oude Vk te zijn. Ze kennen me en ik had goede ervaringen. Qua bloedprikken maakt het niks uit inderdaad.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10331877 Quote

  Ik vond de eerste niet heel fijn achteraf. Had best wat pittige dingen en daar werd voor m’n gevoel niet echt goed naar geluisterd. Was meer bij alles ‘hoort erbij’. No hard feelings, maar nu bij de tweede wel naar een andere gegaan. Tot nu toe voelt dat als een goede keus. 

  #10331888 Quote

  Ik denk dat het met name belangrijk is of je een goed gevoel hebt gehad bij je verloskundige bij de eerste zwangerschaps. Zou je nogmaals door hen begeleid willen worden? 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10332056 Quote

  Bloedprikken moet je sowieso en je gegevens kan je meenemen of door laten sturen.

  Voelde de 1e praktijk goed, ga dan terug. Zo niet, kies voor de andere optie. En als de 2e optie toch niks is kan je altijd nog overstappen.

  Ik vind het zelf wel fijn om weer terug te zijn. En dat terwijl er van de 4 verloskundige, 3 nieuwe zijn.

  #10332247 Quote

  Mijn vorige pratijk, was 10 jaar geleden, wilde ik nu niet ivm afstand. Toen ik de huisarts belde, gaf de assistent dat ze nauw contact hebben met een bepaalde verloskundige. IK heb voor deze praktijk gekozen, omdat ik de vorige keer vanaf het tweede trimester last van mijn rug had en de vk een andere behandeling wilde dan de ha en deze totaal geen contact hadden met elkaar.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct