Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zelfinseminatie Doormiddel Van Iui

 • Auteur
  Berichten
 • #10310919

  Hallo,

  een rare vraag misschien jaar gister hebbrn we voor het eerst na positieve ovulatietest een zelfinseminatie poging gedsan. Omdat het klaarkomen bij sex niet lukt bij mijn man moet het op andere manier.

  nu is mijn vraag bij het vullen van de spuit met het sperma had ik er steeds luchtbellennin.

  mijn vraag hoe krijg je dat zonder luchtbellen, en zijn die luchtbellen erg.

  alle overige tips trucs etc zijn welkom. Ik vind het allemaal erg spannend.

  bedankt alvast

  #10310925 Quote

  Wij hebben ook hetzelfde ‘probleem’. Helemaal voorkomen doe je het niet maar gewoon zo rustig mogelijk opzuigen. Klein beetje laten vervloeien op lichaamstemperatuur kan helpen om t makkelijk op te trekken.

   

  Houd vol, wij zijn na 12 ronden inmiddels 5 weken zwanger!

  #10310960 Quote

  Dankje, misschien gekke vraag maar hoe doen jullie dit eerst het zaad opnemen met spuit en dan canule erop? Zo heb ik het gedaan maar gisteren las ik ergens dat je eerst 1 cc lucht op moet spuiten in spuit en dan met de canule erop het zaad opzuigen en inbrengen de lucht zou er dan voor zorgen dat het zaad er goed uitkomt. Ik heb het gedaan toen ik al op bed lat en sliep en goed ontspannen was. Heb nu aldoor raar gevoel in buik maar zal wel komen dat het best spannend is. 

  Oh wat goed, gefeliciteerd😍😍


  LisB
  Bijdrager
  #10311126 Quote

  IUI kun je niet zelf doen. Bij IUI word opgewerkt zaad in de baarmoeder geplaatst.

  Gewoon insemineren is dan wat je doet gok ik? Potje iets schuin houden en langzaam de spuit vullen, niet alle zaad hoeft er in, wel zoveel mogelijk natuurlijk, maar probeer zonder luchtbelletjes

  #10311150 Quote

  Excuus ik meende dat het zo genoemd werd, ja inderdaad de variant die je thuis uit kunt oefenen. Maar mijn vraag zet je de canule er eerst op en zuig je daarmee het zaad op of doe je dat eerst met de spuit en dan de canule erop. Ik ben hier niet helemaal zeker van wat gemakkelijk is. Ik vond het opzuigen met de spuit nogal een kliederboel en dan de canule erop.

   

  Hoe doen jullie dit verder geestelijk, ik bedoel ik vind het best wel een genante vertoning en clynisch ik heb daar veel moeite mee merk ik en mijn man nog meer.

  #10311156 Quote

  Misschien nog een gekke vraag, voor osn is het allemaal nieuw vandaar zoveel vragen. Doordat mijn man niet gezond is heeft hij dus heel veel moeite met klaarkomen, wat wel nodig is voor een zwangerschap. Doordat dit voor hem veel enrgie kost, inseminieren we alleen op de dag van positieve ovulatietest, de avond zelf zeg maar. Is dit wel voldoende, ik lees overal dat sperma een paar dagen blijft leven. Dan zou dat voldoende moeten zijn toch? De avond erna is de eisprong meestal geweest, dan moet er toch geen probleem zijn

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct