Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zenuwachtig voor 20 weken echo

 • Auteur
  Berichten

 • MikkieX
  Bijdrager
  #10176568

  Hi allemaal!

  Er is niet echt iets aan de hand, maar ik merk dat ik dit even kwijt moet en ik vermoed/hoop een beetje dat hier wel meiden zijn die dit gevoel herkennen.

  Ik ben nu 18+4 weken zwanger en we hebben over precies een week de 20 weken echo. Ik ben er eigenlijk de afgelopen weken helemaal niet zo mee bezig geweest, ook voor de NIPT was ik niet echt zenuwachtig, maar ik merk dat ik nu ineens behoorlijk zenuwachtig word voor de 20 weken echo en dat stoort me een beetje haha. In principe loop ik bij een heel fijne verloskundigenpraktijk, maar we hebben onze 20 weken echo in het ziekenhuis, omdat ik een hartafwijking heb (niets ernstigs, maar ze willen hierom het hartje van onze baby even goed kunnen bekijken).

  Ik heb helemaal geen last gehad van zwangerschapskwaaltjes, ben wat dat betreft geloof ik echt een geluksvogel, en ook mijn buik is nog echt minimaal (hoewel ik het zelf wel echt zie en mijn vriend ook wel, is het voor anderen nog niet duidelijk). Ik heb hiervoor al 3 echo’s gehad, waarop alles telkens goed was – we weten inmiddels dat we een zoontje verwachten en hij bewoog telkens erg goed en alles zag er goed uit.

  Ondanks dit allemaal merk ik dus toch een soort angst bij mezelf, misschien ook omdat het in het ziekenhuis is en dit het medische karakter van de echo versterkt. Men vraagt ook al een paar weken of ik al iets voel, en eerlijk gezegd voel ik (volgens mij) dus nog helemaal niks. Ik weet ook echt wel dat dit kan en vanzelf wel komt, alleen het feit dat iedereen het al een paar weken vraagt en zeggen dat ze hun baby al wel voelden rond die periode maakt me wat onzeker. En misschien ook daardoor is er dus, ondanks dat alles zo goed gaat tot nu toe, tóch soms een stemmetje in mijn hoofd dat zegt “shit die 20 weken echo”.

  Zijn er mensen hier die dit herkennen? Het is echt een ontzettend onsamenhangend zeur verhaal geworden, waarvoor sorry, maar zoals ik al zei, ik moest het even kwijt.

  Liefs!


  TS
  Bijdrager
  #10176570 Quote

  Hier ook hoor, maar dan wel super veel kwaaltjes en ongemakken helaas. Wij hebbem de 20 wkn dinsdag op precies 20 wkn.


  MikkieX
  Bijdrager
  #10176571 Quote

  Ik duim ook voor jullie dan! Gaat alles verder (nu) wel goed met jou/jullie?

  #10176611 Quote

  Hey!

  Heel erg herkenbaar hoor! Ik maakte me ook niet echt zorgen maar een week voor die tijd wel! Ook ik moest naar het ziekenhuis voor 20 weken echo maar dat was omdat ze die bij mijn verloskundigenpraktijk niet doen! Het blijft toch spannend en je hebt er totaal geen controle over dat vind ik lastig! Bij ons was gelukkig alles goed behalve dat de placenta te laag ligt dus over 2 maand nog een echo daarvoor maar voor het kindje is dat niet erg! En over dat je niks voelt hoef je je ook geen zorgen te maken, je weet ook niet wat je moet voelen en als je placenta voor ligt, zoals bij mij, kan het even duren voor je wat voelt ik heb pas sinds deze week dat ik denk dat ik het voel en ik ben al bijna 23 weken zwanger! Daar werd ik erg onzeker van omdat iedereen idd vraagt voel je het al? Maar de verloskundige stelde mij gerust dat het logisch is dat ik nog niet (veel) voel!

   

  Lfs


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10176668 Quote

  Herkenbaar hoor en helemaal niet gek  dit zijn je mama gevoelens en je wilt dat alles goed is met de kleine. 

  Ik vond de hele zwangerschap  spannend en elke echo ook  heb eigenlijk pas kunne  genieten van de zwangerschap  toen de 20 weken voorbij  waren derest was ik gespannen en zenuwachtig voor alle controles en echos. 

  Ook met het voelen van  de baby kon ik me goed druk maken als ik hem eventjes niet voelde  had ik hem al. Daarom ook zelf  een doppler gekocht

  Had daarbij meer rust.😊

  Fijne zwangerschap  nog


  Zoë
  Bijdrager
  #10176735 Quote

  Heel begrijpelijk. Ik kom net thuis van de 20 weken echo en ik was ookal een week zenuwachtig. De mijne vond ook plaats in het ziekenhuis. Zodra je dan de echo kamer inloopt nadat je uit de wachtkamer bent opgehaald; denk je echt… ok nu gaat het gebeuren. Mijn echoscopist zei niet veel en een hele lijst gingen ze langs. Maag, voetjes, longen etc. Bv het filmpje bij het hart en hersenen duurde het voor mijn gevoel heel lang. Ze gaf aan haar collega codes door en die voerde het in in de database. 45 minuten zijn dan best lang maar gelukkig was alles dik in orde. Uit de 3 echo’s die je hebt gehad kunnen ze ook al veel halen hoor. Ik voel verder de kleine ook nog niet echt plus mijn buikje is ook nog maar een bolletje. Dat zegt niks over de groei etc. Jouw stuk leek net alsof ik hetzelf had geschreven dus we gaan er gewoon vanuit dat je ook een prachtige goede echo tegemoet gaat. Daarna kan je meer gaan genieten. Liefs! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MikkieX
  Bijdrager
  #10179351 Quote

  Dank jullie wel voor de lieve geruststellende reacties, ik heb mezelf de week door weten te krijgen haha. Vanmiddag is het zover!

  Nicolle B: dat gevoel heb ik ook een beetje, in ieder geval denk ik dat ik echt pas goed kan genieten na deze echo. Ben heel benieuwd! Heb er ook over gedacht zo’n doppler te kopen, kan me heel goed voorstellen dat het rust kan geven.

  Zoë: wat fijn dat bij jou alles goed was vorige week! Grappig inderdaad, wat jij schrijft klinkt best wel als hoe het bij mij ook gaat. Heb je meer rust nu na die echo?

  In ieder geval bedankt voor het reageren ;).


  Zoë
  Bijdrager
  #10179426 Quote

  Hai Mikkie, 

  Ja daarna voelde ik me rustiger en blijer. Ookal ging mijn hoofd wel 3 dagen later naar… oh nog zo weinig gedaan aan de babykamer etc. Haha maar idd ik voel me meer ontspannen. 

  Heel veel succes, komt goed. 

  Liefs Zoë

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct